Blog Archive

May 9, 2017

Tips Pilih Supplemen Cara BijakNak pilih supplemen nampak macam satu perkara yang mudah tapi kalau salah pilih, kita akan menanggung kesan jangka panjang yang kita sendiri tak tahu. Apatah lagi kalau kita terpilih supplemen sintetik iaitu bukan dari sumber organik.


Jadi kat sini saya nak bagi tips bagaimana nak pilih supplemen dengan bijak.

  • Suplemen multivitamin/mineral yang komprehensif dan seimbang dengan sekurang-kurangnya 450mg kalsium dan vitamin D adalah memadai dan munasabah.
  • Pastikan anda mengambil protein yang mencukupi setiap hari; ia adalah bahan pembina tubuh paling asas, untuk mengekalkan tenaga dan kulit yang sihat.
  • Cuba tingkatkan pengambilan asid lemak omega 3, EPA dan DHA, yang dikaitkan dengan pengurangan risiko penyakit kardiovaskular serta memperbaiki tindak balas metabolik dan keradangan.
  • Nutrien anti oksidan membantu melindungi sel-sel tubuh daripada penuaan, jadi pastikan anda mempertimbangkan anti oksidan seperti vitamin C dan E, serta beta karotena.
  • Pastikan pengambilan vitamin B kritikal termasuk asid folik, vitamin B6 dan B12, untuk membantu melindungi DNA dan menyokong penuaan yang sihat.
  • Akhir sekali, dapatkan nutrisi probiotik untuk menyokong penghadaman yang sihat dan fungsi imun.


Facebook: Attiey Mohamad
Fan Page: Mommy Ceria 
WhatsApp: 0139218084 


Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH. Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

Featured Post

Minyak Ikan Anda Bersih Dari Logam Berat? Ketahui Panduan Membeli Minyak Ikan Yang Betul.

Adakah Minyak Ikan Anda Mengandungi Bahan Ini? Pengambilan jangka masa lama bahan kimia bertoksik ini boleh menyebabkan pelbagai masa...