Blog Archive

March 10, 2017

Cara Turunkan Bacaan Kencing Manis


Dalam pada kebergantungan kepada ubat-ubatan dari hospital, tak salah untuk mencuba sesuatu yang telah diyakini dapat memberi kesan positif kepada tahap kesihatan pesakit diabetes.


Selain mengawal pengambilan makanan manis dan menjaga kebersihan anggota badan, boleh juga mencuba beberapa supplemen yang terbukti dapat membantu


  1. mengekalkan paras gula normal dalam darah
  2. menggalakkan kesihatan jantung
  3. melegakan rasa kebas dan semut-semutan
  4. membantu dalam penyembuhan luka


Antara makanan tambahan tersebut ialah;

1)Multivitamin (Vita-Lea) mengandungi 28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.


2)Vitamin C yang juga diketahui merupakan sumber antioksida semula jadi. Ia berupaya membantu mengekalkan integriti sel badan kita. Ia juga menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan salur darah.


3)Gamma linolenic asid merupakan sumber Omega-6 yang boleh membantu merendahkan kadar gula dalam darh, meringankan kebas dan kesakitan yang disebabkan oleh kandungan gula yang tinggi dalam darah. Ia juga mengimbangi hormon insulin dan membantu menurunkan paras kolestrol.


4)Vivix antara sumber antioksidan yang paling kuat. Ia terbukti dapat;

  1. Memperlahankan sindrom Resistansi Insulin
  2. Mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  3. Mencegah pembentukan protein AGEVita-Lea with Iron Formula ( Multivitamin ) RM88.80
Sustained Release Vitamin C Plus (Vitamin C) RM92.50
GLA Complex (Omega 6) RM91.25
Vivix RM475
`

Mungkin ada yang merasakan harga di atas ni sangat mahal tapi macam  mana pula dengan kos perubatan sekiranya penyakit makin memburuk? Kos yang lebih dari jumlah di atas kan?

Jadi melaburlah untuk kesihatan anda. Hanya RM747.55 untuk  kesihatan yang lebih baik.


Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH.

 Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih! Attiey : 0139218084

Featured Post

Atasi Masalah Kolestrol Tinggi Dengan Protein

Assalamualaikum. Sekarang ni dah ramai yang mula alert dengan tahap kesihatan masing-masing kan. Tengok je lah trend larian beramai-ramai s...