Bagaimana Bisnes Sampingan Boleh Atasi Masalah GST 2015?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh
 
Hari ni saya sangat teruja nak kongsi satu artikel dari blog neny Ceri
Satu perkongsian yang sangat berharga kepada kita semua dalam duk pening-pening cari jalan camane nak buat utk mnghadapi GST yang memungkinkan harga barang naik dan naik lagi.. hehe
 
Selamat Membaca dan rasalah auranya.. 
 
Ramai yang risau bila Malaysia nak mula kutip GST. Maksudnya perbelanjaan bulanan bertambah. Ramai bagi cadangan suh buat bisnes bagai tapi takde yang bgtau dengan jelas bagaimana. 

Okey tadi dalam flight ke Santorini, saya terfikir idea ni. Maka saya kongsikan disini. Moga bermanfaat.

Ambil contoh Case 1,let say perbelanjaan bulanan anda RM3000.Perbelanjaan bulanan ni merangkumi semua- bil2,yuran2,makan minum,ansuran bulanan,semuanya
Additional GST 6%= 3000 x 6%= RM180
Ini bermaksud anda perlukan tambahan RM180 setiap bulan. Takkan nak pinjam orang atau bank tiap bulan,betul tak? Or takkan nak korek tabung saving tiap bulan
Mana nak dpt RM180?
Buat part time bisnes, yes!
Anda cuma perlu jual ( yes,jual.bisnes perlu ada jualbeli).
Cadangan jualan set cantik
6 tin ESP
6 botol Vit C 
4 botol Alfalfa
3 botol BComplex
3 botol Vitalea
1 botol Omega 
1 botol vit E
Dan anda akan dapat 11% bonus peribadi hasil jualan diatas lebih kurang RM206
Mudah bukan. Mudah sangat. Tak perlu jual beratus. Cuma fokus untuk bantu 6 orang diluar sana yang sedang mencari set cantik. (Rakyat malaysia ja ada 30juta, kita doa nak 6 orang ja.Insyaallah,Tuhan mudahkan niat kita)
Tak perlu risau mana nak korek untuk tambahan RM180 tiap bulan. Malah dapat extra RM20 (bolih belanja I coklat sebab bagi tips ni)
Oh ye, mungkin akan ada yang tanya,bagaimana nak jual?tiada kedai.malu nak bukak mulut. 
Ok mudah sahaja. Konsepnya SHARING. Semua orang ada masa 24jam, anda cuma perlu rajin update FB/blog setiap hari. 
Mudah sangat sebab saya dah pun bagi senarai set yang perlu anda fokus (set di atas cuma cadangan, anda bolih pilih set berdasarkan vit yg anda suka, dapat kan khidmat nasihat dari mentor bisnes anda). 
Saya percaya mentor anda pasti akan beri tips tambahan. Group saya ada ramai yang bersedia bantu anda.
Mudah bukan. Tiada lagi kerisauan mana nak cari tambahan wang tiap bulan.
Saya dah pun tunjuk cara bagaimana anda boleh dapat RM200 tiap bulan
Okey itu kalau kes perbelanjaan bulanan RM3000. Bagaimana kalau perbelanjaan bulanan RM5000, RM10k, RM2000, tak kisahlah berapa pun, konsepnya sama macam di atas. 
Ketahui berapa tambahan after GST, kira %bonus peribadi yang anda perlukan,listkan senarai produk,kemudian sharing and sharing. 
Thats All . Lepas tu tiap tengah bulan, tunggu bonus masuk.
 
Ok, dah baca sampai habis?
Hurm...kami tak pening dengan GST sebab kami ada pendapatan sampingan dan bonus yang sangat bagus. Jaringan network yang mesra dan sangat bekerjasama. 
 
 
Jom join kami. Hubungi saya segera ye! Kita bertindak sekarang.

 
Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...