Blog Archive

April 21, 2018

Pengalaman Guna Massage Oil Shaklee Baby, Anak Tak Jadi Demam

Hai mommies semua. Dah try Shakleebaby?
Best ke best?

Ada kawan saya share pengalaman beliau gunakan salah satu rangkaian Shakleebaby iaitu Massage Oil. jadi kali ni saya nak share apa kata beliau.






Klik untuk besarkan gambar

Klik untuk besarkan gambar





" Dari petang kelmarin, badan dan kepala anak bujang ni tiba-tiba dedor, lepas tu menjelang malam dah mula panas macam duduk tepi dapur.


Saya dalam hati kata "aish, takkanlah nak kena ambil emergency leave lagi esok". Sudahlah hari Jumaat sebelum tu MC sebab demam bengkak susu.

Sakit oiiii.

Terus cakap dengan abi dia, "kita cukur licin lagi sekali lah adik ni abi, senang ibu nak kerjakan dia sekejap lagi"

Tengok jam, dah pukul 9.30 malam masa tu. Dah lewat sangat, tapi dah alang-alang nak tukarkan pampers sebelum tidur dan dia berak, so kami teruskan niat membotakkan dia buat kesekian kali (masuk kali ketiga sejak bersalin)

Disebabkan gentle wash Shaklee Baby yang pekat likat dalam bilik air dah habis dituang dalam upacara mandi buih oleh Ain Sufi (uwaaaaa) saya mandikan perlahan si boboi ni dengan rendaman suam bancuhan Basic-H dan Epsom Salt.

Siap bergotong-royong laki bini settlekan rambut-rambut yang bertaburan, saya ambil baby massage oil, usap rata atas kepala, urut manja handsome boy daripada leher, dada, sampai kaki dan sapu juga di belakang badan dia. (Dah macam lumur rempah dekat whole chicken with olive oil nak bakar buat ayam grill rosemary) hahaha.

Beberapa minit kemudian (adalah dalam 10-15 minit gitu lebih kurang), bila pegang kepala macam tak ada apa-apa yang berlaku sebelum tu. Wah, betul dah macam efek ubat punggung ni.

Bangun pagi esoknya tu, jangan kata demam, dedar pun langsung tidak. Dia pun bangkit tidur ceria je, mampu tawaf satu rumah pulak lagi.

Alhamdulillah.
Khasiat bunga chamomile, lavender dan sunflower seeds yang bantu menyejukkan serta meningkatkan imun.

Alhamdulillah.
Asbab mandi minyak.
Pertama kali cuba juga ni sebenarnya.
Biiznillah, semua kerja Allah.

Ni dah 2 malam berturut ulang buat benda sama dan hasilnya buat ibu tak runsing dah kena mohon cuti segera. Yeay!

Ambil dari sekolah petang hari pun sama, tersengih-sengih dengan mata sepet dia tu, nampak gigi 2 batang.

Kakak unik dia kata, "macam telur" hehehe..."


Massage oil ni mengandungi  minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile yang boleh melegakan dan melembapkan kulit. Baby yang diurut nanti akan lebih tenang kerana kesan daripada campuran minyak organik khas yang selamat untuk mereka.

Mak ayah pun boleh cuba juga.

Nak order?

Attiey Mohamad Napi

Pengedar Shaklee Anda

No comments:

Post a Comment

Featured Post

3 Masalah Utama Yang Biasa Dialami Ketika Puasa. Bagaimana Nak Atasi?

Alhamdulillah, hari ni merupakan hari ke 17 dalam bulan Ramadhan. Dah separuh bulan berlalu. Bagaimana puasa kita? Adakah kita tela mengambi...