Blog Archive

April 20, 2018

Mandian Organik Boleh Bantu Kurangkan Masalah Kulit Bayi Eczema

Keadaan kulit bayi yang mengalami masalah eczema boleh menjadi sangat teruk tak kira masa. Adakalanya tanpa sebab yang jelas, ia mula berubah menjadi kemerahan dan kering. Ada yang mengatakan bahawa masalah eczema ini tiada penawar dan hanya akan hilang dengan sendirinya apabila bayi tersebut semakin membesar.

Namun begitu, ia tidak bermakna kita sebagai ibu bapa hanya perlu berserah dan menunggu begitu sahaja. Sekurang-kurangnya memilih untuk menggunakan Set Mandian organik yang bebas bahan kimia berbahaya.

selamat, lembut dan organik.




Set Shakleebaby ni merupakan produk penjagaan kulit terbaik untuk bayi kita.

Ia telah diuji oleh pakar pediatrik serta melalui ujian klinikal dan terbukti tidak menimbulkan alahan selepas penggunaan.

Bahan yang digunakan disahkan semula jadi dan organik serta  mengandungi pH yang seimbang.

Set ini terdiri daripada;

-Gentle Wash
-Soothing Lotion
-Massage Oil.


Ketiga-tiga bahan di atas ni  TIDAK  mengandungi paraben, 1,4- dioxan, natrium lauril sulfat, phthalates, Bisphenol-A (BPA) dan tiada Formaldehid.

Ia juga diformulasikan untuk tidak menggunakan pewarna atau pewangi tiruan.

Kenapa kena pilih set ni?

-diuji untuk sensitiviti
-lebih lembut
-tak pedih mata
-melembapkan dan melegakan kulit




Kat atas ni kisah Puan Laila ketika warded bayi beliau. Kulit bayi memang mudah kering apabila duduk bawah lampu tu.

Atas nasihat doktor, beliau sapu losyen Shaklee Baby & juga minyak bayi nya.

Alhamdulillah kulit bayi lebih lembap & bayinya juga dapat tidur lebih lena kerana kehadiran minyak biji bunga matahari, lavender & chamomile dalam Shaklee Baby ni.



Untuk masalah ruam pun inshaaAllah  ia membantu juga. Buktinya;




Kalau ibu-ibu ada nak tanya berkenaan Set Shakleebaby  atau nak terus order, hubungi;

Attiey Mohamad Napi
0139218084

Featured Post

Ujian Kehamilan Positif

Berita paling baik yang saya dan suami tunggu pastinya berita kehamilan. Memandangkan Raisha dan Adib pun dah besar dan boleh berdikari sedi...