Blog Archive

August 18, 2017

Shaklee Dah100 Tahun. Apa Yang Shaklee Lakukan?
1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan Vitalized Minerals.


1956 Dr. Shaklee mengasaskan syarikat berdasarkan falsafah Living in Harmony with Nature® yang komited untuk membangunkan produk yang dapat memperbaiki kesihatan orang ramai dan planet ini.


1960 Shaklee memperkenalkan Basic-H Concentrated Organic Cleaner, pembersih terbiodegradasi pertama bebas toksik.


1961 Dr. Shaklee mencipta Instant Protein, formula pertama pengasingan protein soya.


1972 Shaklee memperkenalkan Basic-L, salah satu sabun basuh pakaian terbiodegradasi pertama tanpa fosfat, nitrat atau borat.


1981 Shaklee memperkenalkan sistem penghantaran pelepasan-berterusan berasaskan tumbuhan untuk vitamin C.


1983 Rakyat Amerika pertama mendaki Gunung Everest tanpa bekalan oksigen diperkasakan oleh nutrisi Shaklee.


1986 Penerbangan tanpa henti pertama mengelilingi dunia oleh Voyager dikuasakan oleh nutrisi Shaklee.


1986 Shaklee menyediakan sokongan kewangan dan produk untuk rakaman ekspedisi pertama menggunakan anjing peluncur ke Kutub Utara, diketuai oleh pemenang anugerah National Geographic, penjelajah kutub, pengarang dan pendidik Will Stege


1987 Shaklee dipilih oleh Jacques Cousteau dan Cousteau Society untuk menyediakan produk pembersih mesra alam untuk kegunaan di atas kapal penyelidikan mereka, Calypso dan Alcyone.


1987 Penerbangan menggunakan kuasa manusia paling lama, sejauh 72 batu merentasi Lautan Aegean dan dinamakan Projek Daedalus, dikuasakan oleh Shaklee Performance®.


1989 Shaklee membantu membina sekolah dan klinik kesihatan, dan menanam lebih 1 juta pokok di Asia melalui perkongsian bersama American Himalayan Foundation, sebuah organisasi yang dipengerusikan oleh Sir Edmund Hillary.


1990 Basic-H bebas toksik dan terbiodegradasi dipilih sebagai salah satu produk rasmi Hari Dunia.


1991 Produk barangan rumah dan penjagaan peribadi Shaklee dipilih untuk digunakan dalam Projek Biosphere 2 di Arizona.


1991 Shaklee memperkenalkan Basic-D, salah satu sabun untuk mesin pembasuh pinggan automatik pertama yang bebas-fosfat.


1992 Shaklee Cares®, sebuah organisasi bukan berasaskan keuntungan ditubuhkan untuk menyediakan bantuan akibat malapetaka alam seperti tornado dan taufan, di mana tahap kemusnahannya telah diperburukkan lagi oleh perubahan iklim.


1993 Shaklee membangunkan dan membekalkan NASA dengan minuman penghidrat-semula khusus untuk angkawasan Shuttle yang dinamakan AstroAde, yang masih digunakan sehingga kini.


1996 Atlet bertaraf dunia dikuasakan oleh Shaklee memenangi enam pingat emas di Atlanta.


1998 Shaklee memperkenalkan Enfuselle® – salah satu jenama penjagaan kulit pertama berasaskan nutrisi – disokong oleh tujuh paten dan kajian klinikal bernilai $1 juta dolar.


2000 Shaklee membuka Ibu Pejabat Dunia miliknya, salah satu bangunan hijau, jimat-tenaga, pemenang-anugerah, yang direka menggunakan bahan lestari, termasuk kayu yang diperolehi secara lestari, karpet kitar semula dan plastik kitar semula.


2000 Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia mendapat pensijilan neutral-iklim dan mengimbangi sepenuhnya pelepasan karbonnya, menghasilkan impak bersih sifar ke atas alam sekitar.


2002 Shaklee menerima Climate Protection Award daripada Environmental Protection Agency.


2003 Shaklee memperkenalkan Minerelles, salah satu jenama kosmetik pertama semula jadi berasaskan mineral. 2004 Atlet bertaraf dunia dikuasakan oleh Shaklee memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece. 2004 Roger Barnett dilantik sebagai Pengerusi dan CEO


2005 Shaklee memperkenalkan salah satu interferon pertama- formula pemangkin imuniti: Nutriferon®.*


2006 Pasukan Ski AS dan Luncur Papan Salji AS, atlet yang dikuasakan oleh Shaklee, memenangi 10 pingat di Olimpik Musim Sejuk 2006 di Turin, Itali.


2006 Shaklee mengadakan persidangan neutral-karbon pertama di San Francisco.


2006 Dr. Wangari Maathai, pemenang anugerah Keamanan Nobel 2004, menjadi Duta Global kempen Sejuta Pokok.Sejuta Impian Shaklee [Shaklee A Million Trees. A Million Dreams.]


2006 Shaklee memperkenalkan jenama penjagaan rumah yang selamat dan semula jadi yang dinamakan Get Clean®.


2007 Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yang mengimbangi pelepasan karbonnya dengan menyediakan tenaga lestari untuk menjana elektrik di kampung-kampung di Afrika dengan dengan usahasama Earth Institute di Columbia University.


2007 Shaklee menerima pujian daripada bekas Presiden Bill Clinton dan diiktiraf oleh Clinton Global Initiative untuk kepimpinan dalam mengimbangi pelepasan karbon dengan menghasilkan tenaga boleh diperbaharui di Afrika.


2007 Shaklee memperkenalkan Vitalizer, dengan sistem penghantaran perintis dan eksklusif yang terbukti secara klinikal untuk membentuk asas yang membantu menjadikan kehidupan yang lebih panjang dan lebih sihat.* 2007 Shaklee diberi penghormatan oleh Global Green USA dan menerima Organizational Design Award untuk peranan kepimpinannya dalam melaksanakan perubahan alam sekitar yang positif.


2007 Kajian terbesar pengguna jangka panjang suplemen, dilakukan dengan kolaborasi bersama penyelidik dari UC Berkeley School of Public Health, mendapati mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik, berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tiada multivitamin sama sekali.


2008 Shaklee menerima Anugerah Stevie untuk Best Corporate Environmental Responsibility Program oleh American Business Awards.


2008 Shaklee melancarkan Tru-Infinity™, pelan pampasan pertama sedang-dipatenkan untuk memberi ganjaran melalui infiniti sebenar.


2008 Pekatan Get Clean Basic H2® dan Dish Wash Shaklee memenangi Seal of Approval PTPA (Parent Tested Parent Approved) Media Inc.2008 Shaklee memperkenalkan Vivix®, dihasilkan secara saintifik untuk Memperlahankan Penuaan di Peringkat Selular*.


2008 Shaklee dinamakan dalam senarai Top 20 Retail Partner oleh EPA Green Power Partnership.


2009 Roger Barnett diberi penghormatan dengan anugerah Clean Air Award daripada Breathe California sebagai mengiktiraf sumbangan Shaklee Corporation untuk mengurangkan kesan pemanasan global dan memperbaiki kualiti udara.


2009 Shaklee diberi penghormatan dengan Business Environmental Award for Sustainability daripada Acterra: Action for a Healthy Planet.


2009 Shaklee diberi penghormatan dengan Green Power Leadership Award daripada U.S. Environmental Protection Agency


2009 Shaklee mencapai matlamat EPA Climate Leaders dengan pelepasan gas rumah hijau bersih sifar dari 2006–2013.


2010 Shaklee dinamakan sebagai Industry Innovator oleh Climate Counts untuk kepimpinan syarikat dalam melaksanakan tindakan sukarela untuk menangani perubahan iklim.


2010 Atlet bertaraf dunia dikuasakan oleh Shaklee memenangi 22 pingat di Vancouver, Kanada. 2012 Atlet bertaraf dunia dikuasakan oleh Shaklee memenangi tujuh pingat di London.


2013 Shaklee memperkenalkan Shaklee 180, cara baharu bagi menurunkan berat badan dengan betul – lemak, bukan otot – pelajari cara untuk mengelakkan penambahan semula berat badan.


2014 Atlet bertaraf dunia dikuasakan oleh Shaklee memenangi 10 pingat di Sochi, Russia.


2014 Shaklee memperkenalkan MindWorks, penemuan terkini dan termaju dalam sains otak.


2015 Shaklee membuka Dr. Forrest C. Shaklee Innovation Center, menyediakan ruang untuk penemuan saintifik selama 100 tahun lagi.


2015 Komisyen Shaklee seluruh dunia berjumlah $7 bilion.


2015 Shaklee Life Plan diperkenalkan, pelan nutrisi harian paling menyihatkan di dunia ini.Facebook: Attiey Mohamad
Fb Page: Mommy Ceria
WhatsApp: 0139218084

Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH.

 Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

2 comments:

  1. Tu dia... sangat hebat dan sangat banyak pencapaiannya dah..

    ReplyDelete
  2. Ya, semoga dapat bantu ramai orang jadi lebih sihat

    ReplyDelete

Featured Post

Bagaimana Nak Cepat Sembuh Selepas Bersalin?

Hai mommies semua. Assalamualaikum. Tengah menghitung hari turun tanda untuk bersalin ke? Dah siap segala keperluan pakaian baby dan...