Blog Archive

February 16, 2017

Majukan Diri dan Capai Kejayaan



Dalam dunia ni kan bagus kalau semua orang jadi baik. Aman je.. tak tahula nak kata impian atau angan-angan sebab realitinya rambut sama hitam, hati lain-lain.

Atiey belum cukup ilmu untuk bercakap tentang agama lain tapi atiey percaya semua agama menekankan penganutnya supaya mengamalkan nilai-nilai murni.

Antara salah satu nilai murni adalah berusaha. Bila berusaha, kita akan mampu untuk mencapai apa jua yang kita nak. Bila dah tercapai, maknanya kita dah maju selangkah.


Sememangnya membawa diri kita keluar dari zon selesa dan jadi lebih baik tu semua impian kita kan.

Jadi, jom kita majukan diri kita mengikut kehendak dan cara agama masing-masing

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Potty Train Anak Kecil Perlu Kesabaran.

Hari ni atiey nak share satu kejayaan potty train Adib. Start awal tahun baru-baru ni, oleh kerana Adib belum kami daftarkan ke mana-mana ta...