Tips Supaya Cepat Hamil

Mendengar rintihan hati pasangan yang gigih berusaha untuk mendapat zuriat, atiey boleh faham bagaimana perasaan mereka.

Bila period lambat sehari dua pun dah boleh buat harapan mereka menggunung tinggi. Tapi bila check UPT dan result negatif, stress dan rasa sedih sebab tak dapat nak tunaikan harapan suami.
Orang sekeliling pun asyik bertanya sampai tak tahu nak buat expressi muka macam mana dah.

Pertama, janganlah terlalu rasa bersalah kerana anak ni rezeki dari Allah. Dia yang tentukan sama ada dapat atau tidak.

Kedua, nak dapat pape..Allah tetap suruh kita usaha. Dapatkan rawatan moden dan tradisional. Boleh juga usaha dengan Set Kesuburan Shaklee.

Selain tu, jangan lupa tips di bawah ni.

  • Beristighfar banyak-banyak dan buat solat sunat taubat.
  • Amalkan puasa sunat seperti yang dilakukan oleh Nabi Zakaria. Lebih afdhal dilakukan oleh suami, pada hari Isnin dan Khamis.
  • Menggunakan perkataan yang baik ketika berkata-kata. Seperti kisah Nabi Zakaria yang dilarang bercakap selama 3 hari selepas isterinya mengandung. Tak lain untuk kebaikan cahaya mata yang bakal dilahirksn nanti.
  • Banyakkan membaca al quran disamping mengamalkan surah-surah tertentu. Contohnya;

  1. Surah al Fatihah untuk menguatkan daya ingatan dan menerangkan hati.
  2. Surah at Taubah untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.

  • Selain tu, teruskan mencari ilmu tentang kesuburan dan kehamilan. Ketahui punca tidak subur dan fahami apa yang perlu dielakkan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...