Bagaimana Saya Menguruskan Masa Sebagai Surirumah Berniaga

Bsngun pagi-pagi, setel yg perlu dan wajib, tengok hp ada customer pm rupanya lewat malam tadi.

Raisha dah ke sekolah, encik somi pun dah keluar ke ofis. Adib pulak masih bertenang, so umi cepat-cepatlah buka kedai..kedai online.

Reply msg customer, buat marketing dan selesaikan order . Sambil-sambil tu, kain dalam washing machine sedang berputar-putar, telur atas dapur & air panas tunggu masa nak mendidih.

Ngam-ngam 9.30 Adib akan bangun, confirmla umi stop sekejap. Tapi biasanya segala yang nak diupdate di fb dah di "buffer" dan blog pun dah siap -siap schedule kan malam tadi.

Urusan pos mengepos, biasanya umi akan buat sebelum pukul 11..petang memang cod je.

Boleh kata camtulah rutinnya. Bila malam, masa lebih relaks untuk follow up customer. Tapi ada juga yang sesuai petang-petang.

Buat bisnes Shaklee ni, kitalah CEO. Kalau kita tak disiplin, tak rajin, tak usaha...kitala yang rugi. So, kena sayang dan buat betul-betul. Jangan takut-takut ok.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...