Tips Kurangkan Mengantuk Ketika Memandu Dalam Tempoh Yang Lama Untuk balik Kampung





Sejak petang semalam, ramai kawan-kawan duk update perjalanan balik kampung. Alhamdulillah, meriah sungguh. Ati doakan semoga semua urusan kawan-kawan dipermudahkan.


Ati dan keluarga pun akan balik kampung juga tapi bukan pagi nilah. Haa....korang suka gerak siang atau malam? Ada kata gerak siang nanti mengantuk dan takleh minum dan lebih selesa drive malam kan. Ada juga yang sebaliknya. Bergantung kepada keupayaan dan keselesaan masing-masinglah kan.


Sebelum tu, pastikan kawasan rumah tak mengundang perhatian pihak tertentu. Contohnya tangga dan kerusi tidak berada di tempat yang tak sepatutnya. Mangga pagar jangan lupa.


Kereta pun camtu gak. Dah servis ke belum? Benda yang selalu orang pandang remeh adalah isi tayar ganti yang duk ada dalam bonet belakang tu. Penting tau.Terutama sekali bagi yang travel jauh. malang tak berbau.


Camano nak buat untuk atasi rasa mengantuk?
-minum Cinch Tea
-bancuh ESP dan minum
-telan B-Complex lepas makan


Cinch ni boleh bantu korang membulatkan mata korang (0_0) hehe. ESP berkesan untuk mantain cergas sampai tak rasa macam tengah puasa dan B-Complex akan tukarkan makanan yang dimakan kepada tenaga (yay, badan kurang letih!)


Ok, semoga perjalanan dirahmati Allah dan selamat bermusafir tau.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
 Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...