Pengalaman Ibu Muda Bersama Set Berpantang Shaklee

Assalamualaikum.. 

Saya Yaya.. Ibu kpda sorg ank.. Sy nk buat testi sndri pasal Esp & Set Pantang Shaklee.. Mcm mana sy blh jatuh cinta & percaya dgn produk Shaklee ni..

Masa tahun 2013 sy baru tahu pasal kewujudan Shaklee ni.. So,sy pon Tanya dgn Kak Aziyana masa tu pasal esp.. Tujuan sy semata2 nakkan tenaga masa mengandung n masa bulan puasa.. Saya bli esp shja masa tu.. Sepanjang saya minum, sy rasa perubahan pada diri saya.. Dahla blh buat resipi sndri..mcm2 sy try buat,semua sedap.. X rasa lapar Sgt..mampu untuk buat kje lagi.. Tp masa tu sempat skjap je dlm bulan puasa sbb nk habis da..
(Sbb masa tu x terfikir nk tambah lagi)


Lpas bersalin, saya beli full set berpantang Shaklee.. Tp masa tu brg dpt lambat..da seminggu lbih bersalin baru dapat set Shaklee.. 100% mkn Shaklee shja..x mkn Jamu pon sbb masa tu baby sy kne kuning.. Nak cite pasal kuning baby ni, anak sy masa hari ke-3 camtu kne kuning. Sy x blh mkn Jamu, sbb panas. Mak sy suh minum air susu kambing yg piau tu ok..fuh! Kembang jgk la nk menelannya..sy kne minum air pegaga..mcm2 la kene mkn..tp kuning baby ttap x turun..😥.. Bila Shaklee smpi je terus sy x minum semua tu sbb loya tekak nk telan dah..

Sy mkn je Shaklee, next appt MasyaAllah..tekjut sy terus turun mendadak..doc kata tak payah amik darah da.. Doc Tanya sy mkn ape, sy ckp mkn Shaklee..die kata oooo..gud2! Teruskan mkn! 😀 Syukur Alhamdullilah..klu x sedih saya tgk tgn baby yg kecik tu kne amik darah.. Dah la payah nk Cari urat.. Hmm..
Lpas tu, part sy pulak Alhamdulillah nak membuang tersgt la mudah.. Lega je..

Hihi..rahim cepat kecut, luka Alhamdulillah cepat baik.. Dan yg ketaranya kulit sy masa mngandung jd hitam disesetngah tmpat terus hilang..jd sekata dah..smpi adik Ipar dok tnya2 mkn ape..hihi.. Kuku jd kilat n pink2 gitu..rmbut kurang gugur, badan rasa bertenaga, x lesu la.. Susu badan Alhamdulillah melimpah ruah.. Kdang tu asik kne tukar baju je.. Ermm..

Dan yg paling2 sy suka Berat badan sy turun .. Padahal sy mkn jgk nasi..mngkin sbb pembuangan toksin yg lancar.. So,berat badan sy maintain. Bila 1st time cek Kat klinik, nurse tu smpi suruh saya timbang lg skali die nk tgk..sbb turun bnyak.. Smpi die kata, klu camni die pon nk mngandung lg..xyah risau Katanya..hihi..

Bila da Ada pngalaman sndri mcm ni kan, kita x takut nk share dgn org lain..dalaman yg pling penting untuk kita jaga.. Alhamdulillah skrang da 34 minggu..da siap da beli set Shaklee awal2... ESP beli lebih untuk minum waktu pregnant ni..HB ok..normal..11 ke atas..semua ok..

Alhamdulillah..




FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...