Kelebihan Collagen Shaklee

Assalamualaikum

Ramai duk guna kolagen skang ni terutama wanita-wanita 25 tahun ke atas memang sure teruja. Nak pula pasaran kolagen memang tengah hot. Macam-macam jenis kolagen keluar dan duk ada kat pasaran skarang ni. Packaging tok sah cakap. Ada dalam kotak, dalam canister, dalam tube, macam gula-gula pun boleh jumpa juga.

Tapi, penah tahu tak Shaklee memang dah lama keluarkan Collagen Powder rupanya cuma mungkin ramai yang belum perasan kot ek. So, disebabkan ketidak perasanan tu, meh attiey cerita kelebihan Collagen Powder ni.

Secara ringkasnya, kolagen adalah sejenis protein utama bg tisu sokongan dalam badan kita...untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. Ia merangkumi lebih kurang 30% daripada keseluruhan protin dalam badan. Atau lebih khusus lagi ia menyokong kekuatan, kekenyalan dan keanjalan kulit.. haa yang anjal, lembut mmg semua orang suka..Sebab tu sekarang ni merata2 jenama ada jual kolagen. haishh.. mcm2...semua orang nak beli kolagen. Ikutla yer duit masing2, muka masing..Buat pilihan bijak yer.. jangan main beli sebarang sahaja... hihi.Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam. Kerana kolagen bersumber ikan strukturnya yang mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil mudah diserap oleh tubuh manusia dan sebab ia tahan lasak..

Shaklee Collagen Powder ni bukan benda baru dan memang ramai yang dah guna. Ia bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangattt kecil iaitu 1000dalton (utk penyerapan unggul dan efek yg segera), dilengkapi dgn klinikal studi, dan yg bestnya ia diperbuat dari 7 ramuan khas..memang perfect.. Berikut secara ringkas fungsi2 stiap ramuan tersebut:

Kolagen ikan:
Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: 
Mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus acidophilus: 
Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: 
Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: 
Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.

Vitamin C: 
Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: 
Membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.
Majoriti pengamal Shaklee Collagen Powder mengamalkannya kerana fungsi yang memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan..

Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air.  Memang sesuai utk mereka  yang susah nak minum  bergelen2 air sehari..hihi.. Kalau sape2 nak rasa kulit lembap sentiasa.. amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari.. kesan yg sangat cepat.. mmg menakjubkan



(Info:Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun).

Kita kadang-kadang tak perasan mengenai kekurangan kolagen dalam badan ni especially dalam umur 25-30. Yelah, sebab rasa muda lagi. Hihi. Tapi mudah nak kesan jika luka lambat sembuh ke, kulit kurang tegang atau aset tak anjal. Opps.

Attiey memang cadangkan u'olls kat luar sana cuba Collagen Powder Shaklee ni  sbb mmg dah terbukti best dari segi kualiti, kesan yg segera seawal 1-2hari (ni ikut badan masing2 ye sbb kalau ikut klinikal study, kesan yg mengujakan adalah seawal 8 minggu) .. kalau tak best takkan lah customer2 semua repeat order berkotak2..dan ada sahaja hari2 feedback dan testimoni yg mengujakan dari mereka..Well the product speak itself lah kannn..hihi..


FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...