Blog Archive

July 11, 2017

Minuman Tenaga Yang Dijual Dalam Bentuk Serbuk ?

Bila sebut minuman tenaga, apa yang terbayang dan bermain-main dalam fikiran anda? Kalau 10 tahun dulu, sudah tentunya minuman isotonik seratus plus tu. Brand lain tak kenal.

Tetapi rupanya ada yang lebih hebat sekarang ni. Minuman tenaga ni sangat terkenal untuk atlet dan makin tinggi permintaan bila tiba bulan puasa. Bukan air milo, bukan air Horlics. Tetapi minuman tenaga Performance Drink Shaklee.

Ia dijual dalam bentuk serbuk. Serbuk ni kalau celup jari dan rasa di lidah pun sangat sedap. Lazat. 

Macam ada seorang pengguna ni bagitahu. 

" Kalau dulu dulu saya tak pandang sangat apa istimewanya kelebihan performance drink shaklee ni...Memang ada sentiasa setin kat rumah tapi jarang berusik, hanya bila demam atau cuaca panas terik baru saya minum, tu yang sampai keras2 serbuk tu.. Dan hanya minum ketika mengerjakan umrah tapi tak tahu terperinci pentingnya minuman tu. Tapi selepas baca serba sedikit tentang pentingnya minuman elektrolit dan diberi penjelasan secara terperinci dan betul, barulah datang kesedaran untuk rajin minum.".


Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion..


Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan.


Jadi jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. Pilihan saya semestinya Performance Drink Shaklee. Kenapa? kerana ia berbeza dengan jenama yang lain..bukan sahaja rasanya yang lazat, yg penting ia tak bergas dan atas sebab sebab dibawah .... 

Kelebihan Performance Drink Shaklee:

  • Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 
  • Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
  • Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
  • Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.


Berminat untuk mencuba?

Hubungi ;

Rafhati Mohamad Napi
0139218084 ( Whatsapp/ Sms)

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Bagaimana Nak Cepat Sembuh Selepas Bersalin?

Hai mommies semua. Assalamualaikum. Tengah menghitung hari turun tanda untuk bersalin ke? Dah siap segala keperluan pakaian baby dan...