Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2017

Set Vitamin Yang Disyorkan Untuk Orang Yang Paling Malas Nak Ambil Tahu Pasalnya

Sebut pasal vitamin, ramai yang masih 50/50 sama ada nak ambik atau tidak. Nak beli atau tidak. nak makan atau tidak.

Sebenarnya, supplemen adalah satu kemestian untuk kita pada zaman skarang ni. Baru-baru ni atiey ada terbaca tentang industri pemakanan yang mula mengubah genetik tanaman supaya lebih cepat hasilnya diperolehi. Kalau dulu padi ditanam 2 kali setahun tapi sekarang ni dah 3 kali setahun. Cuba bayangkan bagaimana keadaan kesuburan dan nutrisi tanah tu. Semakin berkuranglah kan.

Kualiti dah tak sama macam zaman atok dan nenek kita dulu dah.


Jadi, untuk itu Atiey cadangkan pengambilan Set Keperluan Harian yang mengandungi;

-Vitamin C
-Minyak ikan Omega-3
-Multivitamin
-Vitamin B
-Protein





Aturan dan jadual pemakanan akan Atiey berikan selepas pembelian. Jangan risau.

Siapa yang perlukan Set Keperluan harian Shaklee ni?

-pekerja yang sibuk
-ibu yang penat
-suami yang selalu overtime
-pelajar yang inginkan tenaga untuk kecergasan dan kecerdasan


Pendek kata, semua pun boleh. Be…

Tips Kepada Peniaga Untuk Mengejar Malam Al -Qadr di Bulan Ramadhan

Alhamdulillah, kita dah masuk fasa terakhir bulan Ramadhan di mana semua muslimin muslimat teruja untuk mencari-cari malam seribu rahmat ni.

Ada banyak pendapat mengatakan ia jatuh pada malam ganjil di bulan Ramadhan tapi janganlah pilih hari pulak untuk buat ibadah..Kalau boleh sepuluh hari terakhir ni kita pulun habis-habisan sebab kita tak tahu ada lagi tak peluang kita lepas ni.




Khusus kepada peniaga, macam mana nak bahagikan masa supaya waktu malam tu sempat beribadah?

#1
Waktu siang kita gunakan secara paling optimum untuk selesaikan semua hal-hal bisnes macam bungkus order pelanggan, asingkan stok dan update FB Pages (bagi online).

#2
Hindari benda-benda yang boleh buat fokus kita lari atau down. Contohnya semak apa yang orang tak puas hati belakang kita atau duk stalk haters. Buang jauh-jauh.

#3
Utamakan yang paling perlu. kalau ada kawan ajak pergi tengok wayang, minta tunggu lepas raya. Kalau nak tengok juga, search kat internet dulu, tengok lebih kurang. Lepas raya baru bal…

Panduan Menghindari Masalah Sakit Tulang Belakang

Berhati-hatilah ketika melakukan aktiviti yang melibatkan benda-benda berat seperti menolak , mengangkat dan menarik kerana jika tekniknya salah bakal memudaratkan tulang belakang kita.



Di sini ada beberapa cara dan kaedah untuk "menyelamatkan" tulang belakang dari cedera semasa melakukan kerja-kerja seharian.


Mengangkat barang



Bengkokkan kaki, bukan tulang belakang anda. Bawa beban rapat pada tubuh. Keraskan otot perut sewaktu mengangkat.

Dapatkan bantuan orang lain sekiranya anda sukar untuk mengangkat berseorangan.


Duduk


Rapatkan punggung dan sandarkan belakang pada penyandar tempat duduk sepenuhnya untuk mengurangkan tekanan pada cakera tulang belakang.

Pastikan ketinggian tempat duduk sesuai dan kedudukan paha selari dengan lantai.

Campurkan aktiviti dengan senaman/regangan/berjalan.


Memandu


Duduk tegak dan gerakkan tempat duduk ke hadapan supaya lutut selaras dengan pinggang.

Sokong bahagian bawah belakang menggunakan tuala yang digulung atau penyokong jika perlu.


Tidur

Ti…

Ayah Alami Kanser Prostat Akhirnya Dapat Khabar Gembira

Beberapa hari lepas, Puan Faz telah berkongsi apa yang berlaku pada ayah beliau yang mengalami Kanser Prostat tahap 4 setelah mengamalkan Vivix Shaklee.



"Saya nak share bukan sebab hadiah tapi mungkin boleh membantu yang lain.Ayah saya sendiri disahkan ada kanser prostat stage 4 lebih kurang 17bulan yang lepas. Doktor kata sel kanser dah merebak ke tulang-tulang.Saya bagi vivix & a few supplemen shaklee lagi.
Dalam tempoh 1 tahun follow up doktor pun terperanjat ayah semakin pulih dah stage 1 katanya.
Doktor kata jarang stage 4 boleh sembuh dalam tempoh 1 tahun.
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Duka seluruh ahli keluarga sejak tahu ayah ada kanser prostat stage 4 kini sudah bertukar dgn air mata kegembiraan.
Sesungguhnya kesembuhan itu dari Allah. Vivix & supplemen shaklee hanyalah ikhtiar dari kami ingin melihat ayah sembuh. "
Keajaiban ada di mana-mana. Vivix bukan ubat. Itu yang semua orang kena faham tetapi Vivix merupakan minuman kesihatan yang kaya denga…

Kerana Vivix ,Sakit Belakang Dah Hilang Dan Boleh Memandu Tanpa Masalah

Semakin kita meningkat umur, kita terdedah dengan pelbagai masalah kesihatan. Masalah sakit belakang adalah salah satu di antaranya.




Biasanya masalah macam ni dialami oleh mereka yang sberada dalam posisi duduk atau berdiri dalam tempoh yang lama.


Teringat pula cerita Puan Izzati. Suaminya dulu seorang exco pelajar di luar Malaysia. Antara kerja yang dilakukan adalah mengangkat guni beras yang berkilo-kilo tu. Atiey boleh bayangkan posisi mengangkat dan membawa kampit beras tu.


Ok, bila balik ke Malaysia, suaminya berkhidmat sebagai pendakwah bebas, memandu dalam tempoh yang lama jika lokasi masjid pada sesuatu masa tu agak jauh.


Dari aktiviti-aktiviti tersebut, belakang suaminya mula sakit. Sakit teruk katanya. Sebagai isteri, kawan atiey ni nak menolong lah. Hanya sapu minyak dan anak-anak akan pijak dengan kaki comel mereka. Budak-budak memang tak berat sangat kan tapi kalau boleh jangan amalkan ye.


Diceritakan bahawa selepas tu suaminya amalkan Vivix dan habis satu botol. Asbab da…