Khasiat Bawang Putih Dah Boleh Diperolehi Hanya Dalam Botol Tanpa Perlu Kupas Kulit

Bulan lepas attiey dapat sebotol Garlic Complex PERCUMA dalam satu bengkel kesihatan dan Nutrisi yang attiey join.

Dah lama duk aim Garlic ni tapi bila dah orang bagi free ni, memang kena makan setiap harilah.

Kenapa attiey nak sangat Garlic Complex ni?

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak. Jauh dia datang ni tau.

Proses menghasilkan supplement Garlic Complex dilakukan secara terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. 

Apa Allicin tu?
Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.

Allicin sangat berguna untuk kita. Bestnya allicin ni untuk
  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  •  Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma   
                                                                                                                       
Selain mengekalkan  100% Allicin aktif (untuk khasiat seperti kat atas tu), tablet dia tak de bau bawang putih pun. Takdelah berhempas pulas nak mengunyah sampai berair mata.

Masa attiey letak dalam mulut tu, boleh rasa macam sejuk-sejuk berangin sebab ada perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint. Best pulak.

Garlic Complex Shaklee rupanya mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
Lepas lunch, attiey akan ambil 1 hingga 2 biji tablet Garlic Complex.  Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.


Kalau orang Korea sanggup makan bawang putih mentah tu macam ulam je semata-mata nak kulit cantik, kenapa kita tak boleh? Kalau rasa memang tak boleh nak tahan rasa pedih-pedih tajam tu, ambik je supplemen Garlic Complex ni

Penting tau ambik supplemen Garlic ni. Seba, selain untuk kecantikan macam orang Korea, kita dapat 
  • Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

  • Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
  • Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis 
  • Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.
  • Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat. 
  • Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
  • Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari. 
  • Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser. 
  • Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki
  • Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus) 
  • Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah 
  • Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:

  1.  Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)      
  2.  Perut memulas (stomach upset)      
  3.  Cirit-birit (Diarrhea)    
  4.  Bronkitis      
  5. Luka-luka (infected wounds)      
  6. Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing      

Dah tahu khasiat Garlic Complex ni, sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

Harga sebotol Garlic Complex cuma RM47.50 (60 tablet)

Jom Pilih Yang Semula jadi 

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
 Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...