Rasa Rugi Sangat Bila Amalkan Vitamin C NiSemua orang nak cantik..betul tak? Ada yang nak tegangkan kulit, ada yang nak putihkan kulit, cucuk situ cucuk sini. Minum itu, telan ini…tapi, adakah semua tu berbaloi?

Sangat jeles bila tengok kulit teman-teman yang putih gebu menawan halus mulus sedangkan kulit kita bukannya tak putih Cuma tak segebu kawan tu..hhehe.

So, atipun adalah juga mencari-carik produk yang boleh buat suami ttak pandang yang lain..wah gitu.

Tapikan, kenapa kita nak sangat cari Vitamin C ni? 

1- Perlindungan Dari Matahari
Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.

2- Penghasilan Kolagen
Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadigebu dan warna tona pada muka. Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusan dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.

3- Penyembuhan Luka

Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosaksekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkankeanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

4- Melindungi daripada Perubahan Warna Kulit
Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utamapenghasilan melanoma(masalah kulit).

Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

5- Membaiki Tekstur Kulit
Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.

Ia juga meningkatkan pembentukan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit gebu.

Itu untuk kulit je kan…tak masuk lagi untuk kebaikan – kebaikan lain… So, kesimpulannya memang rugi sangat bila guna Vitamin C ni sebab anda akan penat terima pujian dari rakan rakan. Nampak sangat perubahannya nanti. Percayalah!

Promosi Vitamin  C Shaklee belum berakhir..
Cepat sebelum terlambat (^^)
 
 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...