Blog Archive

January 8, 2018

Atasi Masalah Keletihan Melampau Dengan Supplemen CoQ10 Terbaru


Umur baru sahaja masuk 30 siri tapi dah boleh rasa perbezaan dari segi stamina bila banding dengan keadaan masa umur 20an. Beza betul kan. Memang orang kata letih tu perkara biasa. Katanya lagi bila dah makan dan dapatkan rehat yang cukup nanti bertenagalah semula. Betul tu tapi takkan nak ulang keletihan yang sama setiap harikan? Nanti nak beraktiviti pun terhad jadinya. Ataupun bila buat kerja sikit dah letih. Letihnya bukan sikit-sikit tapi letih sungguh-sungguh.Bila jantung sihat, badan lebih bertenaga.
  
Punca terjadinya keletihan melampau ni mungkin kerana;
  • tekanan
  • sindrom keletihan kronik (gangguan metabolisma di peringkat sel berpunca daripada tenaga yang dihasilkan dalam  mitokondria dalam sel tidak mencukupi)
  • kurang rehat
  • jadual kerja padat

Alhamdulillah, Januari ni Shaklee keluarkan CoQ-Trol Plus.


CoQ-Trol Plus ni bukan vitamin baru. Dulu dah pernah ada tapi dengan nama CoQ10. Kemudian sekarang ni adalah versi ditambah baik dengan formula baru.


Apa CoQ10 ni?


Ia merupakan singkatan kepada Coenzyme 10  yang  merupakan  satu  enzim sedia ada dalam badan kita  yang bertanggungjawab untuk penghasilan tenaga di setiap setiap sel. Ia didapati dalam mitokondrion (Kilang tenaga untuk untuk sel). Enzim ini bagaimanapun makin berkurang apabila usia bertambah dan juga faktor pengambilan ubat-ubatan.

CoQ10 ni bertindak sebagai palam pencucuh sel untuk memulakan proses  penghasilan tenaga untuk menukarkan makanan kepada tenaga.


Apakah kepentingannya? 

  1. Kekal bertenaga
  2. Memperbaiki peredaran darah
  3. Kesihatan kesuburan
  4. Kulit berseri
  5. Ketajaman minda 


Masanya untuk anda cuba CoQ10-Trol Plus sekarang. 

Mengapa?


"Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas."

"Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh."Testimoni 1:

"Abah saya amalkan coQ ni atas dorongan dan galakan dari pakar bedah jantung beliau sendiri. Memang terbaik untuk jaga jantung tambah lagi selepas menjalani pembedahan bypass"
~Wan Fatihanum~

Testimoni 2:

Berminat untuk dapatkan CoQ-Trol Plus?

Klik nombor untuk wassap:Atiey Mohamad Napi
Pengedar Sah Shaklee AndaNo comments:

Post a Comment

Featured Post

Bagaimana Nak Cepat Sembuh Selepas Bersalin?

Hai mommies semua. Assalamualaikum. Tengah menghitung hari turun tanda untuk bersalin ke? Dah siap segala keperluan pakaian baby dan...