Skip to main content

GLA Complex Shaklee Bantu Realisasi Impian Wanita Untuk Hamil dan Bergelar Ibu



Attiey : 0139218084

Banyak pertanyaan yang  Attiey terima tentang bagaimana Shaklee boleh bantu wanita yang telah bergelar isteri di luar sana yang sangat teringin untuk bergelar ibu. Tidaklah semua supplemen harus diambil, cuma sesetengah yang berkaitan sahaja.

Beberapa supplemen yang digabungkan sebagai usaha untuk hamil ini dinamakan
SET KESUBURAN SHAKLEE  iaitu :






Zinc  Complex,Vita-E Complex,Alfalfa dan GLA Complex.

Banyaknya nak kena makan?
Jangan panik ye

Sebenarnya Zinc Complex dan Vita-E complex tu untuk encik suami
Dan Alfalfa + GLA Complex pula untuk puan isteri.

SET KESUBURAN UNTUK ENCIK SUAMI
-          Zinc Complex : merupakan zat yang sangat penting untuk membentuk hormone testosterone iaitu hormone lelaki. Ia member tenaga kepada sperma untuk lebih aktif berjuang menuju ke ovum. Selain itu, ia berperanan dalam pembentukan genetik  DNA.
-          Vita-E  Complex : Ianya  membantu menyuburkan sel-sel dan organ reproduksi lelaki serta melancarkan peredaran darah.

Cara makan set subur untuk suami:
Zinc  Complex :                  1 biji sehari ( sebelum makan  kerana perut kosong memudahkan penyerapan oleh badan)
Vita-E Complex:                1 biji sehari ( sebelum tidur) vitamin ini juga dikenali sebagai vitamin cinta atau ‘sex food”

SET KESUBURAN UNTUK ISTERI
-          Alfalfa :Raja segala tumbuhan ini sangat baik untuk wanita kerana ia membantu mengurangkan masalah keputihan,haid tidak teratur, senggugut, sakit pinggang ketika period. Kacip Fatimah moden gitu.
-          GLA Complex : sangat membantu menstabilkan hormon dan yang penting sekali ialah ia mendorong untuk memudahkan perlekatan antara ovum dengan sperma.

Cara makan set subur untuk isteri:
1)  Bagi Alfalfa, isteri ambil 3-5 biji sehari selepas makan.
2)  Untuk aturan pengambilan GLA Coplex terbahagi kepada dua iaitu jika
-isteri mengalami period teratur
- isteri mengalami period TIDAK teratur

Bagi period isteri yang teratur, makan GLA dari hari pertama period sehingga hari ke 13 kerana dijangka hari ke 14 dan seterusnya adalah waktu subur. Maknanya pada hari ke 14 dah stop/berhenti ambil GLA dan alfalfa juga. Jika masih period pada bulan itu, mula ambil GLA dan Alfalfa semula pada hari haid yang pertama hingga 13 ( Ulang langkah tadi)
Ambil sebiji selepas lunch dan sebiji selepas dinner. Jangan lupa doa pada Nya.

Untuk isteri yang periodnya tidak teratur, ambil GLA sebiji selang 8 jam setiap hari. Maknanya sehari tu 3 kali la isteri kena makan.Sampai bila? Amalkan dulu cara ini sehingga period isteri teratur. Biasanya ambil masa 2-3 bulan barulah period akan teratur.

Bila period dah ok, ikut cara yang di atas. Dah sampai hari ke 14, cuba buat UPT. Kalau dah positif, berhenti makan dua supplemen ini.

InsyaAllah, kita cuba berusaha. Jangan diam menunggu rezeki datang bergolek. Untuk pasangan yang belum dikurniakan rezeki tu, banyakkan berdoa dan bersangka baik denganNya. 

 
Selamat mencuba.
 


****Jika Berminat Nak Dapatkan Produk Shaklee...nak Jadi Ahli****

 RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)

 SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084

 Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya

Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja…

Cara Makan Sustained Release Vitamin C Yang Betul dan Selamat Supaya Lebih Berkesan

Berapa biji sepatutnya pengambilan vitamin c kita setiap hari? Pernah tahu tak atau cukup sekadar makan sebiji oren sehari je?

Kalau ikut saranan dari FDA, kita memerlukan 75mg vitamin c setiap hari untuk mantain kesihatan.

Bagaimana nak dapatkan bekalan vitamin c yang optimum? Kalau nak tahu, vitamin c ni sensitif pada suhu panas tau. Buah yang duk ada kat pokok dengan buah yang kita dah petik tu pun dah berbeza kandungan vitamin c nya. Sangat sensitiflah.

Sebab tu saya suka untuk syorkan supaya kita amalkan Sustained Release Vita-C Plus ni.

Sebotol mengandungi 180 tablet.
Satu tablet pula mengandungi lebih kurang 1000mg dan berat satu tablet adalah 992mg.


Tadi kata FDA sarankan ambik cuma 75mg. Tapi ni dah sampai 1000mg satu tablet. Tak lebih ke?


Ok, sebenarnya dalam satu tablet tu Absorbic Acid hanyalah 500mg manakala selebihnya adalah Bioflavonoid untuk penyerapan yang lebih berkesan.


Tapi 500 mg masih banyak kan.


Vitamin C Shaklee ni diformulasikan dengan teknologi pe;epasan sec…

Air Kencing Berbuih? Ketahui Cara Kawal Protein Dalam Urin

Assala,mualaikum

Hari ni dah berapa kali u'olls buang air kecil? Pastikan minum air masak secukupnya untuk melancarkan proses pembuangan air kecil tau.

Apasal tanya pasal air kecil pulak ni kan..

Sebelum terhasilnya air kencing (atau air kecil), dah jadi tugas buah pinggang kita untuk menapis cairan tubuh dan nutrisi termasuk protein sama ada untuk dikeluarkan melalui urin atau disimpan.

Umumnya, molekul protein adalah lebih besar namun adalah normal jika sesekali terdapat dalam urin kita.

Namun, sekiranya berlebihan ia adalah berbahaya kerana boleh menyebabkan jangkitan pada ginjal/saluran tertentu. Apabila terjadinya perkara ini, langkah seterusnya perlu diambil iaitu dapatkan rawatan.

Bagaimana nak tahu sama ada protein dalam urin kita tu normal atau berlebihan?

Pernah dengar air kencing berbuih? Ya, itu adalah antara petanda bahawa terdapatnya protein yang berlebihan dalam urin anda.

Apa penyebabnya?
-Masalah berkaitan  buah pinggang
-Diabetes
-Hipertensi
-Masalah jantung yang…

Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Mudah Pening dan Mudah Pitam Tanpa Perlu Makan Hati Lembu ?

Pernah tak rasa macam nak pitam atau pun pening bila nak bangun lepas duduk lama sangat. Kadang-kadang bila tundukkan kepala dan angkat dengan cepat?


Agak-agakla kan....kenapa jadi camtu ek? Rasa cam gelap mata sekejap.. Ada kaiatan dengan masalah kesihatan ke?


Biasanya bila jadi camtu, rata-rata kita anggap tu benda biasa je dan selalunya takkan berpanjangan. Betul tak? Tapi, sebenarnya kita kena tahu bahawa perkara yang kita anggap biasa tu boleh mengundang risiko di luar jangkaan.

Ini kerana ia sebenarnya  menandakan tekanan darah ketika itu adalah rendah. Jika kita mengalami tekanan darah rendah, ia menandakan bahawa anda mungkin menghidap penyakit-penyakit tertentu yang boleh memudaratkan.

Macam mana nak tahu tekanan darah kita rendah ke tak? Selalunya kita akan periksa tekanan darah kan. So, kalau salah satu bacaan bahagian atas (sistolik) kurang daripada 90 dan tekanan bawah (diastolic) kurang daripada 60 mmhg atau kedua-duanya kurang daripada angka tersebut, makan maks…

Bagaimana Cara Banyakkan Susu Badan Sampai Melimpah Ruah Meriahnya?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Ada tak ibu-ibu di luar sana yang tengah susah hati sebab rasa macam susu badan tak cukup untuk anak sedangkan anak baru nak masuk 2 bulan.. Tak lama lagi dah nak naik kerja (bagi yang keje la)..Hurm...kalau boleh nak bagi ekslusif breast feeding la kan...


Sebenarnya, persediaan untuk menimang cahaya mata perlu seiring dengan keterujaan untuk memberi bayi anda menikmati susu badan yang sangat berkhasiat. Bukan sahaja memberi kebaikan kepada bayi bahkan juga kepada ibu sendiri.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Untuk memastikan si kecil benar-benar memperolehi segala kebaikan penyusuan susu ibu, anda digalakkan memberi susu ibu sepenuhnya secara ekslusif tanpa dicampur dengan makanan atau minuman lain sehingga bayi berusia 6 bulan.Kemudian diteruskan sehingga bayi mencapai 2 tahun.
Kebaikan Susu Ibu Untuk bayi: Susu ibu membekalkan nutrien yang terbaik untuk bayi andaIa mengandungi nutrien d…