Tips Mengurangkan dan Menghilangkan AlahanAlahan adalah satu keadaan tang bertindakbals tidak lazim terhadao bahan yang selalunya tidak membahayakan. Bahan ini mungkin tidak dimasukkan ke dalam badan kita melalui sedutan ataupun ditelan juga melalui sentuhan kulit. Ia mungkin datang daripada jangkitan dalam badan kita. Bahan yang menyebabkan sensitivity ini bertindakbalas dipanggil allergens.


Allergens biasa menyebabkan tidakbalas yang tidak disenangi bermula dengan mendengus dengan kongesi pernafasan dan dari pecahan kulit kepada pergolakan gastro usus termasuklah debunga, kulat, habuk rumah, kulit haiwan, bulu, bulu bebiri, biji kapas dan lain-lain lagi.


Sensitiviti mungkin tak kelihatan pada kali pertama tetapi akan berlaku setelah terdedah berulang kali.


Apabila dibiarkan alahan akan semakin menjadi-jadi. Simptom menjadi lebih teruk, saluran pernafasan , penghadaman dilemahkan dan memudahkannya diserang oleh kuman-kuman lain. Mengenal pasti PUNCA alahan akan menjadikan kita lebih sihat, bertenaga dan memberikan kehidupan yang lebih sihat.


MAKANAN PENAWAR HARIAN YANG MERUPAKAN ANTIBIOTIK SEMULA JADI
Kita memerlukan antibiotic untuk melegakan, meringankan gerak badan bagi mengatasi alahan. Antibiotik ni menghalang  tindakan  allergen, mengurangkan tindak balas yang menyakitkan dan membersihkan sistem tindak balas badan.Antibiotik semula jadi boleh didapati melalui bawang putih.


Bawang putih adalah makanan penawar setiap hari yang dapat mengatasi punca alahan dan melegakan symptom tersebut.


Bawang putih mengandungi dua bahan istimewa iaitu sulfide dan disulfida. Apabila dimakan, bahan-bahan ini akan bersatu dengan virus atau allergen. Ia akan membantu menghalang terjadinya kesan seterusnya.


Bagaimana Cara Untuk Menggunakan Bawanng Putih?
Potong, sagat atau potong kecil-kecil dan campur dengan salad sayur-sayran mentah yang dicuci bersih.


ADA BERITA BAIK!!


Untuk lebih memudahkan, saya mencadangakan pengambilan Garlic Complex Shaklee yang bersumberkan bawang putih asli dan mengandungi rasa spearmint. Garlic Complex mengandungi Allicin iaitu bahna yang snagat penting dalam sebiji bawang putih.

Sehari  cuma amalkan 1-2 biji sahaja. Selain untuk digunakan sebagai tujuan di atas, ia juga bagus untuk kesihatan kulit bak orang Korea.Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH.

 Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih! Attiey : 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...