Think and Grow Rich (Edisi Bahasa Melayu) oleh Napoleon Hill , Penerbit: PTS Professional Publishing Sdn Bhd


Tengah godek-godek buku kewangan dan jumpa review pasal buku ni. Rasa macam nak beli satu hari nanti atau mungkin ada yang nak hadiahkan?
 

Format: Paperback
Saiz: 6" x 9"
ISBN-13: 978-967-369-168-5
Tarikh Terbit: 12 Nov 2014
Jumlah Muka Surat : 336
Berat (kg): 0.43
----------------------------------------------
Kategori: KewanganMotivasi & Inspirasi
Penerbit: PTS Professional Publishing Sdn Bhd

Mengenai Buku Ini
Buku-buku kewangan yang ada pada masa kini banyak mengajar pembaca supaya berjimat cermat, menabung, meningkatkan pelaburan, bersara awal, dan melangsaikan hutang secepat mungkin. Namun, tidak ada satu pun buku kewangan yang mampu menandingi buku ini. Mengapa?

Think and Grow Rich langsung tidak menyentuh soal kemahiran teknikal dalam bidang kewangan, tetapi buku ini membantu pembaca mengatasi halangan secara psikologi yang selama ini menutup jalan bagi mencapai kekayaan. Turut diringkaskan dalam buku ini ENAM langkah mencapai kekayaan:

1) Tetapkan jumlah wang yang kita mahu, bukan sekadar menyatakan dalam diri, "Saya mahu banyak wang."

2) Kenal pasti pengorbanan mesti dilakukan demi mendapatkan wang yang kita mahukan.

3) Tetapkan tarikh yang pasti, iaitu bila kita akan mendapat wang yang kita mahu.

4) Atur perancangan bagi merealisasikan kemahuan itu. Jalankan rancangan itu walaupun kita masih belum bersedia menggerakkannya.

5) Tulis secara jelas beberapa perkara, iaitu jumlah wang yang kita mahu, masa yang diperlukan, dan pengorbanan yang perlu kita lakukan demi mendapatkan wang itu.

6) Baca semula dengan kuat perkara yang kita tulis. Baca sebanyak dua kali sehari, iaitu sebelum kita tidur dan selepas kita bangun daripada tidur.

Sumber kekayaan yang paling penting bukanlah material, tetapi aset rohani yang jauh lebih bernilai, iaitu semangat, kemahuan, visi dan matlamat, serta keupayaan mengawal minda. Semestinya Think and Grow Rich adalah karya terbaik yang mampu membimbing pembaca supaya sentiasa memanfaatkan sumber yang tidak ternilai ini.  

Tips yang diberi tu memang terbukti berkesan sebab dah ramai master coordinator yang praktikkan sebelum ni. hasilnya..awesome!!

Alhamdulillah.. Doakan saya.

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...