Vitamin Hebat Untuk Wanita Kekal Cergas Dari Shaklee
Wanita sekarang bukan lagi setakat menghayun buaian dan juga berada di ceruk dapur.Tetapi, wanita era moden sekarang turut memikul tanggungjawab yang pelbagai malah ada yang menjawat jawatan tinggi dalam satu-satu organisasi.

Namun begitu, kesibukan dan kepadatan jadual di tempat kerja bukan sebagai satu alasan bagi wanita bekerjaya untuk melepaskan tanggungjawab di rumah sebagai isteri dan ibu.
Sudah pasti ada yang mengeluh betapa penatnya mengharungi seharian yang sibuk di pejabat, perlu menyambung tugas pula sekembalinya ke rumah.

Perlu difahami bahawa wanita melalui pelbagai fasa dalam kehidupan mereka. Wanita juga mengalami pelbagaisimptom yang berkaitan dengan kesihatan di  setiap peringkat hidupnya:


·                     Akil baligh
·                     Sebelum hamil
·                     Semasa hamil
·                     Menyusukan anak
·                     Pra-menopos
·                     Menopos
·                     Selepas menopos

Selain pengorbanan besar wanita melahirkan umat Muhammad SAW, wanita juga sering dilanda masalah sengugut, haid tidak teratur, masalah kulit, rambut gugur, sakit sendidan sebagainya. 

Kesihatan amat penting bagi seorang wanita terutamanya kepada yang bekerjaya. Kerja tak pernah habis! Selesai rutin harian di pejabat, sambung pula tugasan di rumah. Dialah ibu kepada anak-anak dan isteri melayan suami. Jadi wanita wajib menjaga cara pemakanan dan memerlukan suplement tambahan untuk mengekalkan kesihatan di tahap optimum.

Berita baik untuk para wanita di luar sana kerana  Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya. Produk itu ialah Set Kesihatan Wanita (Women's Health Shaklee)·                     GLA Complex
·                     Omega Guard
·                     Ostematrix

Apakah kebaikan Women's Health Shaklee ini?

·                     Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos. 
·                     Menggalakkan kulit yang cantik. 
·                     Menggalakkan tulang yang kuat. 
·                     Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. 
·                     Melegakan sakit-sakit sendi. 

Kesihatan anugerah Allah. Wanita patut ambil berat kesihatannya kerana wanita adalah srikandi negara, tunjang kasih sayang keluarga dan susuk kiri si arjuna. Itulah sebabnya perkataan ibu digunapakai pada perkataan-perkataan yang saya nyatakan di awal mukadimah entri tadi. Ini semua sebagai tanda penghargaan kepada wanita!

Dalam kesibukan seharian, wanita perlulah memberi sedikit reward mencuri sedikit masa untuk ‘merawat, menjaga dan memanjakan’ diri sendiri. Penjagaan dari usia muda dapat memberi kebahagiaan menjelang penambahan usia. Kenapa? Usia wanita berlainan mengalami masalah sakit puan yang berbeza.

Bawah usia 20 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan ovari yang belum matang dan tekanan psikologi. 

  Usia 20 hingga 30 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan psikologi; Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) iaitu keadaan folikel yang terdapat di dalam ovari tidak menjadi matang, gagal untuk mengeluarkan telur dan menyebabkan masalah kesuburan.

 
 Usia 30 hingga 40 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan, PCOS, fibroid atau polip pada rahim, endometriosis (tisu selaput rahim tumbuh di luar rahim) dan endometrial hyperplasia iaitu peringkat pra-kanser dinding rahim.
 
 Usia 40 hingga 50 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser).
 
 Usia 50 ke atas - endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser.


Bagi mengekalkan kesihatan saya di tahap optimum saya telah mengambil set supplement wanita hebat shaklee. Apakah kebaikan supplement wanita hebat ni?
Kebaikan supplement wanita hebat:

·                     membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
·                     menggalakkan kulit yang sihat dan cantik
                      menggalakkan tulang yang kuat
·                     mengurangkan risiko penyakit jantung
·                     melegakan sakit-sakit sendi
·                     membantu membakar lemak dan mendapatkan berat badan yang ideal
·                     lebih bertenaga,melegakan rasa letih dan lesu

 

****Jika Berminat Nak Dapatkan Produk Shaklee...nak Jadi Ahli****

 RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)

 SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084

 Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...