Anak Jarang Sakit Dengan Set Penyusuan Shaklee


perkongsian dari Store Shaklee

Salmah (bukan nama sebenar) amat cemburu bila ada ibu yang berjaya mengumpul stok sehingga 300-400 botol. Lalu dia mengambil pelbagai jenis bahan makanan atau apa saja yang boleh membanyakkan susu, seperti halba, longan kering, malah ubat hormon. Hasilnya, susunya banyak sehingga boleh menyimpan stok penuh peti ais, terpaksa membeli deep freezer pula. Salmah bangga, namun bayinya sering saja sakit dan bersaiz kecil sahaja. Tipukah bila orang kata susu ibu menjadikan anak sihat?
Ida (juga bukan nama sebenar) seorang yang menjaga kesihatan. Dia tahu garbage in garbage out. Jadi dia bersungguh2 mengambil vitamin2 untuk keperluan tubuhnya. Dia tidak terkejar2 menyimpan stok susu beratus botol, sebaliknya mengikut kehendak bayinya. Susunya tidak terlalu banyak, tapi amat mencukupi untuk keperluan harian anaknya, dan sedikit untuk stok simpanan. Anaknya ialah seorang bayi yang sihat dan ceria. Jarang demam dan montel tubuhnya.
Sesuatu yang harus difahami oleh setiap ibu menyusu... Susu ibu adalah susu terbaik dan makanan terbaik untuk bayi, dari mana datangnya susu itu? Susu itu dihasilkan dari tubuh seorang ibu, dari darahnya, dari sel2nya, dari zat2nya. Jadi susu ibu itu ialah 'essence' daripada ibu itu sendiri.
Susu yang sihat itu datang dari tubuh ibu yang sihat, bukan?
Ingat tak semasa Halimatussaadiah mengambil Rasulullah SAW sebagai anak susuannya, kambing2nya jadi segar, gemuk dan menghasilkan susu yang berkualiti.
Usahlah ghairah mendapatkan susu yang banyak dengan 'memerah' keringat kelenjar susu di dalam tubuh, hanya untuk mendapatkan susu. Sebaliknya dengan menjaga pemakanan, menjaga aktiviti, menjaga amalan, susu yang terhasil bukan sahaja sihat malah berkat.
Orang kata rezekiyang berkat, walaupun sedikit namun cukup. Susu yang berkat tidak perlu sampai 500 botol stok dalam peti sejuk. Bayangkan kalau tiba2 satu Malaysia kena blackout 12 jam ke, habis semua susu yang kita bangga-banggakan. Susu yang berkat adalah dari ibu yang ikhlas menjaga dirinya sendiri untuk menghasilkan susu bernutrisi, dengan menjaga pemakanannya, menjaga aktivitinya, menjaga amalannya... Insya-Allah.
Bagi ibu2 menyusukan yang mahukan yang terbaik untuk diri dan bayinya, anda boleh mendapatkan Set B ( set breastfeeding)dengan harga  RM241. Anda juga digalakkan mengambil Ostematrix (kalsium) dan Soy Protein untuk hasil yang lebih menggalakkan.
Selamat menyusu!


::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

:::Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di are_t84@yahoo.com | SMS 013-9218084 untuk tips kesihatan/kecantikan.

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...