Blog Archive

January 30, 2018

Ketahui Formula dan Campuran Vivix Shaklee Malaysia

Ramai yang mula berminat nak tahu tentang Vivix Shaklee. Apa kandungan bahan-bahannya, formula dan campuran yang diguna untuk menjadikannya produk paling power di seluruh dunia.



Sebenarnya campuran dan formula  Vivix untuk setiap negara adalah berbeza. Tak lain tak bukan adalah untuk mematuhi syarat-syarat dan peraturan yang telah ditetapkan oleh badan-badan tertentu bagi seriap negara. Jika di negara kita, pastinya Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)


Vivix Shaklee yang masuk ke Malaysia mengandungi  ;

-anggur Muscadine
-karot ungu
-elderberi
-polygonum cuspidatum


Vivix Kanada
Walau bagaimanapun, Vivix yang berada di Kanada (Kosher) tidak menggunakan anggur muscadine. 



Vivix USA

Anggur Wine

Sebaliknya Vivix USA pula mengandungi Vitis Venifera iaitu anggur wine (bukan arak tu tetapi anggurnya).

Vivix Mexico

Bukan itu sahaja malah ada juga Vivix yang mengandungi blaccurrant dan sebagainya. Boleh faham?


Bukan sahaja berbeza dari segi campuran dan formula, bahkan cara ia dikategorikan juga tak sama. Kenapa? Kerana ia bergantung pada badan-badan tertentu di negara tersebut. 


Di Malaysia ia dikategorikan sebagai makanan.
Di USA ia merupakan Dietary  Supplement.
Di Kanada pula ia adalah antioxidant solution.


Shaklee tidak akan sekali-kali melanggar rules dan regulation sesebuah negara, berkaitan dengan produk yang akan dibawa masuk. Jika itu yang didaftarkan, maka itulah yang ada dalam produknya.


Jadi, saya menyeru anda yang ingin mendapatkan info tentang Vivix Malaysia atau produk Shaklee Malaysia, dapatkannya dari laman web rasmi Shaklee Malaysia sahaja. Khuatir jika anda baca dari sumber lain, ia menceritakan tentang bahan-bahan yang digunakan untuk Vivix luar negara. kan dah salah faham di situ.


Maklumat yang terkandung di dalam laman web serta buku produk telah mendapat kelulusan Medicine Advertisement Boards (MAB) dan terdapat nombor KKLIU juga.


Semoga info ini membantu anda. 

Mahu tahu lebih tentang VIvix?


Attiey Mohamad Napi
Leader Shaklee & Pengedar Shaklee Anda

013-9218084 (klik untuk terus whatsapp tanpa save nombor)

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Potty Train Anak Kecil Perlu Kesabaran.

Hari ni atiey nak share satu kejayaan potty train Adib. Start awal tahun baru-baru ni, oleh kerana Adib belum kami daftarkan ke mana-mana ta...