Blog Archive

August 13, 2017

Vitamin Untuk Jantung Sihat

Tahun 2016 sangat menginsafkan saya. Bukanlah kerana saya buat salah apa tapi sebelum tu saya tak kisah pun tentang apa yang saya makan. Saya rasa saya masih muda dan saya makan ikut sedap rasa dan sedap mata je. Lemak, kalori, masin, manis semua saya tak fikir. Soal jantung saya sihat atau tak pun saya belum fikir masa tu. Tapi Alhamdulillah, saya memang dah amalkan beberapa vitamin.

Vitamin yang saya dah amalkan


Sehinggalah suatu hari saya terbaca satu status kawan FB yang bagitahu dia sedang bersedih sebab abang iparnya baru sahaja meninggal selepas collapse di tengah padang. Bila diperiksa secara teliti oleh doktor, perginya arwah kerana masalah jantung yang berpunca daripada lemak yang menyekat oksigen sampai ke jantung. Ia berlaku sedikit demi sedikit dan bila tak dihiraukan, menjadi bertambah serius.


Bermula dari situ, saya terus melakukan ujian kolestrol dan apa yang saya bimbangi memeang berasas memandang saya tak teliti dalam  diet saya. Jumlah kolestrol kurang dari border lain. Sekali dengar rasa dah ok, tapi bila tengok pada lemak LDL iaitu lemak jahat yang ada dalam tubuh, telah pun melepasi border lain. Alhamdulillah, trigliserida masih rendah.





Sejak dari hari tersebut, saya mula cuba hadkan pemakanan berlemak, bergoreng dan sedaya upaya tidak mengambil makanan tinggi gula secara kerap. Latihan atau senaman juga saya lebihkan. Risau tau...sebab benda dalam badan kita tak boleh nak jangka.

Selain tu, saya prefer untuk amalkan Lecithin, Omega Guard dan paling bagus jika dapat konsisten Phytocol-ST yang memang khusus untuk membantu menurunkan kadar kolestrol darah tubuh kita.


Harga

Lecithin (180 kapsul) RM55
Omega Guard (90 kapsul) RM136.25
Phytocol-ST (120 biji) RM197.50


Facebook: Attiey Mohamad
Fb Page: Mommy Ceria
WhatsApp: 0139218084 (klik untuk wassup)


Shaklee ialah produk kesihatan semulajadi yang tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kami bukan doktor mahupun pakar perubatan. Saranan kami adalah untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan. Sekiranya anda sakit, sila berjumpa DOKTOR YANG BERTAULIAH.

 Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Potty Train Anak Kecil Perlu Kesabaran.

Hari ni atiey nak share satu kejayaan potty train Adib. Start awal tahun baru-baru ni, oleh kerana Adib belum kami daftarkan ke mana-mana ta...