Skip to main content

Kenapa Trip Percuma Shaklee Ke Jepun Sangat Best

Dalam Shaklee ni, setiap tahun akan tawarkan satu International Incentive Trip. Kepada siapa? Sebagai reward kepada Business Leader yang perform dan layak setelah berhempas pulas berusaha gigih.

Trip tahun 2016 adalah di US. Kali ni 2017 ke Jepun pulak.

Bear in mind yang trip ini adalah PERCUMA. Sape yang terpilih tak perlu keluar duitpun nak beli tiket ke nak pikir hotel ke sebab semua dah diatur oleh Shaklee.

Duit buat belanja pun dapat. Lagi satu contohnya kalau ada masa yang terlalu padat dan Shaklee tak sempat belanja makan, kita akan dapat lagi duit poket. Kira macam p tapau sendiri. Tapi tapau bukan RM5 - RM6 lah... Lebih banyakkkk.


 

Perjalanan pada 13 Mei 2017 bermula dari KLIA dan transit di Bangkok.



Toki Outlet


Hari pertama sampai, Shaklee terus bawa pergi Toki Premium Outlet. Segarkan mata, segarkan badan gitu.


Hadiah


Yukata hotel pakai  untuk dinner

Hadiah lagi


Malam pertama berada di Gero, tempat Onsen paling best di Jepun. Ini kalau nak pergi sendiri, tak tahu bila.

Hotel kat sini.


Keisaki Diner

Keisaki diner ni  rakyat Jepun hanya mampu makan 1, 2 kali je setahun coz sangat mahal..
Tapi trip shaklee 2 malam tu bagi free je..shaklee memang bayar mahal utk trip ini. Bertuah betul. Lagipun menu kaiseki antara 7-14 course dan  yang Shaklee punya ni 14 course. Meriah okeyhh.



Hari kedua Shaklee dan susun jadual untuk pergi ke Takayama Morning Market & Old Town Sannomachi.



Dah habis kat situ, gerak pula ke Shirakawa-Go iaitu perkampungan Jepun yang dapat pengiktirafan UNESCO World Heritage Site . Perjalanan dari tempat sebelumnya tadi ambik masa dalam sejam.


Bye bye Gero


Alpine Route



Hari ketiga adalah hari yang peserta trip ni takkan lupa sebab tempat tu unik sangat. Dibawa ke satu-satunya Snow Wall di dunia iaitu Tateyama Kurobe Alpine Route. Cantik.. Yang ni ambik masa 4 jam dari hotel di Gero.



Lunch 



Hari ke empat ke mana?




Shaklee bawa makan Strawberi di ladang berdekatan Yamanashi ; Ishihara Nojo.


Kat atas tu betul-betul orang tau..Ninja!

Lepas lunch di restoran Ninja,  bergerak pula ke Pink Moss atau pun nama famous dia Fuji Motosu.




 


Malam tu special sebab bermalam du Imperial Hotel Tokyo.

Ini view dari bilik hotel

Bilik Imperial Hotel Japan nie  cari sendiri berapa rate dia. Memang berkira sangat kalau nak p sendiri.


Apa berlaku kat sini?



Dinner dengan Dr Yasuhiko Kojima (92 tahun) , immunologist pertama yang menemui kewujudan interferon yang selepas tu disambung oleh saintis Barat.

Semeja dengan Dr Kojima! 

Master Lyna Noh @ Mentor Atiey yang semeja dengan Dr Kojima :)



Esoknya iaitu hari kelima ada lagi jalan-jalan. Memang kalau join trip Shaklee, kita kena jadi seperti 'traveller" bukan pelancong. Kena hayati dan enjoy...kena aktif.


Hari kelima ke Tokyo Metropolitan Goverment Building Observatories untuk menikmati pemandangan bandar Tokyo.





Dah habis kat situ dibawa pula ke Pejabat Shaklee Jepun.



Rasa-rasa ada lagi tak?


Mestilah. Lepas lunch mereka ke Sumida River Cruise. Hayati suasana dalam cruise hingga ke Odaiba Waterfront. Cruise tu memang disewa khas untuk peserta trip Shaklee sahaja. Tak ada orang lain kecuali yang bawak cruise tu. Hihi.




Aktiviti hari ke enam adalah Shaklee Walk iaitu jalan-jalan/ jogging di Hidiya Park (depan Imperial Hotel Tokyo)



Kalau bawa anak-anak ( bagi yang dah kahwinla) mesti puas hati pada hari ketujuh ni sebab pergi Disneyland. Yayyy!

Begitulah apa yang berlaku kat sana sebab hari kelapan dah bertolak balik semula ke Malaysia. So Best ke Best?


Pssst ..kalau nak dikira-kira, mau nilai untuk seorang sampai RM15 -20 k kot ek. Yelah, bilik suite pastu penerbangan biz class pulak tu. Bestnya lahaiii.

Ada rasa nak join tak untuk next trip pulak? Kalau ada rasa keinginan tu, cepat-cepat daftar ahli. Tau camane dan sape nak cari?

Atiey
 ====> 0139218084<====
Business Leader Shaklee Anda



*PROGRAM SHAKLEE DI JEPUN 

13/5 : KUL-Nagoya--> transit depend flight mana (Singapore Airlines or Thai Airways)

14/5 : (arrival)

Shopping at Toki Premium Outlet
- check in Gero Suimekan hot spring resot onsen
-- kaiseki dinner (Japanese traditional fine dining)

15/5 :

Takayama (old district) - pakai yukata
-- old town sannomachi
Shirakawa Go gassho mura

16/5:
Tateyama alpine snow wall
-- check in Yatsugatake Hotel

17/5
-- strawberry picking (special for Shaklee family only)
Fuji Motosu area (pink moss) flower festival
-- check in Imperial Hotel Tokyo
-- family dinner with DR KOJIMA

18/5:
Tokyo
-- asakusa & other attractions in Tokyo

19/5:
-- Shaklee Walk  (at palace garden)
-- Disneyland or Disney Sea

20/5: aftr bfast go to Narita. fly back home!


☺☺☺☺

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya

Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja…

Cara Makan Sustained Release Vitamin C Yang Betul dan Selamat Supaya Lebih Berkesan

Berapa biji sepatutnya pengambilan vitamin c kita setiap hari? Pernah tahu tak atau cukup sekadar makan sebiji oren sehari je?

Kalau ikut saranan dari FDA, kita memerlukan 75mg vitamin c setiap hari untuk mantain kesihatan.

Bagaimana nak dapatkan bekalan vitamin c yang optimum? Kalau nak tahu, vitamin c ni sensitif pada suhu panas tau. Buah yang duk ada kat pokok dengan buah yang kita dah petik tu pun dah berbeza kandungan vitamin c nya. Sangat sensitiflah.

Sebab tu saya suka untuk syorkan supaya kita amalkan Sustained Release Vita-C Plus ni.

Sebotol mengandungi 180 tablet.
Satu tablet pula mengandungi lebih kurang 1000mg dan berat satu tablet adalah 992mg.


Tadi kata FDA sarankan ambik cuma 75mg. Tapi ni dah sampai 1000mg satu tablet. Tak lebih ke?


Ok, sebenarnya dalam satu tablet tu Absorbic Acid hanyalah 500mg manakala selebihnya adalah Bioflavonoid untuk penyerapan yang lebih berkesan.


Tapi 500 mg masih banyak kan.


Vitamin C Shaklee ni diformulasikan dengan teknologi pe;epasan sec…

Air Kencing Berbuih? Ketahui Cara Kawal Protein Dalam Urin

Assala,mualaikum

Hari ni dah berapa kali u'olls buang air kecil? Pastikan minum air masak secukupnya untuk melancarkan proses pembuangan air kecil tau.

Apasal tanya pasal air kecil pulak ni kan..

Sebelum terhasilnya air kencing (atau air kecil), dah jadi tugas buah pinggang kita untuk menapis cairan tubuh dan nutrisi termasuk protein sama ada untuk dikeluarkan melalui urin atau disimpan.

Umumnya, molekul protein adalah lebih besar namun adalah normal jika sesekali terdapat dalam urin kita.

Namun, sekiranya berlebihan ia adalah berbahaya kerana boleh menyebabkan jangkitan pada ginjal/saluran tertentu. Apabila terjadinya perkara ini, langkah seterusnya perlu diambil iaitu dapatkan rawatan.

Bagaimana nak tahu sama ada protein dalam urin kita tu normal atau berlebihan?

Pernah dengar air kencing berbuih? Ya, itu adalah antara petanda bahawa terdapatnya protein yang berlebihan dalam urin anda.

Apa penyebabnya?
-Masalah berkaitan  buah pinggang
-Diabetes
-Hipertensi
-Masalah jantung yang…

Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Mudah Pening dan Mudah Pitam Tanpa Perlu Makan Hati Lembu ?

Pernah tak rasa macam nak pitam atau pun pening bila nak bangun lepas duduk lama sangat. Kadang-kadang bila tundukkan kepala dan angkat dengan cepat?


Agak-agakla kan....kenapa jadi camtu ek? Rasa cam gelap mata sekejap.. Ada kaiatan dengan masalah kesihatan ke?


Biasanya bila jadi camtu, rata-rata kita anggap tu benda biasa je dan selalunya takkan berpanjangan. Betul tak? Tapi, sebenarnya kita kena tahu bahawa perkara yang kita anggap biasa tu boleh mengundang risiko di luar jangkaan.

Ini kerana ia sebenarnya  menandakan tekanan darah ketika itu adalah rendah. Jika kita mengalami tekanan darah rendah, ia menandakan bahawa anda mungkin menghidap penyakit-penyakit tertentu yang boleh memudaratkan.

Macam mana nak tahu tekanan darah kita rendah ke tak? Selalunya kita akan periksa tekanan darah kan. So, kalau salah satu bacaan bahagian atas (sistolik) kurang daripada 90 dan tekanan bawah (diastolic) kurang daripada 60 mmhg atau kedua-duanya kurang daripada angka tersebut, makan maks…

Bagaimana Cara Banyakkan Susu Badan Sampai Melimpah Ruah Meriahnya?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Ada tak ibu-ibu di luar sana yang tengah susah hati sebab rasa macam susu badan tak cukup untuk anak sedangkan anak baru nak masuk 2 bulan.. Tak lama lagi dah nak naik kerja (bagi yang keje la)..Hurm...kalau boleh nak bagi ekslusif breast feeding la kan...


Sebenarnya, persediaan untuk menimang cahaya mata perlu seiring dengan keterujaan untuk memberi bayi anda menikmati susu badan yang sangat berkhasiat. Bukan sahaja memberi kebaikan kepada bayi bahkan juga kepada ibu sendiri.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Untuk memastikan si kecil benar-benar memperolehi segala kebaikan penyusuan susu ibu, anda digalakkan memberi susu ibu sepenuhnya secara ekslusif tanpa dicampur dengan makanan atau minuman lain sehingga bayi berusia 6 bulan.Kemudian diteruskan sehingga bayi mencapai 2 tahun.
Kebaikan Susu Ibu Untuk bayi: Susu ibu membekalkan nutrien yang terbaik untuk bayi andaIa mengandungi nutrien d…