Blog Archive

March 15, 2017

Teringin nak Jadi Leader Bisnes Sendiri?

"Macam mustahilkan nak bina empayar bisnes sendiri"
Itu dulu. Sekarang i have #mafinetwork.


Apa ada dalam group ni?

You have me!

Ya, saya. Tak susahpun nak maju. Yang penting kita kena ada ilmu dan suka cari ilmu. Satu lagi kena buat bodo dengan rasa MALAS. Kenapa? Sebab rasa malas tu selalu akan hulurkan tangan tau.

Apa yang saya perasanlahkan.Big Why kena betul-betul bagi kesan kat hati baru kita akan bersungguh-sungguh.

Lagi satu, macam mana nak teruskan perjuangan saya dalam group ni? Be positive. Tolak jauh-jauh anasir yang boleh bikin kacau. Setakat yakin boleh tak boleh. Kena yakin dan bersangka baik jugak dengan Dia.

Apa yang bestnya, sejak saya create #mafinetwork ni, feeling untuk buat orang lain jadi leader semakin tinggi. Leader dalam Shaklee. Taknak kecap bahagia kejayaan biz ni sorang-sorang. Nak kongsi sama-sama. Baru happening.

Jadi, hapuskanlah alasan yang ada dalam diri. Ok?

Featured Post

Bisnes Menguntungkan Untuk Diwarisi

Baru- baru ni mentor akak  bagitahu beliau baru je selesai attend meeting bersama Amanah Raya. Hrmmm...apa pulak kaitan Shaklee dengan Am...