Blog Archive

December 9, 2016

Vitamin E Complex Shaklee Untuk Lelaki

Dalam sehari, apa vitamin yang para suami makan?

Vitamin C
Alfalfa
B Complex
Omega Guard
Phytocol ST

Eh..eh.. banyaknya.

Sebenarnya vitamin tak terhad kepada orang perempuan je. Lelaki pun sama perlunya untuk  konsisten ambik vitamin. Konsisten maksudnya setiap hari.

Antara banyak-banyak vitamin, ada satu vitamin yang popular di kalangan suami selain zinc complex.

Ia adalah Vitamin E Complex

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dgn vitamin e, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yg aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E ( alpha, beta, gamma, delta).

"Vitamin E Complex Shaklee adalah vitamin e PALING LENGKAP DI PASARAN"

Ia mengandungi 10 mg selenium semula jadi yang membantu tubuh menyerap vitamin e, memelihara membean sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Selain itu bertindak sebagai penyahtoksik semula jadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan antioksidan serta melindungi retina.

Punca ia menjadi rebutan para suami ialah Vitamin E Complex boleh membantu meningkatkan kemampuan reproduktif. Ia berdasarkan kajian pada tahun 1924 di mana para lelaki yang mengambil 600IUv- 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Berita baik juga bahawa vitamin e ini meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan lebih oksigen.

Dalam  International Journal of General Medicine yang di-publish pada Januari 2011, volume 2011:4 muka surat 99-104 menunjukkan satu kajian melibatkan 690 lelaki tidak subur dengan asthenoteratospermia yang menerima tambahan harian Se(200ug) dalam kombinasi dengan vitamin E (400 unit) untuk sekurang-kurangnya 100 hari menunjukkan;

52% - Mutu sperma lebih baik
11% -  Kehamilan spontan
37% - Tiada respon

Jadi kesimpulan yang boleh dibuat adalah tambahan Se dan vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat serta perlindungan terutamanya pada motilitas sperma.

Best tak?

Hrm....so, orderlah vitamin E untuk anda yang bergelar suami tu cepat-cepat. Moga-moga boleh jadi usaha yang membuahkan hasil.

Attiey Mohamad
Pengedar Shaklee Anda.
013.9218084
013.9218084Featured Post

Penyakit Berbahaya Kepada Ibu Dalam Pantang

Sebaik saja saya terbaca satu info berkenaan ibu yang baru bersalin meninggal kerana masalah jantung bengkak, saya terus cuba mencari info b...