Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

Bagaimana Mengurangkan Rabun Dengan Berkesan Hanya Dalam Lima Minggu?

Masa Atiey zaman sekolah menengah dulu, ramai sangat yang menjadikan pemakaian cermin mata ni sebagai satu trend. Nampak smart la gitu kot. Atiey pun rasa camtu jugak memula tapi tak pulak sampai betul-betul ada cermin mata.


Sekadar melihat je.


Tapi, semakin meningkat usia, pemakaian cermin mata ni Atiey rasa macam sabagai satu benda yang membataskan aktiviti seseorang pulak.


Yela, nak main bola contohnya. Kena bukak kan. Kang terkena bola naya jugak. Hehehe.





Mungkin bila dah biasa dah tak hairan kan. Tapi kalau diberi pilihan mesti nak turunkan balik power tu kan.


Tula, nak cerita pasal Siti Mashihayu ni.


Jom baca apa yang dia nak kongsikan.


"Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.


Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata s…

Ucapkan Kata-kata Positif Ketika Anak Hampir Terlelap

Malam tadi, Adib sangatlah aktif padahal bangun dah awal. Sepatutnya pukul 8 dah tidur tapi malam tadi pukul 10 masih lompat situ sini.


Ummi dah surrender. So, pass baton kat abi la pulak.


After half an hour, baru reda. Tu pun lepas tutup lampu dan semua diam jangan bercakap.


Ummi pura-pura tidur. Dalam 5 minit camtu tengok dah hampir nak lelap. Mata dah pejam cuma tangan masih bergerak-gerak genggam baju ummi.


Ummi bacakan doa tidur dan bisik kat Adib.
" Esok kita sambung main ye. Bangun pagi, mandi."

...dan ada lagilah pesanan ummi yang lain.


Pagi tadi bangun memang pagi. Pukul 7.15 camtu. Lepas tu mengamuk sebab kakak mandi tak tunggu dia. Masa Adib bangun tu kakak Raisha dah lap rambut.


So, percayalah bahawa minda bawah sedar anak kecil kita snagat peka ketika saat hampir tidur tu. Masa tu kita dinasihatkan untuk membisikkan kata-kata yang baik-baik serta pesanan dan harapan serta nasihat kepada mereka.

Selamat mencuba ye.


Sebab Utama Wanita Hamil Perlukan Kalsium Yang Cukup

Ketika hamil ibu perlukan kalsium 2 kali ganda berbanding sebelum ni.


Pada 6 bulan pertama, 50% kalsium diserap untuk membentuk tulang dan gigi.


Jika bekalan kalsium ni tak cukup, badan akan "curi" keperluan kalsium daripada tulang. Ini buka peluang kepada risiko masalah osteophorosis di kemudian hari.


Sebab tu dalam set hamil terdapat Ostematrix. Inilah fungsinya.


Bila kalsium cukup, maka kuranglah atau boleh jadi hilang terus masalah bisa-bisa tapak kaki, sakit pinggang, lenguh bahu dan masalah sukar tidur yang dialami oleh seseorang wanita yang hamil.


Yang ramai orang tak tahu, Osteomatrix sangat membantu dalam melawaskan sistem usus kita. Masalah sembelit jarang sangat dihadapi oleh mereka yang mengamalkan Osteomatrix ni.

Jika anda berminat untuk dapatkannya, hubungi saya di :

Sebab Utama Kenapa Cikgu Kena Minum ESP Adalah...

Simpati pulak bila baca cerita seorang guru ni.

Dengan umur yang semakin meningkat dan ditambah dengan tekanan kat tempat kerja buat cikgu ni alami stress. Bila selalu sgt stress, tekanan darah pun naiklah.

Bagitau kat anak dia n tanya apa nak makan. Syukur sebab anak dia bagi ESP.

Seminggu minum,ni kesan dia;

1- Bp turun
2- Lemak hilang
3- Kolestrol turun

So cikgu-cikgu, gaji dah dapat terus order ESP ye. Order ngan saya pun boleh.

013.921.8084

Aktiviti Hujung Minggu Kali Ni Di Taman Tasik Shah Alam

Hujung minggu adalah hari untuk Adib dan Raisha. Tu kalau kitorang tak ada program lainlah.


Minggu lepas p Taman Tasik Shah Alam. Raaaaamai sangat parents dan anak- anak.


Adib dan Raisha request nak main bubble. Layankan saja. Lepas tu tiba-tiba perasan pipi Adib timbul bintik merah yang agak besar.


Balik tu terus mandikan dan sapu Herbal Blend. Alhamdulillah, terus surut.

Petua Menghadapi Cuaca Panas Supaya Rasa Macam di Tempat Salji

Kat tempat sapa sekarang ni cuaca panas terik? Kalau jemur kain sekejap je kering. Jap g boleh terus gosok, gantung dalam almari.

Bagi yang tiada keperluan untuk keluar, stay kat rumah diam-diam. Yang kena keluar tu, pakailah pakaian yang sesuai dengan cuaca. Untuk anak-anak, bekalkan air secukupnya.

Kat rumah pun sama. Minum air banyak sikit. Nak lagi best, bancuh Performance Drink dan sejukkan dalam peti ais. Mesti cepat je kosong air tu.

Bagi yang mengalami kulit sensitif dan mudah dapat ruam bila berpeluh, sediakan losyen Herbal Blend. Rasa sejuk boleh buat anda atau anak anda lebih selesa.



#tsunamishaklee
#8cellent

Resipi Jus Detox Yang Senang Mudah

Kali ni Atiey nak kongsi beberapa resipi jus detoks.


1. Epal + Pudina



Bahan-bahan;
2-3 biji epal hijau dipotong
2 helai daun pudina'Air secukupnya

Cara-cara;
Campurkan epal hijau dan pudina ke dalam pengisar buah-buahan.
Kisar dan minum sebaik sahaja ia siap disediakan.

" Jus pertama ni baik untuk melembapkan sistem pencernaan kita"



2. Grapefruit + Lemon



Bahan-bahan;
2 biji grapefruit
4 biji lemon
300 ml air ditapis
1-2 ulas bawang putih
2 inci halia


Cara-cara;
Perah jus daripada grapefruit dan lemon.
Kemudian masukkan ke dalam pengisar.
Parut bawang putih dan halia. Perah airnya dan campurkan ke dalam pengisar.
Masukkan air dan kisar selama 30 saat.

" Jus kedua ni bagus untuk mencuci hati"


3. Bayam + Lobak Merah




Bahan-bahan;
3-4 batang lobak merah
125 gm bayam
2-3 batang saderi

Cara-cara;
Kisar semua bahan dan campurkan dengan air secukupnya.
Minum sedikit demi sedikit mengikut kemampuan.

" Jus ketiga ini bermanfaat untuk menyingkirkan toksin dari badan kita&q…

Tujuan Detoksifikasi dan 8 Kaedah Semulajadi Yang Sangat Mudah Diamalkan Di Persekitaran Rumah Kita

Dengan gaya hidup zaman sekarang yang mendedahkan kita kepada pelbagai pencemaran dan makanan yang kurang berkhasiat, pentng untuk kita faham mengapa tubuh kita perlu detoksifikasi.


Dengan bahasa yang senang difahami, detoks adalah proses penyingkiran toksin ( bahan beracun ) dari tubuh kita.


Kenapa perlu detoks?

Penyingkiran toksin ni perlu untuk mengelakkan kita dari penyakit-penyakit tertentu.


Bagi Atiey, kaedah yang biasa didengari sebelum ini adalah dengan mengamalkan pemakanan yang kaya nutrien berkualiti tinggi termasuklah vitamin, mineral, asid amino, protein, karbohidrat, lemak dan air.

Tetapi sebenarnya ada beberapa cara lain juga iaitu seperti yang Attiey akan ceritakan kat bawah ni.

1. Jika ada kesesuaian, Atiey akan buka tingkap bilik dan rumah lebih luas dari biasa untuk mengedarkan udara. Biasanya waktu pagi dalam pukul 8-10 camtu. Awal sangat kang takut nyamuk pulak yang masuk.

Ini cara terbaik untuk melemahkan bakteria yang ada di dalam udara dan dapat membawa udara le…

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya

Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja…

Pelajari Kaedah Pernafasan Semasa Meneran Untuk Memudahkan Proses Bersalin

Tinggal beberapa hari lagi untuk due bersalin adik ipar. Saya pula yang rasa teruja. Semoga semuanya baik-baik sahaja.


Tentunya ibu-ibu yang pertama kali melalui pengalaman bersalin ni tak boleh nak bayangkan apa yang akan berlaku semasa proses nak bersalin tukan. Apapun, bertenang tu sangat penting dan perlu tahu bagaimana cara nak kawal pernafasan supaya semuanya lebih mudah.



Apa yang perlu, ibu yang hampir nak bersalin perlu mengikut gesaan yang datang melalui kontraksi untuk meneran apabila bukaan cukup 10cm.


Nak push beberapa kali tu boleh selagi masih berasa gesaan untuk meneran. Pada ketika ini, ibu tak perlu menahan nafas lebih daripada 5 saat semasa proses melahirkan.


Teknik Pernafasan Dalam Fasa ini;


Fasa 1: Air ketuban pecah


Fasa 2: Kontraksi bermula dan menyebabkan ibu tak selesa.Bermula dari sini anda dan suami sudah boleh memulakan teknik bernafas yang pernah dipelajari di kelas antenatal.


Fasa awal  kontraksi:
Mulakan pernafasan dalam.


Masa tiada kontraksi:
Lakukan pernafasa…

6 Benda Yang Ibu Hamil Perlu Amalkan Sehingga Bersalin

- anda hamil?

- sukar minum susu?

- alami kejang kaki?

- bacaan Hb rendah?

-mudah selsema?


Anda Perlukan 5 Produk Macam Set Hamil Ni


👍Soya ESP

Saya dah cuba dan memang tak buat ibu kembung perut. Yang bestnya buat ibu lebih bertenaga dan perut kurang terasa pedih. Bagus ni untuk bantu bina sel-sel tubuh yang sihat. 


👍Vita-Lea with iron formula

Sebagai multivitamin, ianya sebagai pelengkap kepada nutrisi yang mana terkurang dalam diet seharian kita. Molek sangat untuk bantu naikkan bacaan Hb sebab ada formula iron. Yang ni TERBUKTI!


👍Vitamin C SR

Semasa hamil, bila diserang selsema atau demam, ambik masa untuk sembuh kan. Vitamin C bantu tingkatkan sistem imun ibu dan bantu serapan Vitalea dengan lebih berkesan.


👍Ostematrix

Boleh kata perlu diambil oleh semua wanita. Bila hamil jadi wajib. Ia bukan je bekal kalsium tapi magnesium jugak. Bila sebut kalsium, cramp kaki dan lenguh tu inshaaAllah boleh say bye bye. Magnesium tu buat ibu selesa bila membuang. No more sembelit dah.


👍B-C…

Tips Kitar Semula Botol dan Bekas Vitamin Shaklee

Nak tunjuk satu contoh dulu. Apa nak buat dengan botol dan tong supplemen Shaklee ni.

Jangan buang. Plastik yang digunakan tu tebal. Berkualiti. Mesti ada guna.

Kalau macam tong Performance Drink ni, sesuai buat tabung. Boleh muat banyak sebab agak besarkan.

Ajar anak-anak menabung tak perlu barang mahal yang penting kesan dia. Bila dah penuh camni anak-anak mesti sayang nak keluarkan. Yay, matlamat tercapai!

Err..sebelum nak kitar semula, jom beli  dan habiskan dulu ye..



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Pencuci Yang Paling Selamat Untuk Kegunaan Di Rumah

Semua benda nak kilat. Jadi kena sapu, kena lap.Tak cukup lap, kita spray lagi dengan sabun.

Tapi bila spray dengan air sabun, saya jadi was was. Camane kalau ada makanan jatuh, Adib kutip balik masuk mulut? Kesan sabun tu selamat ke?

Surprise sangat bila tahu ada pencuci yang pelbagai guna ni.


Kalau nak buat cuci permukaan meja, cukup dgn 1-2 titis + 16 oz air.

Basic H ni memang selamat. Takde pelarut sintetik yang boleh mengganggu keseimbangan hormon. InshaaAllah selesa dan mesra hidung gitu. Bagus untuk anak-anak yang mudah alahan.
.
Jom bertukar kepada Basic H
.
0139218084
0139218084

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Masalah Resdung Boleh Diselesaikan Dengan Cara Selamat Ini.

Saya faham sangat apa rasanya bila bangun pagi dengan hidung yang pedih dek selselma dan bersin. Kulit yang sensitif dan berjerawat menambah kegelisahan.


Tapi percayalah bahawa ia boleh diusahakan. Jangan putus asa.


Bagaimana?


[RESDUNG BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SET RESDUNG SHAKLEE]


Assalamualaikum

Saya nak share testimoni suami saya yang mengamalkan Set Resdung Shaklee. Perkenalan kami dengan vitamin Shaklee bermula dengan Set Resdung ni. Terus kami sekeluarga jatuh cinta dengan vitamin Shaklee sehingga ke saat ini.


Suami ada masalah resdung sejak sekian lama dah. Pernah pergi berjumpa doktor dan doktor hanya memberikan ubat titis atau spray ke dalam hidung bagi mengurangkan masalah bersin setiap pagi. Doktor juga suruh suami beli sendiri di farmasi apabila ubat dah habis.


Saya nekad mahu suami mencuba Set Resdung Shaklee sebab saya tidak mahu suami bergantung kepada ubat spray tersebut. Ubat tersebut tidak mampu menghilangkan masalah resdung suami saya, ianya sekadar untuk semen…

Mengapa Anda Perlu Berubah Kepada Cecair Pencuci Basic H2 Dengan Segera?

Apa pulak kaitan tajuk dengan gambar peti ais ni.hehe.
Sebenarnya nak bagitahu dalam peti ais kiter sekarang dah tak ada jajan. Kalau nak bandingkan dengan sebelum saya concern tentang pemakanan sihat, dalam sebulan ada beberapa stok makanan ringan dalam senarai "mesti beli" saya.

Kenapa jadi camtu? Hihi. Sejak saya mendalami bisnes Shakeli, ia bukan sekadar mengajar saya untuk berniaga je tapi untuk sama-sama memilih yang terbaik.


Pertengahan tahun ni, Adib n Raisha tiba-tiba alami masalah semput. Raisha yang memang alah cuaca sejuk, makin menjadi-jadi batuknya.





Teringat pulak kisah anak Roger Bannet tu, saya cuci satu rumah guna Basic H. Sampai sekarang saya cuci lantai , meja makan n dapur pun guna Basic H. Sekurang-kurangnya saya tahu saya dah guna pencuci yang tiada bahan kimia berbahaya.


Semput anak-anak pun dah berkurangan.Syukur, dengan izin Allah.

Jomla berubah ke Basic H juga.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0…

Bagaimana Bacaan Kolestrol Emak Saya Turun Dari 5 Jadi 3?

Saya ingat lagi masa mula-mula mak saya disahkan mempunyai masalah kolestrol dan bacaan pada waktu itu adalah 5. Saya lupa tahun bila tapi menurut doktor, bacaan 5 bagi mak saya pada waktu tu adalah tinggi.


Sememang saya juga akui, mak memang suka dan sengaja mengambil makanan berlemak dan berkolestrol tinggi kerana fizikal mak yang agak kurus dan selalu ditegur oleh kawan-kawan di tempat mak mengajar.


Agak lama juga mak setia dengan ubat kolestrol yang dibekalkan oleh doktor . Dah bertahun rasanya. Ada nasa yang tertentu, doktor juga akan buat pemeriksaan ke atas hati mak. Memang sedia tahu jika  terlalu lama makan ubat kolestrol, ia boleh mendatangkan kemudaratan kepada hati tapi bergantung kepada individu juga. Sebab tu kena buat pemeriksaan.


Jadi, saya pujuk mak. Bukan sekali dua tapi dah lupa berapa banyak. Berbulan jugak. Mula-mula saya cerita kebaikan Vivix yang dihasilkan dari Anggur Muscadine yang susah nak ditemui dan ia sebiji bola golf tu. Kemudian saya cerita lagi bahawa …

Tips Saya Hadapi Cabaran Dalam Berniaga

Wah...tokei vitamin dah datang..💞💞💞

Aamiin...



Alhamdulillah bila ramai jugak yang tahu dan cari saya untuk dapatkan produk Shaklee. Ada yang dekat dan tak kurang juga yang jauh. Tapi adat berniaga memang tak lari dari cabaran dan dugaan.


Sales naik naik naik kemudian turun dan naik balik. Ada juga hari yang diserang virus down dan frust.


Namun, kalau kita tak pernah turun, macam mana nak belajar untuk mendaki. Betul tak?


Pernah juga terjadi tiba-tiba saya tak dapat nak online dan rasa takut ada terlepas customer kerana tak boleh baca wassup. Tetapi saya ingat balik kata-kata mentor saya bahawa rezeki tu datangnya dari Allah. Tak perlu takut. Pasti ada jalan lain kerana rezeki takkan salah alamat.


Jadi untuk anda semua, jangan give up saat berdepan dugaan dalam berniaga. Pasti ada jalan keluar. Yang penting doa dan usaha yang seiring.
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tips Elak Puasa Ganti Hanya Separuh Jalan

Cerita 3 tahun lepas ni. Masa tu tengah pregnantkan Adib. Bulan Ramadhan. Serius saya risau masa tu. Takut tak larat nak puasa penuh minggu pertama tu.

Jenuh gak duk fikir. Terpandang stok ESP dan terus buat kputusan ESP masuk menu sahur.


Alhamdulillah, takutkan seminggu pertama tu tak ke mana sebab sebulan memang puasa penuh. Siap rasa macam ada tenaga lebih masa masak untuk berbuka. Masak ok.


ESP bukan minuman soya yang biasa kita jumpa dalam peti ais dan rak di pasaraya tu. Dia lainlah.


Memang diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal lagi. Kualiti protin dia adalah yang tertinggi pernah dihasilkan.


Setiap satu tong Esp digasilkan dari 30kg kacang soya. Punya halus tekstur tepung tu sampai jadi 850g je. Sebab tu ia mudah diserap oleh tubuh kita dan kita pula akan memperolehi tenaga segera yang boleh bertahan lama.


Kalau nak cuba, boleh je beli ngan saya. Tanya sekali kawan-kawan dan ahli keluarga tu. Kot ada yang tengah cari ESP ni tapi tak belum jumpa, bagi nombor saya.



F…

Kawal Stress dapat Mencegah Kanser?

Betulll.. jauhi tekanan seboleh yang mungkin. Pelajari cara tangani stress sama ada melalui teknik pernafasan, sertai kumpulan sokongan atau sebagainya.


Selain tu, konsisten dengan pengambilan B Complex sebab dalam tu ada B5.


Vitamin B5 iaitu Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Ia sering dirujuk sebagai "vitamin anti-tekanan,".


Vitamin B5 ni penting untuk pengeluaran hormon yang berkaitan dengan tekanan yang dihasilkan dalam kelenjar adrenal, menurut University of Maryland Medical Center. 

Berita baik sebab Shaklee ada  satu supplemen iaitu Vitamin B Complex yang  boleh membantu memulihkan kelenjar adrenal daripada stress.



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Vivix Buat Orang Jadi Muda Sampai Tak Ada Kedut Langsung?

Apa maksud antipenuaan?

Adakah nampak muda semata-mata dan dapat kunci masa sampai proses penuaan berhenti? Bukannnnnn...


Antipenuaan ni maksudnya fungsi tubuh kita tak cepat merosot. Umur baru 30 tapi tubuh kita dah macam orang umur 50. Sakit situ sakit sini. Tekanan darah tak normal, kolestrol tinggi, rambut gugur... kalah mak ayah kita.


Jadi untuk memastikan umur dan tahap kesihatan kita tu seimbang ataupun lebih muda lebih baik, sebab tu kena amalkan Vivix.


Vivix ni memberi tenaga dan repair jauh ke dalam setiap sel badan kita. Bila sel-sel dalam tu dah cantik dan elok, kesannya terserlah hingga ke luar. Maka terhasillah rupa paras yang awet muda tu


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tips Hilangkan Lemak Sup di Periuk

Masuk dapur nak basuh periuk sup. Dah rendam air sabun tu tapi sisa lemak tu tebal betul. Dah guna periuk non stick tu. Tapi lemak tu degil betul..melekatttt jer. Orang kata siram air panas kan..tapi macam nak cuba cara yang lagi senang pulak.

Rasa nak cuba Basic H2 lah. Kata hebat sangat kan. 

Taruk 4 titik je. Air satu periuk. 

Tak tunggu rendam pun sebab tak sabar. Hehe. 

Sekali sapu dah licin. Tak yah sental. Jimat tenagaku.

Gambar original tak sempat ambik sebab tak sangka. Basic H2 buatku terkesima..ecehh.
Ok, operasi buang lemak dlm badan pulak!

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Jerawat Macam Gunung Berapi Nak Meletup Dah Hilang Selepas Amalkan Set Kecantikan Shaklee

Apa rasanya bila kulit muka dari bermasalah dah jadi licin dan cantik? Tak perlu fobia tengok cermin dah kan.

Bukan susah pun. Korang amalkan je Set Kecantikan yang terdiri daripada vitamin antioksidan ni.
VivixVitamin EVitamin CCarotomax
Hasilnya? ✔ Period teratur ✔Bebas jerawat ✔Bebas parut jerawat ✔Stabilkan hormon

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tips Murah Rezeki

Nak share tips murah rezeki yang semua mampu buat :
Bukan semua sedekah atau hadiah perlu keluar duit. Ni saya share yang mudah.


1. Solat sunat dhuha 4-12 rakaat.
Rakaat yang terakhir amalkan baca ya wahhab 41x dalam hati dan doa apa yg dihajatkan.

2. Hadiahkan ( jika masih hidup) atau sedekah ( jika dah meninggal dunia) bacaan Yassin setiap pagi atau bila2 senang untuk mak ayah.

3. Sedekahkan Al Fatihah atau yassin pada ahli keluarga yg telah meninggal dunia sekali sehari.

4. Doa yg baik2 utk orang lain adalah hadiah tersembunyi.

5. Bagi kucing makan.

6. Baca Al Fatihah bila lalu kat kubur.


Jom buat sikit-sikit..lama-lama istiqomah semua.
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Bagaimana Nak Bantu Pastikan Tulang Orang Dewasa kekal Kuat dan Tak Reput

Pernah tak anda perasan ketinggian anda semakin menurun? Sebelum ni 157cm tiba-tiba dah jadi 156cm pulak?


Berhati-hatilah jika anda telah mengalami keadaan macam tu. Itu salah satu tanda tulang anda mula merosot.


Tubuh kita ni akan mulai mengalami penurunan kalsium kurang lebih sebanyak 1% per tahun.


Bila umur melebihi 50 tahun, jumlah kandungan kalsium akan menyusut sebanyak 30%.

Kehilangan kalsium dapat mencapai 50% ketika sudah mencapai umur 70 tahun.


Banyak tu...sebab itulah kena top up awal-awal dari sekarang untuk bekal hari tua nanti..

Apa nak buat kalau tak boleh minum susu?
Kalau anda tanya apa yang saya lakukan? Saya amalkan pengambilan Ostematrix secara konsisten 4 biji sebelum tidur.
Kenapa Ostematrix?
bantu menguatkan tulangmemperbaiki kekejangan dan kebas-kebasmeringankan stressmengurangkan masalah sakit ketika haidbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrikmengurangkan masalah kelesuan otot
Bagi saya ia sumber kalsium terbaik sebab mudah larut dan dapat diserap oleh bada…

Tips Bantu Pesakit Denggi Cepat Baik

Masa ahli keluarga terdekat dijangkiti denggi dulu, memang rasa buntu sebab tak ada ubat dan vaksin khusus. Hanya minum air banyak-banyak untuk kekalkan cecair dalam badan. Doa juga sangat banyak supaya bacaan platelet kembali normal. Alhamdulillah semua ok selepas 2 minggu.

Tapi sekarang saya tahu sebenarnya boleh support dengan Nutriferon untuk bantu tingkatkan sistem imun. Supaya badan jadi lebih kuatla. Lagi satu boleh bancuh Performance Drink tu. Yang tu memang atlit pun minum untuk elak terhidrat. 

So ingatlah ye..

Nutriferon + Performance Drink


+


Nak beli ngan saya pun boleh


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Kesan Jangka Panjang Amalkan Vitamin Shaklee

Anda sedang cari info mengenai kesan jangka panjang jika amalkan vitamin Shaklee? Saya jamin ini yang anda mahu tahu dan cari selama ni.. Ok, saya kongsikan.
Sebenarnya...

Rasa jeles tak habis lagi ni sampai nak bagitahu apa rahsia beliau awet muda cenggini..

"19 tahun yang lalu umur 30an rasa cam 50an..dah jadi pengamal shaklee umur 50an badan rasa ringan je macam 30an dan bebas dari sebarang penyakit setakat ni hatta penyakit keturunan.


Alhamdulillah...sy bersyukur kerana guna produk dengan kefahaman yang jelas menyebabkan saya jd pengguna berdisiplin selama 19 tahun.


Sekadar berkongsi aging gracefully with Shaklee, sekiranya ini suatu yang baik dan memberi manfaat pada yang lain...pada sy amat bersyukur dipertemukan dengan Shaklee."

~ Puan Khadijah Mohd Zin


Apa tunggu lagi? Jomlah amalkan Shaklee hari ni juga. Dah 19 tahun beliau duk makna Shaklee. Alhamdulillah banyak bagi kesan positif.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms;…

Saya Pernah Tak Percaya Pada ESP Shaklee. Tapi Ia Mula Berubah Bila...

Tak kenal tak cinta... bila dah rasa terus percaya..eh eh...boleh gitu?

Macam tula dulu. Tak pernah nak cuba ESP. Siap takut lagi nak beli sebab orang kata ESP tak elok. Ada soya katanya. Nanti hormon bla bla bla... siap ada kawan yang beli ESP tu buang camtu je sebab takut tanpa usul periksa.


Sampai satu ketika saya rasa masalah letih badan ni dah teruk sangat. Asyik nak baring je. Masak pun tak larat. Teruk sangat masa tu. Rasa nak cuba ESP membuak-buak sebab dalam buku nutrisi ada cerita ESP bantu bekal tenaga kat kita dan ciri-ciri Indeks Glisemik yang rendah tu macam "sesuatu" je.





Bila dah cuba, memang saya jadi SUPERMOM lah. Kerja licin. Badan bertenaga. Tak mudah penat dan Gastrik Hilang!!!





Lepas tu keluar pulak keputusan kajian Land mark Study yang dibuat oleh seorang profesor, Gladys Block yang memang menunjukkan keberkesanan produk Shaklee membuatkan saya rasa nak nyanyi lagu "Percayalahhhh...!"

Anda percaya? Anda berjaya...eh😆.


Jadi sekarang saya tak takut…