Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2016

Vivix Bantu Isi Tumbuh Cantik Selepas Dua Minggu

Pakcik ni kakinya luka kemudian terkena racun pula semasa meracun sawah. Kesannya luka merebak infection dan bernanah sehingga doktor terpaksa korek buang isi betis kakinya sedalam lebih kurang satu inci. Rujuk gambar kedua.

Pakcik pulun minum Vivix 25/3/16, dua botol dalam masa lebih kurang dua minggu.
Dua sudu pagi, dua sudu malam. 
Syukur alhamdulillah, isi kakinya elok je naik dan penuh. (Rujuk gambar ketiga).
Doktor tak bekalkan sebarang ubat hanya dressing. Alhamdulillah beliau sgt berpuas hati dengan Vivix.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Berniaga Perlu Ada Ilmu Supaya Boleh Bisnes Kekal Lama dan Masyukk

Nak buat apa pun mesti ada ilmu. Berniaga apatah lagi.

Ni masa join program Sihat Tip Top di Bangi. Banyak info yang dikongsi dan dalam masa sama boleh bersilaturrahim.

Banyak lagi peluang lain yang ada dalam Shaklee untuk kita upgrade diri. Yang penting ada kemahuan,semua boleh.


Berminat dengan produk Shaklee?
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

MLM versus Piramid (Part 1)

Assalamualaikum. Minggu ni hangat tentang isu MLM. Yelah, MLM takkan pernah surut isunya. Tapi tahu tak beza antara MLM dan Sistem Piramid?


MLM VS PIRAMID
Bahagian 1

Saya terpanggil utk beri sedikit pandangan memandangkn masih ada rakyat malaysia yg kurang jelas atau tidak serik dgn pelbagai skim cepat kaya.

Ramai yg masih 'confused' antara MLM sebenar dgn 'disguised' MLM yg menggunakan lesen AJL(akta jualan langsung) tp modus operandi adalah piramid atau binari.

MLM bermula di sekitar awal 70an menjadi rancak pd 80an dan 90an..demi mengawal industri ini kerajaan telah meluluskn akta AJL 1993.

Beratus2 syarikat mjual product dan peluang ...sya mula terlibat pd 1989..sehingga pd lewat 1990an sya di jemput oleh Kementerian Perdangangan Dlm Negri dan Hal Ehwal Pengguna menjadi penceramah dlm usaha memberi penerangan pd pengguna di seluruh semenanjung.

Ramai yg masih berpendapat bahawa kite kena jd 001 bru kaya..itu benar jika skim piramid.

Klu genuine MLM peluang utk bjaya dan…

Vitamin Antioksidan Pilihan Hati

Vitamin Antioksidan Pilihan Hati
**********************************

Antioksidan ni penting sekarang sebab kita banyak terdedah dengan radikal bebas yang boleh memberi kemudaratan kepada tubuh kita.


Apakah yang AntiOksidan boleh lakukan untuk kita?

(1) Melambatkan proses penuaan.

(2) Merendahkan paras kolesterol.
(3) Mengurangkan risiko atherosclerosis.
(4) Membantu melindungi daripada penyakit jantung dan strok.
(5) Mengurangkan risiko segala jenis kanser.
(6) Bantu mengurangkan progres penyakit Alzheimer.
(7) Melambatkan pertumbuhan tumor.
(8) Bantu badan untuk detox carcinogens.
(9) Bantu kesihatan mata, elak masalah penglihatan.
(10) Melindungi badan dari kerosakan yang berpunca dari hisapan rokok.
(11) Melindungi badan daripada Chronic Obstructive Pulmonary Piseases (COPDs) – athma, bronchitis, dan emphysema.
(12) Melindungi badan dari pencemaran alam sekitar.


Pilihan saya tentunya Sustained Release Vitamin C Shaklee

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

Bisnes Perlu Ada Mentor Untuk Pastikan Tak Kecundang Tengah Jalan

Ni Master Lyna Noh. Mentor saya dalam biz Shaklee ni. Masa ni first time jumpa. Dia punya aura hebat betul.


Kalau nak tahu Master Lyna ni dulu warga Petronas. Sekarang ni full time berShaklee. Usaha dan semangat beliau memang superb untuk sampai ke tahap sekarang ni. Doakan saya dapat ikut jejak beliau juga.


Selain coaching secara offline,kelas online pun beliau buat jugak utk pastikan kami semua sentiasa upgrade ilmu kami.


Kalau kata anda pemalu sangat dan tak reti buat bisnes, saya ada cara nak kongsi. Semua tu mentor saya nilah yang bagi ilmu.


Jom join group hebat kami.


Tips Supaya Blog Aktif Di Google Walaupun Sedang Outstation

Saya pun seperti surirumah yang lain, adakala tak cukup masa nak duduk depan pc lama2 cari idea nak tulis blog.

So apa yang saya buat untuk pastikan orang google dan masih jumpa blog saya?

1. Download Apps untuk tulis blog.

2. Amik mana2 posting menarik di fb dan group dan paste dalam apps blog.

3. Pastikan usaha update walau sesimple mana kerana google lebih utamakan blog yang berupdate.

4. Saya akan cuba bg info setiap hari melalui fb maka kalian boleh terus copy dan masukkan dalam
Blog kalian.

Selamat mencuba!

Vitamin Antioksidan Pilihan Saya Sesuai Untuk Korang Juga

Antioksidan ni penting sekarang sebab kita banyak terdedah dengan radikal bebas yang boleh memberi kemudaratan kepada tubuh kita.


Apakah yang AntiOksidan boleh lakukan untuk kita?

(1) Melambatkan proses penuaan.
(2) Merendahkan paras kolesterol.
(3) Mengurangkan risiko atherosclerosis.
(4) Membantu melindungi daripada penyakit jantung dan strok.
(5) Mengurangkan risiko segala jenis kanser.
(6) Bantu mengurangkan progres penyakit Alzheimer.
(7) Melambatkan pertumbuhan tumor.
(8) Bantu badan untuk detox carcinogens.
(9) Bantu kesihatan mata, elak masalah penglihatan.
(10) Melindungi badan dari kerosakan yang berpunca dari hisapan rokok.
(11) Melindungi badan daripada Chronic Obstructive Pulmonary Piseases (COPDs) – athma, bronchitis, dan emphysema.
(12) Melindungi badan dari pencemaran alam sekitar.







Attiey Mohamad
013.9218084
COD Shah Alam, Klang.
Pos Seluruh Malaysia

GLA Complex Penawar Kulit Bermasaalah

Hari ni saya nak kongsikan satu testimoni sebenar tentang GLA Complex.



Product pertama yang dikenalkan kepada beliau adalah Gla complex.

Mengapa GLA Complex? Kerana fungsi GLA adalah untuk menstabilkan hormon.

Selepas GLA Complex barulah beliau mula menambah beberapa vitamin lain.

So pentingkan GLA Complex untuk wanita.

Berminat dapatkannya?

Hubungi Atiey Mohamad
013.9218084

Konsultansi adalah PERCUMA.

Kisah Di Sebalik Customer Alfalfa Shaklee Saya

Kisahnya customer yang sorang ni mula-mula whatsapp bagitahu nak beli Alfalfa.


Jadi, satu petang tu kitorang set time dan jumpalah.


Comel orangnya. Agak sihat dan cantik kulitnya. Ibu kepada seorang anak.


Peramah sangat.

Yang takkan saya lupa,dia punya gembira dapat pegang botol Alfalfa tu. Teruja sebab dah lama nak beli tapi ada halangan. Katanya alfalfa ni best. Lancarjan proses pembuangan dan halang sembelit. Perut rasa selesa bila amalkannya.


Macam tulah. Bila dah rasa Shaklee effect,memang akan jatuh cinta😊.


Prostaglandin dan Fungsi GLA Complex Shaklee

Mencari fungsi GLA Complex?

Oh ye, ada seorang mentor saya kongsikan info ni.

Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, beliau akan standby GLA Complex siap-siap. 

Baru-baru  ni masa raya, suami beliau bagitau badan dia dah mula panas nak demam... Jadi beliau terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.


Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Tapi kenapa berikan GLA? 

Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh.


Apa pula prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. 
Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji…

Ready Stock Produk Shaklee Yang Sentiasa Ada Di Rumah Saya

Selamat pagi... Kawan-kawan yang datang rumah memang kadang-kadang tak perasan stok vitamin kat rumah ni sebab simpanan tersorok sikit..tapi adaa...


Yang nak kena tambah lagi,krim serbaguna Herbal Blend, Basic H dan beberapa lagi.


Bila ada order saya akan COD ke rumah atau pun kalau jauh guna pos laju.


Selalunya sebelum beli saya buat konsultansi sikit dan guide cara makan tu selepas belian. Apa saje nak tanya lepas beli, saya akan cuba jawablah. Memang takkan tinggal camtu je.


Kadang-kadang ada juga yang nak jumpa. InshaaAllah. Set time & location,takde aral kita jumpalah. Nak tanya2, saje nak raya dan sembang bisnes pun ado😊.


So,kalau ada yang nak buat pesanan jangan malu-malulah. Simpan nombor saya ni dan kontekla bila-bila je. InshaaAllah kedai online saya buka sokmo😆..

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Basic H Segarkan Kembali Sayur Yang Dah Layu

Assalamualaikum.. pernah tak korang buang sayur yang dah layu? Rasa membazirkan bila buat camtu?

Atiey banyak kali jugak buat gitu dan setiap kali buang sayur, rasa bersalah sangat.

Tapi, selepas Atiey jumpa Basic H ni, pembaziran sayur memang tak berlaku kecuali kalau yang dah masak tu yang tak dimakan.


Caranya mudah je. Atiey masukkan 2-3 titik je cecair Basic H yang pekat tu dalam besen kecik. Rendam sayur tu sekejap dalam5 minit. Lepas tu tengoklah bila daun sayur tu dah segar balik, keluarkanlah.


Dah keluarkan, siram dan sedia untuk dipotong dan dimasak.

Nak cuba?

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
 Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Healing Crisis...petanda yang baik

10 tahun dahulu saya mengalami satu keadaan di mana kulit tiba-tiba naik ruam dan gatal sangat.

Sekejap hilang dan kemudian timbul balik. Tak selesa.


Pertama kali consume Alfalfa, saya alami miang merenyam di bahagian betis dan lengan. Lama-lama makin dilayan makin merah dan makin teruk.

Masa tu dah tahu itu mungkin healing crisis @ tindak balas penyembuhan sebab boleh jadi dalam badan banyak toksin. Jadi saya cuma teruskan Alfalfa tu dan minum air banyak-banyak.

Sekarang kulit dah tak sensitif peluh dan masalah lama hilang terus pi main jauh-jauh. Alhamdulillah.
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Apa Ada Dalam Set-set Istimewa Untuk Wanita Bulan Julai Ni

Bulan ni Shaklee menghargai para wanita.. Mengandungi beberapa set iaitu

-Set Gorgeus
-Set Pranatal
-Set Postnatal
-Set Amazing Golden
Dalam Set Gorgeus ni ada ESP, Vitalea with Iron Formula, Sustained Release Vitamin C dan GLA Complex. Set ni sesuai untuk semua wanita yang nak mantain kesihatan dan kecantikan.

Untuk Set Pra-Natal pula, ada  Osteomatrix, Omega Guard, SR Vitamin C, B-Complex, Vitalea Iron Formula dan ESP. Khusus untuk wanita hamil yang nak menjaga kesihatan bayi dan ibu juga. Memang Atiey recommend ambik set ni sebab dah lengkap sangat. Dari nak bagi sumber kalsium, protein, DHA, dan Iron.

Bagi yang nak cari Set Berpantang, ibu dah boleh aim Set Post Natal dari bulan ni. Ada Ostematrix, Omega Guard, Vitalea with Iron Formula, ESP, SR Vitamin C dan Alfalfa. Pentingnya set ini adalah untuk pulihkan kesihatan ibu dari dalam dan bekalkan tenaga untuk ibu yang baru melahirkan. Dalam masa yang sama, boleh bantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan banyak. Nyummiesss.

Untuk wan…

Alhamdulillah, Impian Nak Bagi Vivix Tercapai Jua

Attiey gembira sangat sebab akhirnya impian dan hasrat Attiey untuk bagi Vivix kat mak ngan abah tercapai. Sebelum ni dah lama duk pujuk. Kenalkan tentang khasiat Vivix ni tapi mak abah takut nak makan sebab katanya dah banyak sangat makan ubat dan makanan-makanan sunnah lain.


Lama juga memujuk hinggalah masa bulan puasa hampir-hampir nak raya baru mak setuju nak try Vivix.

Attiey memikirkan sebab mak abah kat kampung selalu sakit-sakit pinggang, lenguh kaki bagai jadi Attiey nak diorang lebih kuar lepas ni..sihat dan mampu solat macam biasa.

Vivix ni antioksidan yang paling baik dan mampu memberi tenaga kepada sel-sel tubuh kita. Dengan kata lain, ia membaiki kerosakan dari dalam. Kalau sebelum ni ada yang bagitahu suami dia boleh bangun macam biasa dari strok berdarah asebab Vivix ni (dengan izin Allah), kenapa Attiey tak nak kongsikan dengan mak abah pula. Rasa terkilan kalau tak bagi.

Bila dah tunjuk kat mak ngan abah botol vivix ni, mak terus cuba masa sahur esoknya. Abah pula ma…

Tips Hilangkan Sebu Perut Akibat Banyak Makan Di Hari Raya

Majoriti kat tempat kita ni sambut raya sebulan kan..terutama kat office dan majlis-majlis besar khas untuk sambutan hari raya..

Kadang tu habis kelaut semua diet. Betul tak. Bukan soal diet je tapi perut pun dah tak tahu nak rasa apa. Semua masuk je.

Tau-tau perut dah sebu, tak selesa dan berangin.


Bukan nak cadang soh p blend halia tau. Tapi telan Peppermint Shaklee, perut rasa lega. Berangin sejuk je. Angin sesat semua cari jalan nak keluar. Opss..hehe.


Kenapa Peppermint?


Kerana ia mengandungi 4 herba dari Barat dan Timur dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi  sains yang terkini.


Secara klinikal ia membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan masalah penghadaman.


Peppermint Ginger Plus ni mengandungi

PudinaHaliaPokok AdasCekur Manis

Apa komen mereka yang telah menggunakannya?
Testimoni #1

Testimoni #2

Testimoni #3





Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 01392…

Tips Kekal Sihat Ketika Hari Raya Walau pun Dah Telan Macam-macam Jenis Hidangan Berat

Banyak pula kek raya kali ni. Dahla kitorang hantu coklat.

Ada tak yang macam kami ni? Takpe, tak salah pun sebenarnya cuma kolestrol dan lemak tu kena keluarkan secepat mungkinlah.

Acaner?
Go go Lecithin
Go go Omega Guard


Jom amalkan untuk jantung dan tubuh yang sihat walaupun sedang raya.
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016

Salam Lebaran dari kami untuk semua kaum Muslimin dan Muslimat..
Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tip Sihat Sepanjang Berhari Raya

.
Lagi 2 hari dah nak raya. Yay...Alhamdulillah.
.




Jangan lupa telan Sustained Release Vitamin C untuk ibu ayah dan Vita-C Chewable tu untuk anak-anak tau.
.
Kasi imun semua tip top dengan izin Allah kay.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Tips Kurangkan Mengantuk Ketika Memandu Dalam Tempoh Yang Lama Untuk balik Kampung

Sejak petang semalam, ramai kawan-kawan duk update perjalanan balik kampung. Alhamdulillah, meriah sungguh. Ati doakan semoga semua urusan kawan-kawan dipermudahkan.


Ati dan keluarga pun akan balik kampung juga tapi bukan pagi nilah. Haa....korang suka gerak siang atau malam? Ada kata gerak siang nanti mengantuk dan takleh minum dan lebih selesa drive malam kan. Ada juga yang sebaliknya. Bergantung kepada keupayaan dan keselesaan masing-masinglah kan.


Sebelum tu, pastikan kawasan rumah tak mengundang perhatian pihak tertentu. Contohnya tangga dan kerusi tidak berada di tempat yang tak sepatutnya. Mangga pagar jangan lupa.


Kereta pun camtu gak. Dah servis ke belum? Benda yang selalu orang pandang remeh adalah isi tayar ganti yang duk ada dalam bonet belakang tu. Penting tau.Terutama sekali bagi yang travel jauh. malang tak berbau.


Camano nak buat untuk atasi rasa mengantuk?
-minum Cinch Tea
-bancuh ESP dan minum
-telan B-Complex lepas makan


Cinch ni boleh bantu korang membulatkan mata korang…

Tiga Sebab Saya Masih Setia Dengan Shaklee Adalah...

Menghitung hari untuk balik kampung? Sama lah kita. Di hujung-hujung Ramadhan ni, agak terkesan dengan cuaca panas. So nak mengemas kaw-kaw waktu siang kena pilih hari…kalau diikutkan.
Ada tak u’olls kat luar sana alami hal macam saya ni? Mungkin terkesan sebab waktu malam kurang minum air kan. Haa, di sinilah Performance Drink jadi penyelamat. Lepas berbuka tu, jangan lupa minum air dan top up sikit PD. Nanti waktu sahur pun sama jugak. Pastikan ambik Mighty 3 Gems yang saya bagitahu tempoh hari tu.


Bagi yang terlupa, Mighty 3 Gems tu ada Performance Drink, Meal shakes dan ESP.

ESP tu bukan sesaje penambah perasa tau tapi buat saya lupa yang kita ni dalam bulan puasa. Nak panjat tangga sapu sawang pun tak kisah. Mungkin perut ada bunyi tapi pedih tu taklah.



Yang bestnya bila berShaklee ni adalah bonus yang mengaum 15 haribulan lepas boleh guna untuk meriahkan raya. Tak kisahlah nak beli baju raya lebih ke, servis kereta ke, bagi hadiah kat mak ayah ke kan. Yang penting tak kacau gaj…