Blog Archive

June 21, 2016

Manfaat Ostematrix Menangani Masalah Senggugut dan PMS.

Tak kenal maka tak cinta
Tak rasa pasti tak percaya

Ala-ala berpantun pulak ye.

Dah sekian lama Attiey consume Ostematrix dan Alhamdulillah takda alami masalah PMS langsung . Kalau tahun-tahun sebelumnya memang seksa menahan sakit pinggang, sakit kepala berdenyut-denyut dan crampt di bahagian abdomen.


Sebulan lepas, attiey buat eksperimen. Saje nak test betul ke ostematrix ni berkesan untuk kurangkan simptom period dan senggugut. Jadi, attiey tak ambil selama sebulan. Memang kosong.

Bukan nak cerita kebergantungan tau tapi sebab attiey tak suka minum susu anlene tu, so attiey cari alternatif untuk ambik supplemen la kan.

Seminggu tak ambik, habis rasa lenguh-lenguh atas belakang dan sengal-sengal kat bahu. macam bahu kejang gitu. Setiap kali bangun tidur, memang lenguh belakang dan rasa tak nyenayak tidur. haa, tu tak masuk part PMS lagi.

Dua tiga hari sebelum period, belakang ni sangat lenguh. Pinggang rasa berat dan rasa tak selesa di bahagian abdomen. Mood swing toksah cakap. Siap remind cik abang siap-siap.

"Mood saya tak ok ni. Sekejap-camtu sekejap camni. Tak menentu je. Macam nak period kot"

Hehe.. Ok, sapa yang alami memang faham.

Hari pertama period, saya sengugut! Sakit perut rasa nak tidur dan duduk je. Dah lama tak rasa camni. Menyesal buat eksperimen.Huhu.

Period tak lancar dan tersekat-sekat. Faham kan. Rasa nak tidur dan tak selesa. Buat kerja berdiri rasa seksa,

Huish...so camtulah perbezaan bila period tapi ambil Ostematrix dengan tak ambil. Sesiapa yang rasa nak period dengan happy dan selesa serta dah takmau alami period pain tu, amalkanlah Ostematrix sekarang juga. Say Bye-bye to PMS ok..


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

June 13, 2016

Cara Mudah Naikkan Bacaan Hb Ketika Hamil

Gembiranya rasa hari ni dapat tolong SIL yang sedang hamil 5 bulan naikkan bacaan Hb beliau semula.

Dua minggu sebelum tu suaminya aka adik Attiey ada bercerita yang Hb SIL semakin menurun dan kena tegur dengan jururawat yang bertugas kat klinik kesihatan tu.

Dahla ni kehamilan pertama dan dua-duanya agak risaulah.

Jadi, Attiey cadangkan kat diorang untuk ambil Vita Lea With Iron Formula dan Sustained Release Vitamin C.

Hari ni dapat feedback yang Hb dah naik dari 10.5 ke 11.1 dan seterusnya 11.4.






Vita Lea with Iron Formula
- sememangnya terkenal sebagai multivitamin yang mampu membekalkan pelbagai nutrien kepada kita.Ianya amat sesuai untuk ibu hamil yang mengalami masalah Hb rendah kerana  Vita Lea juga dilengkapi dengan Zat Besi dan Asid Folik.

Sustained Release Vitamin C
Yang ni attiey juga syorkan untuk membantu badan kita menyerap nutrisi dan vitamin dari Vita Lea dengan dengan lebih baik dan optimum. Selain tu, bagus juga untuk meningkatkan sistem imun ibu. Kulit pun cantik.



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih! Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

June 8, 2016

Sebotol Vivix Bantu Puan Ayu Betulkan Kitaran Haid dan Masalah Sinus

Assalamualaikum

Lagi nak cerita kehebatan Vivix Shaklee ni yang memang sukar nak dipercayai.

Soalan yang selalu orang tanya adalah berkesan ke kalau baru guna sebotol je?


InshaaAllah, jika diamalkan dengan segera, lebih cepatlah kesannya kan.

Contohnya macam Puan Ayu ni.

Baru guna sebotol tapi kitaran haid dan ok, sinus  dan  migrain pun dah berkurangan dan tak menyerang lagi.

Yang bestnya boleh bagi kat mak ayah pulak lepas tu.


Meh dengar Puan Ayu bercerita:




Nak cuba macam Puan Ayu atau ada sebarang pertanyaan dulu?

Takpe, hubungi Attiey di SMS/Whatsapps; 013.9218084.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

June 7, 2016

Cara Merawat Penyakit Bell's Palsy Tanpa Bergantung Pada Steroid

 

Ya, betul. Bell's Palsy bukan stroke walau pun ramai juga antara yang Attiey jumpa claim sedemikian. Pesakit Bell's Palsy mempunyai peluang untuk sembuh dan ianya tidak berbahaya seperti angin ahmar. 

Ia merupakan sejenis penyakit yang melemahkan sebahagian otot muka lalu menyebabkannya lumpuh. Kerosakan tersebut menyebabkan sebelah muka kelihatan tidak simetri dan senget sebelah.

Kesan dari penyakit ini adalah pesakit tidak boleh mengawal penghasilan air liur dan air mata. Deria rasa juga turut terkesan. Penyakit ini boleh datang dengan begitu cepat namun mengambil masa untuk sembuh. 

Bagaimana nak kenal pasti penyakit Bell's Palsy ni?

Rasa lemah pada bahagian sebelah muka secara tiba-tiba dan terasa berat.

Kesukaran mengawal air liur

Terasa kebas pada bahagian yang terjejas

Mata terlalu berair atau terlalu kering

Hilang deria rasa

Rasa sakit pada telinga atau belakang telinga

Sebarang bunyi amat menyakitkan telinga


Bagaimana Nak Sembuh Dengan Cepat?

Penyelesaian segera kepada masalah Bell's Palsy adalah dengan penggunaan Vivix Shaklee seperti yang diamalkan oleh Puan Faiza Suhada.



"  Saya bangun, sebelah muka dah jatuh
Tak boleh senyum
Mata tak boleh tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je

Doktor sahkan saya diserang Bell's Palsy
Bukan stroke tapi kelemahan sebelah otot muka.

Saya disteroid

Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin

Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu

Vitamin Shaklee yang diambil;
Vivix
Omega Guard
B Complex
Vitamin E

Saya juga menjalani fisioterapi

Alhamdulillah 
Selepas 90 hari, saya diberi kesempatan senyum kembali "





Vivix Shaklee adalah CADANGAN TERBAIK!!

Supplemen terbaik yang berada di tangga teratas.
Untuk sembuh dengan segera dari penyakit Bell's Palsy, wajib ambil Vivix.

Vivix ni sangat istimewa dan mempu membaiki dan melindungi DNA kita dari serangan radikal bebas. Ia dihasilkan dari karot ungu, anggur muscadine, knotweed jepun  dan elderberri.

Istimewanya Vivix, ia juga mampu membantu meningkatkan antibodi seseorang. Dalam kata lain, ia boleh membantu pesakit Bell's Palsy sembuh dalam tempoh yang cepat.

Tambahan Vitamin B Complex

Kenapa perlu disokong dengan vitamin B-Complex? Selain untuk menukar makanan kepada tenaga, ia juga penting untuk menyokong fungsi saraf. Dalam kes Bell's Palsy, ia melibatkan di bahagian muka.

Teruskan berusaha dan jangan berputus asa. Cubalah Vivix kerana ia bukanlah bahan kimia. Dijamin selamat dan tidak berbahaya.

Jika ada pertanyaan dan perlukan konsultansi terlebih dahulu, hubungi nombor ni.

Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

June 3, 2016

Bagaimana Nak Berjimat Di Bulan Puasa Untuk Beli Produk Shaklee?

Alhamdulillah, bulan Ramadhan makin dekat dah. Syukur dipanjangkan umur sehingga  hari ini. Semoga sempat mengecapi nikmat Ramadhan untuk kita semua.


Bila kata Ramadhan maknanya tiba masa untuk kita berjimat. Bagi sesetengah orang, bulan puasa ni ibarat pesta makanan kan. Macam-macam jenis lauk pauk ada kat pasar tu. Hurm...


Apapun yang kita rasa, jangan lupa tingkatkan ibadat kita menjelang Ramadhan nanti ye.

Bagaimana nak berjimat?

Paling utama, buat bajet. Bajet ni penting supaya kita tak terlebih berbelanja khususnya bila pergi pasar waktu petang tu @ param.


Itu hal buka puasa. Bagaimana pula bajet untuk supplemen Shaklee? Boleh dapat murah ke?

Bulan ni ada promosi untuk

(Agen pengemulsi Semula jadi)

Beli 4 pada harga 3 botol sahaja
RM166.95


(Makanan Segera tanpa Curiga)

Beli 4 pada harga 3 canister sahaja
RM361.73


(Multivitamin Kanak-kanak yang Sungguh Enak)

Beli 4 pada harga 3 botol sahaja
RM352.98


Rebut peluang ni segera tau sebab sempena bulan puasa ni, anak-anak pun perlu disokong untuk dapatkan nutrisi yang lebih dari biasa. Bila badan sihat, baru mereka lebih bersemangatkan.


Lecithin pula selain bagus untuk menguatkan daya ingatan kita, ia juga mempunyai fungsi utama untuk memisahkan lemak dari tubuh kita. Caranya ambil setengah jam sebelum berbuka dan bersahur. Nak puasa sambil turunkan berat dan kecikkan saiz badan? Lecithinlah jawapannya.


Bagaimana nak dapatkan?

Anda klik pada nama setiap produk di atas untuk harga promo. Kemudian ikut langkah seterusnya macam biasa. Boleh guna kad kredit atau kat debit.

Jika ada masalah, hubungi Attiey di 013.9218084.

Tak nak harga promosi sebab nak beli satu satu je?
Boleh guna link kat bawah ni..


Langkah dia pun sama juga..isi details, pilih produk dan buat bayaran secara online ok.
Jika ada pertanyaan, hubungi Attiey segera. 0139218084.



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

June 2, 2016

Opps.. Bagaimana Cara Nak Hilangkan Masalah Keputihan dan Miss V Gatal-gatal?

Owwh... ini isu sensitif dan sukar untuk dikongsikan oleh sesetengah kaum wanita malah ada yang sanggup pendamkan sendiri tanpa bertemu doktor untuk dapatkan nasihat dan rawatan.


Ia bukan masalah yang hanya berlaku kepada wanita dewasa malah  remaja juga berisiko untuk mengalami masalah keputihan dan gatal-gatal namun tahapnya mungkin berbeza.


Keputihan atau lendir faraj ni boleh berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan dan penyakit dalaman.


Ada yang mengalami  keputihan yang agak banyak tetapi tidak menimbulkan rasa gatal dan bau yang kurang menyenangkan. Tetapi, jika miss V tu tak dijaga dengan baik, selalu lembap dan menggunakan satu-satu panties dalam tempoh yang lama, awas! Jangkitan kuman atau bakteria mungkin berlaku dan menyebabkan kegatalan.


Apa nak buat bila dah tak tertahan rasa gatal tu?


JANGAN GARU dan JANGAN GOSOK DENGAN KUAT kerana akan membuatkan keadaan bertambah teruk. Kuku kita ni boleh jadi mempunyai kuman-kuman dan bakteria yang boleh menyebabkan radang dan jangkitan. Tak ke susah kalau jadi camtu?

Disini, Attiey sarankan pengambilan Alfalfa Complex Shaklee.


Alfalfa ini adalah sejenis herba dan ia dikenali sebagai raja segala tumbuhan.Alfalfa boleh dimakan begitu sahaja dengan air masak ataupun boleh direndam dengan air panas dan jadikan sebagai minuman herba.


Ia kaya dengan klorofil dan nutrien yang insyaAllah anda boleh tengok sendiri hasilnya. Apa salah mencuba kan?


Semua golongan boleh mengambil alfalfa ini kecuali pesakit SLE ataupun LUPUS. Sakit SLE adalah apabila antibodi badan menyerang diri sendiri, jadi elakkan mengambil alfalfa. Juga banyak lagi pantang yang pesakit SLE tidak boleh ambil, yang tu kena rujuk doktor ye.

Berbalik pada kisah keputihan tadi. Kadangkala jika Attiey sendiri yang mengalaminya, Attiey akan rendam 1 biji Alfalfa dalam air suam. Lepas tu gnakan air tu untuk basuh tempat tu. Rasa sejuk dan gatal-gatal tu hilang. Lagipun bukan bahan kimia kan..memang tak risau.


Untuk tujuan menghilangkan keputihan pula, Attiey ambil 2 biji setiap hari. Bila rasa ok, Attiey tambah sehingga 10 biji. Takpe, lagipun bentuk dia kecik-kecik. Tak susahpun nak telan. Bila kita telan, Alfalfa ni bertindak sebagai anti-kulat kerana klorofil yang terdapat di dalam alfalfa dapat membunuh bakteria di dalam badan.

Testimoni #1

Testimoni #2


Bonus tambahan adalah Alfalfa bertindak sebagai Kacip Fatimah untuk wanita.


Semua dah maklum, Kacip Fatimah berfungsi untuk mengetatkan rahim wanita. Pesan mak kita dulu-dulu, sihat rahim, sihatlah luarannya. Bila rahim tak bengkak, vagina takkan berair dan panties tak basahlah.


Kalau ada tungku batu, sesekali bertungku pun elok. Terutama semasa masalah keputihan ni muncul.

Jika dirawat dengan awal, inshaaAllah takkan sampai berbau dan berubah warna kecuali ada masalah lain yang lebih serius pada rahim.

Jadi, cubalahye. Attiey jamin anda akan berpuas hati. Silap hari bulan, macam anak dara balik.


Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih! Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

June 1, 2016

Cara Mengatasi Masalah Sembelit Anak Supaya Tak Fobia Untuk Ke Tandas Lagi


Sembelit di kalangan anak-anak bukan satu yang menyenangkan ibu bapa sebaliknya merisaukan kerana apabila ini terjadi, aturan makan, tidur dan bermain jadi serba tak kena.


Ditambah pula jika anak kita tu kita hantar ke pusat jagaan atau berada dengan penjaga kerana ibu seorang berkerjaya.


Attiey dah rasa dan sangat faham perasaan seorang ibu ketika nak tinggalkan anak tu. Serba salah pulak. Duk fikir macam mane kalau anak sakit perut tapi susah nak keluarkan najis, menangis-nangis sakit. Memang tak senang duduklah dibuatnya. 


Walaupun kita kat tempat kerja tapi hati tu sentiasa duk ingatkan anak.


Pernah satu hari, pengasuh anak bagitahu dia terpaksa korek pakai jari sebab tak sampai hati tengok anak Attiey sakit nak membuang. Terkejut juga. Memang anak lega sekejap tapi masalah masih tak selesai dan berulang. 


Sampai bila? Sehinggalah Attiey buat apa yang Puan Najihah ni lakukan..Jom baca.


Assalamualaikum.


Saya dan keluarga telah mengamalkan produk Shaklee sejak penghujung tahun 2012. Salah satu ‪#‎shakleeeffect‬ paling menggembirakan hati saya ialah kesan yang dialami oleh anak sulung saya, Muhammad Haziq yang kini berusia 12 tahun. Jom saya kongsikan kisah anak saya dengan anda di sini.


Sejak berusia setahun lebih, Haziq sudah mengalami masalah sembelit atau susah untuk membuang air besar. Pelbagai cara yang dah saya lakukan, namun setiap kali nak membuang pasti dia akan mengalami kesukaran. Najisnya keras dan menyebabkan pendarahan berlaku. Bila situasi ini terjadi, Haziq akan menangis setiap kali hendak membuang air besar dan akhirnya menjadi fobia untuk ke tandas.


Sebagai ibu, saya sangat susah hati melihat keadaan anakanda tersayang. Bahkan saya turut menangis setiap kali melihat ‘kesengsaraan’ yang beliau alami waktu itu. Keadaan menjadi bertambah teruk kerana anak sulung saya ini kurang gemar makan sayur.


Setelah saya mula kenal dengan Shaklee, saya mencari banyak maklumat berkaitan vitamin untuk kanak-kanak yang dapat membantu masalah sembelit anak saya. Setelah saya melakukan pembacaan tentang testimoni dan kebaikan Meal Shakes iaitu multivitamin lengkap untuk anak-anak, saya pun membuat keputusan untuk cuba memberikannya kepada anak saya, Haziq.


Alhamdulillah, saya amat bersyukur selepas beberapa lama memberikan Meal Shakes kepada beliau, saya perasan Haziq tidak lagi merasa takut untuk membuang air besar. Pada awal-awal amalkan Meal Shakes dulu, selang sehari atau dua hari pasti beliau akan membuang air besar dan secara tak langsung akan mengelakkan najis beliau menjadi keras.


Kalau sebelumnya dulu, pernah hampir 3 minggu dia tak ke tandas..kalau ke tandas pun, Haziq akan duduk dalam tandas berjam-jam lamanya setiap kali nak membuang. Dan setiap kali itu juga saya akan tunggu di luar pintu tandas, nak tahu apa masalahnya. Setelah saya perasan perubahan positif yang anak saya alami, saya pun bertanyakan beliau bagaimana keadaan beliau, adakah masih mengalami sembelit atau susah nak membuang air besar.


Haziq yang berusia lebih kurang 9-10 tahun ketika itu memberitahu saya, beliau tak alami masalah lagi sewaktu nak buang air besar. Tak ada rasa sakit lagi dan tak berlaku pendarahan lagi. Saya sangat bersyukur mendengar cerita anak saya ini kerana dengan izin Allah derita sembelit yang beliau alami sejak beberapa tahun akhir pulih dengan bantuan vitamin Shaklee iaitu Meal Shakes yang dah saya berikan pada beliau. Saya juga menggalakkan beliau untuk mengambil air kosong yang mencukupi setiap hari.


Sehingga kini saya masih terus memberikan anak-anak saya minuman yang dicampur dengan Meal Shakes. Haziq sangat aktif dengan pelbagai aktiviti ko kurikulum di sekolah mahupun di luar sekolah tanpa sebarang gangguan lagi. Kekadang, masalah sembelit memang akan memberi masalah kepada anak-anak kita untuk bergerak aktif dalam sebarang aktiviti. Dan sekiranya dibiarkan masalah sembelit itu, ia boleh membawa kepada satu lagi masalah yang berkait iaitu buasir.


Jadi, kepada ibu-ibu yang mempunyai anak-anak yang sering mengalami masalah sembelit atau susah untuk membuang air besar, saya sangat menyarankan agar anda semua memberikan Meal Shakes kepada anak anda sebagai satu ikhtiar untuk mengatasi masalah tersebut. Meal Shakes mengandungi 19 vitamin dan mineral penting yang amat diperlukan oleh tubuh badan anak-anak kita. Selain baik untuk sembelit, Meal Shakes juga dapat membantu menambah selera makan anak-anak, menguatkan system imun, asthma, eczema dan lain-lain lagi. Dan yang bestnya, ia amat sesuai untuk dewasa dan anak-anak yang susah untuk menelan pil!


Demikianlah satu lagi kisah #shakleeeffect keluarga saya yang ingin saya kongsikan dengan nada semua. Kami dah mengamalkan Shaklee, anda bila lagi? 


Shaklee dijamin HALAL, SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI. Cubalah hari ini.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!

Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Featured Post

VIVIX boleh membantu untuk Kurus

Sempena bulan promosi Vivix beli 6 dapat percuma 1 botol lagi, saya nak kongsi sedikit info bagaimana si tonik merah ini boleh membantu kit...