Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2016

Manfaat Ostematrix Menangani Masalah Senggugut dan PMS.

Tak kenal maka tak cinta
Tak rasa pasti tak percaya

Ala-ala berpantun pulak ye.

Dah sekian lama Attiey consume Ostematrix dan Alhamdulillah takda alami masalah PMS langsung . Kalau tahun-tahun sebelumnya memang seksa menahan sakit pinggang, sakit kepala berdenyut-denyut dan crampt di bahagian abdomen.


Sebulan lepas, attiey buat eksperimen. Saje nak test betul ke ostematrix ni berkesan untuk kurangkan simptom period dan senggugut. Jadi, attiey tak ambil selama sebulan. Memang kosong.

Bukan nak cerita kebergantungan tau tapi sebab attiey tak suka minum susu anlene tu, so attiey cari alternatif untuk ambik supplemen la kan.

Seminggu tak ambik, habis rasa lenguh-lenguh atas belakang dan sengal-sengal kat bahu. macam bahu kejang gitu. Setiap kali bangun tidur, memang lenguh belakang dan rasa tak nyenayak tidur. haa, tu tak masuk part PMS lagi.

Dua tiga hari sebelum period, belakang ni sangat lenguh. Pinggang rasa berat dan rasa tak selesa di bahagian abdomen. Mood swing toksah cakap. Siap …

Cara Mudah Naikkan Bacaan Hb Ketika Hamil

Gembiranya rasa hari ni dapat tolong SIL yang sedang hamil 5 bulan naikkan bacaan Hb beliau semula.

Dua minggu sebelum tu suaminya aka adik Attiey ada bercerita yang Hb SIL semakin menurun dan kena tegur dengan jururawat yang bertugas kat klinik kesihatan tu.

Dahla ni kehamilan pertama dan dua-duanya agak risaulah.

Jadi, Attiey cadangkan kat diorang untuk ambil Vita Lea With Iron Formula dan Sustained Release Vitamin C.

Hari ni dapat feedback yang Hb dah naik dari 10.5 ke 11.1 dan seterusnya 11.4.






Vita Lea with Iron Formula - sememangnya terkenal sebagai multivitamin yang mampu membekalkan pelbagai nutrien kepada kita.Ianya amat sesuai untuk ibu hamil yang mengalami masalah Hb rendah kerana  Vita Lea juga dilengkapi dengan Zat Besi dan Asid Folik.
Sustained Release Vitamin C Yang ni attiey juga syorkan untuk membantu badan kita menyerap nutrisi dan vitamin dari Vita Lea dengan dengan lebih baik dan optimum. Selain tu, bagus juga untuk meningkatkan sistem imun ibu. Kulit pun cantik.


Free …

Sebotol Vivix Bantu Puan Ayu Betulkan Kitaran Haid dan Masalah Sinus

Assalamualaikum
Lagi nak cerita kehebatan Vivix Shaklee ni yang memang sukar nak dipercayai.
Soalan yang selalu orang tanya adalah berkesan ke kalau baru guna sebotol je?

InshaaAllah, jika diamalkan dengan segera, lebih cepatlah kesannya kan.
Contohnya macam Puan Ayu ni.
Baru guna sebotol tapi kitaran haid dan ok, sinus  dan  migrain pun dah berkurangan dan tak menyerang lagi.
Yang bestnya boleh bagi kat mak ayah pulak lepas tu.

Meh dengar Puan Ayu bercerita:



Nak cuba macam Puan Ayu atau ada sebarang pertanyaan dulu?

Takpe, hubungi Attiey di SMS/Whatsapps; 013.9218084.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Cara Merawat Penyakit Bell's Palsy Tanpa Bergantung Pada Steroid

Ya, betul. Bell's Palsy bukan stroke walau pun ramai juga antara yang Attiey jumpa claim sedemikian. Pesakit Bell's Palsy mempunyai peluang untuk sembuh dan ianya tidak berbahaya seperti angin ahmar. 
Ia merupakan sejenis penyakit yang melemahkan sebahagian otot muka lalu menyebabkannya lumpuh. Kerosakan tersebut menyebabkan sebelah muka kelihatan tidak simetri dan senget sebelah.
Kesan dari penyakit ini adalah pesakit tidak boleh mengawal penghasilan air liur dan air mata. Deria rasa juga turut terkesan. Penyakit ini boleh datang dengan begitu cepat namun mengambil masa untuk sembuh. 
Bagaimana nak kenal pasti penyakit Bell's Palsy ni?
Rasa lemah pada bahagian sebelah muka secara tiba-tiba dan terasa berat.

Kesukaran mengawal air liur

Terasa kebas pada bahagian yang terjejas

Mata terlalu berair atau terlalu kering

Hilang deria rasa

Rasa sakit pada telinga atau belakang telinga

Sebarang bunyi amat menyakitkan telinga

Bagaimana Nak Sembuh Dengan Cepat?
Penyelesaian segera kepada m…

Bagaimana Nak Berjimat Di Bulan Puasa Untuk Beli Produk Shaklee?

Alhamdulillah, bulan Ramadhan makin dekat dah. Syukur dipanjangkan umur sehingga  hari ini. Semoga sempat mengecapi nikmat Ramadhan untuk kita semua.


Bila kata Ramadhan maknanya tiba masa untuk kita berjimat. Bagi sesetengah orang, bulan puasa ni ibarat pesta makanan kan. Macam-macam jenis lauk pauk ada kat pasar tu. Hurm...


Apapun yang kita rasa, jangan lupa tingkatkan ibadat kita menjelang Ramadhan nanti ye.

Bagaimana nak berjimat?

Paling utama, buat bajet. Bajet ni penting supaya kita tak terlebih berbelanja khususnya bila pergi pasar waktu petang tu @ param.


Itu hal buka puasa. Bagaimana pula bajet untuk supplemen Shaklee? Boleh dapat murah ke?

Bulan ni ada promosi untuk

Lecitihin (Agen pengemulsi Semula jadi)
Beli 4 pada harga 3 botol sahaja RM166.95

Meal Shakes French Vanilla (Makanan Segera tanpa Curiga)
Beli 4 pada harga 3 canister sahaja RM361.73

Vita-Lea For Children (Multivitamin Kanak-kanak yang Sungguh Enak)
Beli 4 pada harga 3 botol sahaja RM352.98

Rebut peluang ni segera t…

Opps.. Bagaimana Cara Nak Hilangkan Masalah Keputihan dan Miss V Gatal-gatal?

Owwh... ini isu sensitif dan sukar untuk dikongsikan oleh sesetengah kaum wanita malah ada yang sanggup pendamkan sendiri tanpa bertemu doktor untuk dapatkan nasihat dan rawatan.


Ia bukan masalah yang hanya berlaku kepada wanita dewasa malah  remaja juga berisiko untuk mengalami masalah keputihan dan gatal-gatal namun tahapnya mungkin berbeza.


Keputihan atau lendir faraj ni boleh berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan dan penyakit dalaman.


Ada yang mengalami  keputihan yang agak banyak tetapi tidak menimbulkan rasa gatal dan bau yang kurang menyenangkan. Tetapi, jika miss V tu tak dijaga dengan baik, selalu lembap dan menggunakan satu-satu panties dalam tempoh yang lama, awas! Jangkitan kuman atau bakteria mungkin berlaku dan menyebabkan kegatalan.


Apa nak buat bila dah tak tertahan rasa gatal tu?


JANGAN GARU dan JANGAN GOSOK DENGAN KUAT kerana akan membuatkan keadaan bertambah teruk. Kuku kita ni boleh jadi mempunyai kuman-kuman dan bakteria yang boleh …

Cara Mengatasi Masalah Sembelit Anak Supaya Tak Fobia Untuk Ke Tandas Lagi

Sembelit di kalangan anak-anak bukan satu yang menyenangkan ibu bapa sebaliknya merisaukan kerana apabila ini terjadi, aturan makan, tidur dan bermain jadi serba tak kena.

Ditambah pula jika anak kita tu kita hantar ke pusat jagaan atau berada dengan penjaga kerana ibu seorang berkerjaya.

Attiey dah rasa dan sangat faham perasaan seorang ibu ketika nak tinggalkan anak tu. Serba salah pulak. Duk fikir macam mane kalau anak sakit perut tapi susah nak keluarkan najis, menangis-nangis sakit. Memang tak senang duduklah dibuatnya. 

Walaupun kita kat tempat kerja tapi hati tu sentiasa duk ingatkan anak.

Pernah satu hari, pengasuh anak bagitahu dia terpaksa korek pakai jari sebab tak sampai hati tengok anak Attiey sakit nak membuang. Terkejut juga. Memang anak lega sekejap tapi masalah masih tak selesai dan berulang. 

Sampai bila? Sehinggalah Attiey buat apa yang Puan Najihah ni lakukan..Jom baca.


Assalamualaikum.


Saya dan keluarga telah mengamalkan produk Shaklee sejak penghujung tahun 2012. S…