Blog Archive

December 31, 2015

Ibu Dah Jumpa Pembantu Untuk Si Anak Yang Picky Eater


Assalamualaikum..

Memiliki anak-anak yang bijak dan sentiasa sihat adalah idaman dan doa setiap ibu bapa.. termasuklah juga kami.. sentiasa mahukan yang terbaik untuk anak-anak kami..

Muhammad Ziqri (5 tahun) dan Muhammad Muqri (3 tahun) tiada masalah untuk mengambil vitamin setiap hari.. malah vitamin ini umpama 'gula-gula' mereka. Sehari tak dapat, tak keruan..

Saya mula berikan mereka vitamin apabila umur mereka masing-masing memasuki umur setahun.. Md.Ziqri anak sulong kami lebih awal consume vitamin Shaklee berbanding adiknya.. seorang peaky eater.. saya berikannya meal shake secara konsisten dan ianya sangat membantu menambah selera makannya.. kenapa saya kata 'beri secara konsisten'? Ini kerana saya nampak perbezaannya bila saya berikannya secara konsisten dengan saya berikannya 'asal ingat'.. apabila diberikan meal shake itu secara konsisten, saya dapat lihat sendiri penambahan selera makannya..

Selain dari Meal Shake minuman protein berperisa vanila, saya juga berikan Chewable Vitamin C dan Omega Guard.. dua produk ini mereka ambil secara bersahaja.. kunyah seperti gula-gula. Dua produk ini membantu meningkatkan sistem imun anak2 saya.. apabila mereka selsema, batuk, demam, saya berikan lebih chewable vitamin c dan omega giard itu dan alhamdulillah membantu mengurangkan selsema dan batuk dengan cepat.. rumah kami tiada pcm..

Chewable Vitalea baru sahaja mereka ambil memandangkan produk ini baru 'in' semula dalam pasaran. Rasanya yg manis-manis anggur memang menarik selera anak2 saya.. multivitamin yang manis tetapi tidak merosakkan gigi.. dan satu lagi produk Shaklee yang sangat digemari oleh dua orang anak kami nie adalah Nutriferon.. antibiotik semulajadi yang memang diorang sendiri akan minta bila badan rasa tak selesa. Lebih2 lagi Md Ziqri.. bila dia rasa selsema nak demam, nutriferon yg dia akan cari dahulu..

                              
Alhamdulillah.. Set Vitamin Shaklee Anak Bijak dan Sihat ini membantu memberikan kesihatan yang lebih baik untuk anak-anak saya.. kesihatan yang baik ini sangat berharga pada kami.. anak sihat hati kiter sendiri senang. Anak sihat membantu perkembangan aktif anak2 kita.. insyaAllah yang terbaik untuk mereka.

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Beri Kesan Awet Muda Dari Dalam. Vivix Bawa Wanita Ini Hingga Ke Glasgow.

Assalamualaikum w.b.t.

Saya pasti ramai yang cuba untuk terus kekal cergas walaupun umur telah meningkat. Teruskan usaha anda. Bukan kita nak muda sehingga melawan hukum alam dan menahan peredaran masa tetapi kalau boleh biarlah zaman emas dinikmati dengan kesihatan yang berpanjangan.

Ini kisah Puan  Sabariah binti Abdul Rahman, baru berusia 73 tahun dan mempunyai 4 orang anak (4 lagi telah tiada akibat keguguran ) serta 10 orang cucu.

Jom ikuti kisahnya...


Sejak remaja, saya sangat mementingkan aspek kesihatan dan apabila memasuki alam pekerjaan saya sangat berdisiplin dalam pengambilan suplemen dari pelbagai jenama. Alhamdulillah, sehingga kini saya tiada masalah kesihatan yang teruk melainkan sakit tulang belakang serta sedikit darah tinggi yang baru sahaja dikesan 3 minggu yang lepas.


Saya mengenali Shaklee di Malaysia semenjak saya masih bekerja di awal umur 30-an, kira-kira pada tahun 1980an. Sehiggalah saya menjadi pengguna tegar semenjak tahun 2012 apabila anak saya Azlinda Ismail mula berdaftar sebagai pengedar Shaklee. 



Saya bermula dengan Vivix, diikuti dengan SR Vita C, Collagen Powder, Ostematrix, OmegaGuard, Advanced Joint Health Tablet, Carotomax, GLA Complex, Garlic Complex dan beberapa jenis suplemen yang lain.


Sakit sendi yang saya alami semakin berkurang. Rasa berpasir dalam mata turut hilang dengan pengambilan suplemen ini secara konsisten. Saya juga tak menyangka, ramai kawan-kawan menegur jeragat di pipi semakin pudar dan sering berkongsi rahsianya.


Pada tahun 2014, saya berangkat sendirian ke Glasgow untuk melawat anak ketiga dan keluarga yang menyambung pengajian di sana. Penerbangan di awal pagi Hari Raya Aidilfitri membolehkan saya menyambut Aidilfitri di Malaysia, Dubai dan seterusnya di Glasgow! Saya tak lupa membawa Vivix sebagai keperluan utama, SR Vita C dan Omega Guard sebagai pelindung dari selesema memandangkan cuaca yang terlalu sejuk sepanjang masa di Scotland. Tambahan pula saya berada di sana selama hampir 6 bulan, dan saya sentiasa berharap diberikan kesihatan sepanjang pemergian saya.


Awal tahun 2015, Allah berikan saya kesihatan dan peluang untuk saya bercuti dengan anak-anak di Glenshee, bermain salji dan sledge walaupun pada usia begini. Vivix menjadikan saya muda dari dalaman dan itulah usaha saya supaya sentiasa sihat selain berdoa kepada Allah s.w.t.. Vivix mudah dibawa kemana sahaja, ringan dan kecil tetapi padat dengan semua keperluan!


                                         

Saya sayang Vivix.


Saya bersyukur diperkenalkan dengan Vivix dan suplemen lain.
Di usia begini, saya pastinya mahu meniti saki baki usia saya dengan sihat, supaya saya mudah beribadat dan tidak perlu hanya terlantar kesakitan. Pesanan saya, anda yang masih muda, jangan lupa menjaga kesihatan dan konsisten dalam pengambilan suplemen yang berkualiti. Tak lupa pada yang masih ada ibu bapa, elakkan mereka menderita kesakitan di hari-hari emas mereka.

Sekian 



Begitulah kisahnya. Jika anda tertarik dan apa yang saya kongsikan ini membantu, Alhamdulillah.



FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 30, 2015

Tips Mudah Surutkan Bengkak Kaki

Assalamualaikum 

Bila kita jatuh, kena gigit serangga atau sebagainya yang menjadi sebab anggota badan kita bengkak, mesti kita akan cari minyak panas kan.


Pernah tak terfikir yang ada satu jenis krim serbaguna yang boleh digunakan untuk menyurutkan bengkak?


Cerita ni adalah sebuah kisah benar oleh saudara Nor Ridhwan Wahid Bin Azim. Jom baca dulu.




Kalau semua orang boleh jatuh cinta dengan Shaklee kenapa tidak saya. Inilah pengalaman yang paling saya ingati sehingga sekarang menggunakan Herbal Blend Multi-Purpose Cream. Shaklee telah buat saya jatuh cinta pandang kedua selepas isteri saya. Hihihi….


Nama saya Nor Ridhwan Wahid Bin Azim. Kejadian ini telah berlaku pada November 2014. Kaki saya telah menjadi bengkak dan kemerah-merahan. Bila disapu minyak, bengkak di kaki saya makin melarat naik ke paha. Saya terus mendapatkan rawatan di hospital dan doktor telah mengesahkan kaki saya bengkak adalah disebabkan oleh jangkitan kuman.


Saya telah ditahan wad bermula 03/11/2014(Isnin) sehingga 7/11/2014(Jumaat) dan dalam tempoh lima hari saya ditahan wad masih tiada apa-apa perubahan. Memang masa itu saya mula rasa bimbang. Subhanallah hebatnya dugaan yang telah engkau berikan untuk diriku. Memikirkan isteri yang sarat mengandung dan dia sabar menemani saya sepanjang saya dirawat di hospital.


Masuk hari keenam saya ditahan wad isteri saya pun membawa Krim Herbal Blend ke hospital dan saya sapu pada kaki.


Dalam masa sehari saya menggunakan Krim Herbal Blend, bengkak di kaki saya mula surut. Masuk hari kedua sapu, merah-merah di kaki pun mula hilang. Masuk hari ketiga, kulit mula mengelupas dan kaki saya semakin baik. Memang nampak perbezaan dari sebelumnya dan hari keempat saya telah dibenarkan keluar wad.


Alhamdulillah janji Allah itu pasti. Setiap penyakit ada ubatnya kecuali tua dan mati. Kita hanya mampu berusaha berdoa dan bertawakal. Kata orang tak kenal maka tak cinta. Kalau dulu saya tak pernah tahu tentang produk Shaklee tapi sekarang saya sekeluarga adalah pengguna setia Shaklee. Terima kasih Shaklee.



Berusaha tu perlu. Jangan putus asa.

Krim herbal blend ni memang wajib ada di setiap rumah. Kenapa saya kata macam ni. Sebab ianya serbaguna.

Dengan kes denggi yang tak pernah surut, bila kita sapu pada tubuh, memang nyamuk takkan datang. InshaaAllah.


Untuk dapatkan Krim Herbal Blend anda sendiri, boleh hubungi saya;



FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Pengambilan Zinc Complex Kurangkan Sakit Luka Pembedahan Akibat Slipped Disc

Assalamualaikum....

Saya Ruzanna Hanee, ingin kongsikan pengalaman saya menggunakan produk Shaklee dan berpuas hati dengan kesannya...

9 Julai 2014.. Detik yang tak dapat saya lupakan .. Saya jatuh sakit, sampai tak boleh nak buat apa.. Tak tahu punca sakitnye, saya dimasukkan hospital. Selepas pemeriksaan MRI & X-ray keputusannya tak berapa memberangsangkan. Saya disahkan menghidap slipped disk tulang belakang dimana disk yang menghimpit saraf sudah berada di stage 100%!!

Pembedahan segera perlu dilakukan, tiada alternative lain. 11 Julai 2014 saya di bedah. Selepas seminggu pembedahan, saya start rasa sakit dan pedih di kawasan operation, yang ni doctor cakap normal sebab kesan steroid yang diberikan sudah berkurangan. Sakitnya tak dapat digambarkan, pedih dan ngilu.

                                                     
Doktor nasihatkan saya supaya jangan terlalu bergantung kepada ubat tahan sakit untuk hilangkan rasa sakit di kawasan pembedahan. So lepas consult dengan upline, saya ambik ZINC COMPLEX SHAKLEE. Fokus utama saya masa ni nak sembuhkan luka dan nak hilangkan rasa pedih di kawasan luka pembedahan.

Alhamdulillah, dengan pengambilan zinc complex rasa sakit di luka pembedahan semakin berkurangan, doctor pon puji luka operation cantik je takde jangkitan. Bonus lain yang saya dapat dengan pengambilan zinc complex secara konsisten, rambut gugur semakin berkurangan!!


Saya suka Zinc Complex Shaklee...

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 22, 2015

Jom Pelajari Bagaimana Untuk Redakan Tangisan Bayi

Assalamualaikum


Bayi mudah menangis? Sapu minyak, dah. Bagi susu, dah. Peluk pun nangis, diletak pun nangis. Macam mana ni?

Herm...mommies pernah dengar tentang kolik iaitu bayi sihat dengan episod tangisan berpanjangan yang memenuhi ciri-ciri: mula banyak menangis seawal usia tiga minggu, tiga jam sehari, tiga hari dalam seminggu, tiga minggu berturut-turut dan selalunya berakhir selepas usia tiga bulan. Ada ibu bapa yang tertekan dengan keadaan ni.

Bayi bukan kolik juga sebenarnya berpotensi menangis berpanjangan dan sukar ditenteramkan dalam beberapa kejadian kecil terutamanya pada tiga bulan pertama. Kenapa? Kerana bayi sangat mudah merasa “overstimulate” (letih) dengan semua perkara yang berlaku disekelilingnya merangkumi bunyi, cahaya, sentuhan serta perubahan drastik terhadap jadual rutinnya seperti jadual makan dan tidur, suasana serta orang asing.

Mungkin kita sukar untuk memahaminya tapi itu tidak bermakna bayi kita ok.

Namun, setiap perkara ada cara untuk menjadikannya kembali atau setidak-tidaknya lebih baik.

Cara untuk mententeramkannya? Cuddle Cure! Ia adalah kombinasi 5S(The 5S’s technique) kerana kesemua teknik ini bermula dengan abjad ‘S’. 5S ‘meniru’ kesemua sensasi yang disediakan rahim untuk bayi selama sembilan bulan. Sensasi-sensasi inilah yang dibuktikan mengekalkan fetus bertenang selama di dalam rahim atau jika tidak, dapatkah anda bayangkan jika fetus ‘mengamuk’ ketika di dalam rahim?

Cuddle cure merangkumi kombinasi:

1. Swaddle; membalut bayi dengan kemas dan ketat. langkah pertama ini bertujuan mengekang gerakan tidak terkawal tangan dan kaki bayi yang sedang mengamuk seterusnya memudahkan bayi memberi tumpuan kepada perlaksanaan 4S yang lain.

2. Side/Stomach Position; memegang bayi secara mengiring atau diperutnya. Ia juga di panggil ‘fetal postion’ merujuk posisi bayi semasa di dalam rahim.

3. Ssshing; membuat bunyi ‘Ssshhhh’ yang kuat dalam jarak dekat dengan telinga bayi. Ia meniru bunyi berirama yang dicetuskan gabungan aliran deras darah ke setiap salur darah ibu pada setiap saat, degupan serta buka tutup injap jantung ibu, bunyi proses pencernaan yang berlaku dalam usus ibu serta bunyi dari luar rahim yang hampir tidak ditapis sebelum menerobos masuk ke dalam rahim. Irama semulajadi rahim ini telah menemani bayi selama lebih sembilan bulan yang lepas!

4. Swing; menghayun bayi dengan intensiti hayunan yang berpadanan dengan kekuatan tangisan bayi. Bayi terbiasa ‘dihayun’ ketika masih di dalam rahim, setiap kali ibu bergerak.

5. Sucking; membiarkan bayi menghisap pada puting atau jari yang bersih.

Cuddle cure yang dibuat dengan sempurna mampu mengaktifkan reflek bertenang bayi, dalam masa yang amat singkat! Kerana itu ia digelar suis tutup tangisan bayi. Namun, ia perlukan tunjuk ajar dan tidak akan sempurna melalui pembacaan semata. Maka, selain itu cubalah beberapa alternatif mententeramkan bayi di bawah;

1. Menaiki kereta; beberapa pusingan singkat sudah mampu mententeramkan.Yang ni sangat terbukti kepada kedua-dua anak attiey. Asal naik kereta je mesti tidur. hehe.

2. Urut; berkesan jika bayi belum di puncak tangisan.

3. Ambil angin luar; bersiar-siar sambil mendukung atau menggunakan kereta sorong. Pastikan kereta sorong tu selesa dan selamat untuk postur badan bayi kita tau.

4. Mandikan dengan air suam;tak perlu lama. Setelah bayi tenang, lap dan sapukan minyak lavender sebelum mendodoi bayi untuk tidur.Selamat mencuba!


FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!! 
Rafhati Mohamad Napi 
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram) 
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com 
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey 

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Rahsia Masalah Jerawat, Period Tak Teratur dan Senggugut Teruk Dapat Di Atasi

Assalamualaikum.

Alhamdulillah hampir 3 tahun dah consume vitamin2 shaklee. Bermula dari bujang, berkahwin, mengandung, berpantang, hinggalah menyusukan baby. Setiap peringkat penggunaan ada banyak cerita dan manfaat disebaliknya.

Pada tahun 2012 saya mula diperkenalkan shaklee oleh kakak saya sendiri, bila mana saya ada masalah jerawat, period tidak teratur dan mengalami senggugut yang teruk. Dah macam-macam cara saya usahakan untuk menghilangkan masalah tersebut tetapi Tidak berjaya. Selepas itu kakak saya mencadangkan saya untuk mengambil GLA shaklee.
                                      
Setelah 3 bulan saya amalkan pengambilan GLA shaklee secara konsisten alhamdulillah, Dengan izin Allah senggugut saya telahpun hilang malah tarikh period saya mulai teratur dan datang tepat pada waktu nya sehingga kini. Dan saya mulai sedar jerawat yang dulunya silih berganti kian hilang. 


Apabila saya merasakan perubahan tersebut saya lebih yakin untuk mengambil vitamin yang seterusnya. Saya kemudian consume vitamin C dan Vitamin E bagi menghilangkan parut-parut jerawat yang dahulu.
                                    
Alhamdulillah sekali lagi perubahan yang memberansangkan. Kulit tangan dan muka saya mulai cerah dan tidak kering seperti sebelumnya. Saya mula meletakkan kepercayaan pada produk shaklee ini dengan izin Allah. Kemudian saya mengambil ESP bagi mengatasi keputihan. Alhamdulillah masalah keputihan juga di atasi dengan izin Allah. Kesemua supplement tersebut sehingga kini saya amalkan. Dan alhamdulillah selepas berkahwin tidak lama kemudian saya dikhabarkan mengandung anak pertama. Syukurlah kerana diberi rezeki yang begitu cepat. Ini juga berkat usaha saya memastikan period sentiasa teratur kerana itu petandanya kita subur. Semasa mengandung saya mengambil pula Vita-Lea, Vitamin B dan meneruskan Vitamin C dan stop Vitamin E dan GLA sepanjang tempoh mengandung. Syukur
                           
Alhamdulillah baby dalam kandungan dalam keadaan sihat dan tidak mengalami sebarang kompilasi sehingga dilahirkan iaitu seberat 3.3kg. Bayi saya sihat sehingga kini dan semakin montel. Bagi memastikan bekalan susu badan sentiasa cukup saya masih meneruskan pengambilan vitamin-vitamin shaklee terutamanya ALFALFA. Lagi sekali syukur alhamdulillah rezeki untuk baby saya melimpah ruah. Sekarang baby saya nak masuk 5bulan masih fully breastfeed. Saya siap boleh menyimpan stok untuk bayi kerana sering mengalami lebihan susu. Saya akan terus berusaha agar susu badan saya sentiasa cukup dan berkualiti sehingga umur baby 2tahun inshaallah. Sehinggakan doktor menegur anak saya ni terlebih susu ibu..hehe.. Itulah rahsia mengekalkan berat badan yg ideal.

Itu sahaja saya dapat kongsikan pengalaman saya selama mengambil vitamin shaklee. Ini semua dengan izin Allah, kita hanya mampu berusaha mencari yang terbaik buat diri sendiri dan juga family. Selebihnya bertawakallah pada Allah. Moga diberi rezeki untuk meneruskan gaya hidup yang sihat. Di samping itu banyakkan meminum air masak.

                                       

Ok sekian dari saya.
FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 21, 2015

Testimoni : Set Hamil , Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Saya Siti Ruqaiyah Mohamad Zaid, dari www.sitiruqaiyah313.blogspot.com. Pada hari ini saya ingin berkongsikan cerita tentang testimoni terhadap diri saya selepas consume makan set haml, set berpantang dan set menyusu Shaklee

Komplikasi ketika mengandungkan anak pertama (kejang kaki, kaki bengkak, berat badan bertambah, sembelit)

Masa saya mengandung anak pertama, saya mengalami kekejangan kaki, kaki bengkak, mengalami pertambahan berat badan yang sangat banyak.

Sebelum hamil, berat badan saya 48kg. Pada ketika hamil, berat badan saya naik 74kg disebabkan saya susah nak kawal pemakanan saya (risau baby dalam kandungan tak cukup zat & nutrisi).

Saya juga selalu sembelit. Kadang-kadang 3 hari sekali baru buang air besar. Saya juga mengalami kencing kotor. Setiap bulan mesti kena jumpa doktor sebab kencing kotor saya terlalu teruk.

Komplikasi lebih teruk ketika mengandungkan anak ke-2 (kejang kaki, berat badan bertambah, sembelit, tekanan darah rendah, pitam, morning sickness, stress)

Masa hamil anak ke-2 ni, komplikasi lagi teruk. Pada awal trimester (3bulan pertama), saya dah mula kejang kaki. Berat badan sebulan naik 4kg. Walaupun saya kawal pemakanan saya, tapi tak tahu kenapa, sebulan boleh naik 4kg. Sembelit lagi teruk. Kadang-kadang, dalam bilik air tu, 1-2jam baru boleh keluar.

Paling saya tak sangka, tekanan darah saya rendah. Walaupun sebelum saya memulakan satu kerja, saya akan makan dahulu untuk bagi tenaga,tapi saya masih rasa pening kepala. Tengah-tengah masak tiba-tiba rasa macam nak pitam. Ditambah pula dengan penjagaan anak saya Khaulah Amrina si Mujahidah yang sangat-sangat aktif walaupun perempuan. Saya juga mengalami ‘morning sickness’. Muntah-muntah, loya, stress pun ada.

Suami mencadangkan ambil makanan tambahan / supplement yang natural

Sehinggalah suami saya mencadangkan supplement yang diambil oleh isteri kepada kawannya iaitu supplement Shaklee. Sebelum try tu saya search dulu tentang Shaklee.. Dan bila saya search tentang supplement Shaklee nie saya dapat satu keyakinan bahawasanya supplement Shaklee nie memang halal dan semulajadi.. tiada bahan tiruan.. Bila saya dapat keyakinan tu, saya terus cakap dengan husband saya, saya nak ambil Shaklee.. Saya juga sudah mendapat kesedaran bahawasanya badan kita nie memang memerlukan supplement..

Sebab tu la kita selalu cepat sakit disebabkan kita kekurangan nutrisi dalam badan.. Tambahan pula masa ni saya tengah mengandung, lagi la memerlukan nutrisi yang banyak dan cukup sebab saya berkongsi dengan baby..

Malam tu, husband saya bawa saya pergi berjumpa dengan isteri kawan dia iaitu Master Hadhatina.. Masa saya jumpa ni, kak Hadhatina tengah menunggu masa je nak bersalin, tapi nampak kuat dan bersemangat walaupun dia sudah ada 3 orang anak yang masih kecil.. Kak Hadhatina memperkenalkan saya dua supplement Shaklee iaitu Multivitamin (Vita Lea) yang ada zat besi sebab saya punya HB rendah dan selalu pening kepala maknanya saya kekurangan zat besi.. Dan satu lagi ostematrix iaitu kalsium sebab saya selalu kejang kaki akibat tak cukup kalsium..

Nampak perubahan yang positif dan baik. Tiada lagi komplikasi (sihat dan bertenaga)

Malam tu jugak sebelum tido saya makan 4 biji ostematrix dan bangun esok paginya Alhamdulillah saya dah tak kejang kaki. Walaupun saya buat banyak kerja macam basuh pinggan, basuh baju, masak, jaga Khaulah si Mujahidah, saya berjalan ke sana ke mari, saya dah tak rasa kejang. Juga tidak rasa sakit sendi tulang. Badan pula rasa bertenaga.

Kemudian Esok paginya saya makan vita lea selepas sarapan, Alhamdulillah sepanjang hari saya buat kerja rumah saya sudah tak rasa pening walaupun buat banyak kerja. Malah saya dah tak rasa pitam ketika melakukan banyak kerja atau masak..

Bulan depannya baru saya beli B complex, Vita C, Esp dan Omegaguard.. Sejak saya consume set hamil nie, walaupun saya makan macam biasa, still makan nasi 3kali sehari, tapi berat badan saya tak naik. Kalau naik pun, sebulan 1kg, tak macam awal mengandung (sebulan naik 4kg).

Bila pegi check up Alhamdulillah HB saya kembali normal.. Saya juga sudah tidak mengalami sembelit. Sejak mengamalkan supplement ini, sehari 2 kali saya masuk tandas, sekejap sahaja dah boleh keluar. Saya boleh melakukan aktiviti seperti biasa.

Cergas dan bertenaga sungguhpun puasa
Alhamdulillah, walaupun usia kandungan saya dalam 33minggu ke atas ini, walaupun saya berpuasa, badan saya rasa kurang letih, bertenaga, perut tak rasa bunyi, tak rasa lapar, boleh bertahan sampai berbuka puasa.

Cerita Sewaktu Berpantang

Alhamdulillah, Saya bersalin betul-betul ikut due.. Saya dah tak payah beli set bersalin sebab set hamil yang saya makan tu pun set berpantang dan juga set menyusu.. Sebab tu saya suka Shaklee, bukan sahaja harganya berpatutan malah menjimatkan..

Lepas jer bersalin, saya terus minum ESP dengan roti kemudian makan vita lea, b complex dan vita C.. Selepas makan tengah hari saya ambil omegagurad sebab nak bagi kurangkan rasa sakit pada jahitan.. Alhamdulillah apabila saya makan set bersalin shaklee ni , badan saya rasa bertenaga, penat tu memang ada tapi kita rasa kuat dan tak lesu..

Dan perkara yang paling saya bersyukur dan seronok, hari first bersalin susu badan dah ada.. Tak payah nak kena urut, susu badan dah keluar.. Sebab masa anak first dulu hari first bersalin susu tak keluar sebab tu anak saya tak berhenti menangis.. tido pun sekejap je dah bangun..

Sehinggakan anak saya kena tahan kat hospital dalam seminggu sebab kuning tinggi sangat.. Tapi anak kedua nie, Alhamdulillah sehari bersalin dah boleh keluar hospital sebab saya dan baby sihat serta baby pun tak kuning masa dekat hospital.. Lepas 3 hari keluar hospital nurse ada datang melawat saya dan baby.. Nurse sendiri pun tak pasti anak saya kuning ke tak.. Sebab nurse tak nampak kuning pun kat badan anak saya..

Masa pantang anak kedua nie, seronok sebab dah la badan bertenaga pastu baby tak kuning, tido lena pulak tu.. Saya pun cukup rehat.. Sebab tu 3 hari pantang saya dah rasa bertenaga dan aktif.. Lepas 2 minggu pantang, baru saya makan alfalfa.. Makin bertambah susu badan saya.. sekali pam dua botol penuh.. Allahuakhbar.. berbeza sangat masa pantang anak pertama.. Susu badan saya pun pekat, sebab tu baby saya tido lena..

Syukur, masalah saya ketika hamil, berpantang dan juga masalah susu badan untuk anak saya yang kedua ni dapat di’settle’kan dengan consume makan set hamil, set berpantang dan set menyusu Shaklee, dengan izin Tuhan. Anak saya makin hari makin tembam, tapi tak pe yang penting dia sihat dan cukup minum dan cukup zat.. Saya pun menjadi cergas dan bertenaga.. Alhamdulillah..

Oleh kerana kesan yang sungguh positif pada kesihatan saya apabila amalkan supplement Shaklee, saya tanpa berlengah masa, terus mendaftar menjadi ahli dan pengedar Shaklee yang sah (ID = 1192906). Saya juga dapat membantu family dan rakan-rakan saya meningkatkan kesihatan mereka dengan memperkenalkan dan mencadangkan set Shaklee mengikut tahap kesihatan mereka.

Inilah kisah testimoni saya apabila saya consume makan set hamil, set berpantang dan set menyusu Shaklee. Selain dari mengamalkan gaya hidup sihat, makanan seimbang, saya menyarankan dan mencadangkan kepada pembaca, saudara-mara dan rakan-rakan untuk mengambil makanan tambahan / supplement semulajadi dan bebas kimia (Shaklee terutamanya) untuk meningkatkan kualiti kesihatan kita, dengan izin Tuhan.

Sekian, Assalamualaikum..
FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni :Suami Dah Tak Segan Nak Cium Pipi Lepas Isteri Amalkan Set Kecantikan Shaklee

Testimoni dari Puan Siti Noriza Saleh

Shaklee effect saya sebenarnya bermula dengan set penyusuan, tetapi saya nak share salah satu lagi shaklee effect saya yang saya suka sangat!!..

Iaitu penyelesaian kulit muka berminyak, berjerawat teruk yang jenis bernanah dan gatal mengenyam...aduhh...datang time gatal tu, macam nak garuk garuk je jerawat tu pakai garfu. sampaikan nak basuh muka pun takut. sebab penah basuh muka, tetapi muka berdarah!!!

Macam-macam pencuci muka saya guna, malahan sampai saya terlalu terdesak sehinggakan sanggup beli produk kecantikan yang "hari ni guna, 3 hari dah cantik":"!!...betul, sebab saya terdesak sangat sangat nak dapatkan kulit muka yang bersih. tapi, makin teruk dan makin teruk!!! makin bernanah dan sangat perit..lagi lagi nanah di dahi...bila nak sujud, macam letakkan dahi atas jarum..pedihh...

Padahal, masa ni saya sudah pun gunakan set penyusuan shaklee cuma saya tak kenali produk yang saya ambil tu dengan lebih prihatin dan tidak mengenali kulit wajah saya dengan lebih baik. salah satu produk yang makin buat muka saya bernanah teruk ialah Vitamin E!!! sungguh saya tak sangka yang sebenarnya saya ni jenis muka berminyak. kalau ambil vitamin E berlebihan, makin teruk jerawat saya ni. sehinggalah, saya berjumpa dengan seorang SID di branch Johor Bahru ( nak keluar rumah pun malu, nak hantar barang customer pun malu, balik rumah jumpa adik beradik pun malu..hu hu hu hu), dia menganalisis kulit muka saya dan mencadangkan produk yang lebih bersesuaian dengan saya iaitu :-



GLA - merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. walaupun ada vitamin E, kandungannya lebih sedikit dari vitamin E complex dan ia membantu penyerapan minyak berlebihan di muka dengan lebih baik. Dan hasilnya, kulit muka saya dah tak berminyak dah..dulu mau baru 10 min pakai bedak, dah jadi compang camping sebab muka dah muka berminyak..adehhh,..pakai bedak salah, tak pakai bedak lagi serba salah.

ESP - of course ia membantu memperbaiki sel sel kulit mati dan membantu menghilangkan kesan kesan jerawat yang hitam tu. susah tau nak hilangkan bekas bekas jerawat tu., ala ala bekas kudis lak.. malu woooo..

SR VITAMIN C - membantu mengekalkan paras kolagen yang kritikal bagi muka kita. sebab tu, kalau muka nampak tua atau orang kata muka tak sepadan dengan usia, menandakan paras kolagen kita berkurangan. tak mohlah tua sebelum masanya..

Jadi untuk permulaan, saya ambil 3 suplemen ini..dan baru saya top up dengan coqhealth dan caratomax yang membantu elakkan kulit muka saya dari sunburn. so takdelah ada layer kat muka walaupun bertudung kan?

                                      

Selain dari suplement, saya mengambil set kecantikan enfuselle ( normal to oily skin ) untuk perbaiki dan merawat dahulu kulit muka saya dari luar. selepas jerawat mula surut dan nanah pun hilang, saya bertukar ke set kecantikan nutriwhite.

                                

Inilah salah satu shaklee effect yang sangat ohsem untuk diri saya....dulu kan .....suami nak cium pipi pun macam terpaksa je....sedih....hu hu hu....jadi,kalau anda ada masalah kulit macam saya, jangan bersedih..kenali jenis kulit muka anda sebelum anda membeli sebarang produk kencantikan.nak lebih selamat, meh pilih produk shaklee...kini, saya bebas jerawat, kalau ada pun 2 3 butir je time nak period..he he he...dah tak malu dah....saya bebas berjumpa dengan siapa saja untuk berkongsi manfaat shaklee dengan gembira. Anda adalah apa yang anda mahu...saya mahu sihat, mahu cantik dan berkeyakinan dengan produk yang mesra alam, selamat dan berkesan..

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Rahsia Pelatih Pengurus Kembali Bertenaga Walaupun Bekerja 10 Jam Sehari



Assalammualaikum

Kisah MY CINTA HATI a.k.a ENERGY BOOSTER

Hai...nama saya Asmida, lebih mesra kalau pangil AS je..As anak jati JOHOR, kini telah berkahwin dan menetap di ALOR SETAR KEDAH, sekarang As bekerja di sebuah RESTORAN PIZZA yang terkenal di ALOR SETAR juga terkenal dengan roti pizzanya yang lembut. Jawatan As sebagai PELATIH PENGURUS.

Haa di pendekkan cerita, As bekerja 10 jam setiap hari. Selalunya As memang keletihan ,badan lesu keesokkan harinya dan kaki selalu sangat kejang dan sampai sakit tak hingat...

Tapi sejak As amalkan ENERGY BOOSTER SHAKLEE, semuanya berubah.. Ceritanya bermula dengan As mengenali Ahaklee dan FALL IN LOVE buat PERTAMA kali dengan Shaklee pada tahun 2011 dan konsisten mengamalkan beberapa jenis vitamin. Antara yang As amalkan ialah OSTEMATRIK dan PERFOMANCE DRINK. Dan kedua-dua vitamin ni adalah MY CINTA HATI dan RAHSIA ENERGY BOOSTER As sekarang!!

Kenapa As kata macam tu ya? Kalau tak ada my cinta hati ni, rasanya As tak mampu nak kerja yang memerlukan tenaga yang banyak disebabkan pula terpaksa berdepan dengan cuaca yang tidak menentu dan dipertanggungjawabkan pula dengan kerja,rutin harian yang memenatkan,As akan mula letih ,cepat mengantuk,tidak bertenaga,lesu dan kurang produktif,ini satu cabaran tau sebab nak menghadapi jugak masalah JEREBU hari tu.

As suka Ostematrik dan PD disebabkan kedua- duanya ada persamaan untuk menambahkan TENAGA LUAR BIASA,Ostematrik lebih kepada KALSIUM dan bagus untuk tulang,manakala Performance Drink (PD) terdapat campuran unik yang sangat bagus untuk menghidrat badan serta memberi tenaga kepada badan lebih cepat berbanding minuman ISOTONIK yang lain,memang TERBAIK la untuk my body haha...yang paling best SEMULAJADI yeee..

As suka OSTEMATRIX sebab:

As paling tak suka bila sakit,nak buat apa pun tak boleh,tapi kuasa Allah. As cuma mampu untuk merancang...so as merancang untuk SENTIASA SEHAT
As nak badan cukup kalsium jadi setiap malam sebelum tidur as akan ngap 4 biji ostematrik untuk tidur yang lena dan mimpi yang indah haha..Keesokkan harinya bangun je tidur mesti badan akan lebih fresh dan bertenaga,bagus juga untuk melawaskan pembuangan air besar..no sembelit - sembelit.

PD pulak As minum suka bancuh dengan air putih pastu sejukkan ..perrghhh memang sodapp...As jugak selalu bawak air PD yang siap dibancuh dalam botol dan dibawak kemana ja As pergi.
..
Kalau uolls nak tahu my husband pun suka tau PD dan Ostematrix.my husband suka diserang sakit kepala tapi sejak amalkan Ostematrix dan PD badan makin bertenaga dan yang paling best dah tak pernah diserang sakit kepala..

Jadi sekarang Ostematrix dan PD adalah my cinta hati yang tak dapat dipisahkan, konsisten pengambilan jugak dah jadi perkara wajib dalam rutin harian,kalau tak memang akan terasa kekurangannya..

Tak kenal maka tak cinta tau..bila dah kenal PD dan OSTEMATRIX sure FALL IN LOVE!!
FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni : Usahakan Penyembuhan Kayap Dengan Nutriferon



Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung! Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik lain yang menggembirakan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

 

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni : Set Nutriwhite Bakal Jadi Hantaran Kahwin Selepas Kulit Muka Kembali Cantik


Assalamualaikum w.b.t...

Saya Nurul Ain bt Zakaria... Saya nak kongsi kegembiraan saya selepas menggunakan produk Shaklee. Saya berumur 23 tahun.. Saya seorang yang suka bergaya dan sukakan kecantikan..Normallah kalau wanita suka pada kecantikan kan?

Saya juga suka bermake up dan suka bergaya. Namun ada suatu masa, masalah kulit yang saya hadapi, buat saya nampak comot bila nak melawa. Muka saya berminyak, kulit muka nampak kusam dan tak berseri. Lebih-lebih lagi pada waktu tu, saya berkerja sebagai seorang pembuat kek di sebuah bakeri di Subang. Keadaan kulit saya menjadi semakin tidak terurus. Muka lebih senang naik jerawat dan parut susah nak hilang.

Sampai satu tahap, saya malas dah nak cantik-cantik pergi kerja.. Saya biar je kulit saya yang kusam tu. Sehinggalah kakak saya mula kenalkan saya dengan produk Shaklee..

Antara produk yang saya ambil adalah ESP, Vitamin C, Garlic Complex dan juga Nutriwhite Cleanser. Dulu masa mula-mula, saya malas-malas jugak nak konsisten makan. Tapi, sejak saya nampak perubahan yang ketara pada kulit muka saya, saya terus jadi rajin nak konsisten..

Kulit muka saya kembali berseri, sihat, parut jerawat pun hilang dan yang paling penting dah tak berminyak lagi! Saya suka sangat-sangat... Sekarang, saya dah tak payah make up bila pergi kerja.. Saya rasa kulit saya makin cantik dan keyakinan saya makin bertambah bila kulit dah bersih.

Sekarang ni saya teruskan ambil ESP, Vitamin C dan Garlic untuk sisitem imun badan saya.. Saya memang senang demam dan selsema.. Sekarang dah takda lagi..

Alhamdulillah... Terima kasih Shaklee!! Saya nak jadikan satu Set Nutriwhite Shaklee nanti sebagai hantaran kahwin saya tahun depan...



FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 20, 2015

Testimoni : Vivix Bantu Pesakit Barah dan Payudara Berdarah Kembali Sihat

Assalamualaikum..
Pada artikel kali ni attiey nak kongsi testimoni yang sangat bermanfaat untuk kita semua.




Assalamualaikum...

Saya Norhana Binti Hashim, berumur 55 tahun, mempunyai 3 orang anak dan 5 orang cucu. Apabila kita sudah meningkat tua, macam-macam penyakit yang datang. Pertama sekali darah tinggi dan kolestrol tinggi. Kedua, batuk yang tidak baik berbulan-bulan. Makan bermacam-macam jenis ubat pun tak baik-baik sampai terpaksa pakai 4 pam. Selepas itu saya diserang sakit saraf sampai tak boleh berjalan. Masa tu anak-anak semua belajar di Universiti. Saya mesti kerja untuk membantu suami. Dah puas saya pergi ke hospital, masuk keluar HUKM. 

Satu hari ada seorang hamba Allah menasihatkan saya makan suplemen (Vitamin) dan saya berjumpa satu jenama bernama Shaklee. Masa tu saya tidak kira dia mahal atau murah asalkan penyakit saya baik kerana saya hendak pergi mengerjakan haji. Dalam masa yang sama Allah anugerahkan 1 lagi penyakit , sebelah payudara saya keluar nanah dan darah. Yang tu paling mencabar diri saya dan juga anak-anak. Tetapi saya teruskan hajat saya untuk mengerjakan haji dengan membawa penyakit saya (darah tinggi, kolestrol tinggi, sakit saraf dan payudara bernanah). Saya terus makan suplemen shaklee. Bukan masa tu kita makan boleh baik serta merta, makan masa jugak, tapi setiap kali saya makan ada perubahan pada diri saya. Alhamdulillah, sekarang saya dah pulih dari semua penyakit yang saya alami sebelum ini. Saya juga sudah monopous selepas balik dari haji. Ramai wanita takut bila monopous. Alhamdulillah, saya dapat atasinya dengan memakan suplemen shaklee.

Suplemen shaklee betul-betul menunjukkan perubahan yang ketara dari kepala sampai ke kaki. Perubahannya sangat cepat dari dalaman sampai luaran. Suplement yang saya amalkan adalah Vivix, Collagen Powder Shaklee, Phytocol ST, Herblax, Alfalfa, DTX Complex. Saya bebas dari penyakit yang saya ada dulu. Saya bukan nak cantik, yang saya mahu kesihatan yang baik supaya saya boleh mengerjakan ibadat. Kalau kita sihat senanglah kita nak solat dan nak ke masjid, itu niat saya. Alhamdulillah Allah SWT telah mengkabulkan doa saya.

                                        

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni: Kesan Jerawat Pudar Dengan Set Kulit Cantik


Assalamualaikum...

Nama saya Nor Zaritaa bt Mat Saleh , berusia 31 tahun dan mempunyai 2 cahaya mata. Semasa mengandungkan anak ke dua, suami menegur kulit saya banyak bintik-bintik hitam (jeragat) dan mengesyorkan saya menggunakan produk kecantikan untuk memutihkan dan menghilangkan jeragat.. Oh tidakkk!!! Saya betul-betul sentap kerana suami saya bukan lah jenis yang suka komen...Tapi seandainya dia memberi komen maksudnya perkara tersebut benar-benar serius. Mulanya saya buat endah tak endah kerana saya fikir mugkin alahan masa mengandung.

Tapi dalam masa yang sama, ada juga saya risik kawan-kawan ditempat kerja dan mereka sarankan agar saya buat rawatan muka.... uhhh...lg saya tertekan sebab saya tak ada masa nak buat rawatan muka. Lama kelamaan saya buat endah tak endah je dengan masalah kulit saya. Mungkin kerja saya yang banyak terdedah kepada matahari buatkan kulit saya berjeragat. Lagi pula, saya tak pakai apa-apa protection untuk kulit. Hanya pakai pencuci muka yang dijual di pasaraya dan bedak compact. Keadaan ini membuatkan kulit saya makin teruk dan berminyak terutamanya menjelang tengahari.

Selepas bersalin, saya ingtkan kulit muka saya akan pulih. Tapi makin teruk. Dahla berjeragat, kulit menjadi kering sehinggakan kalau saya pakai bedak compact nampak tak sekata dan menggerutu....Mujurlah cuti bersalin 3 bulan. Jadinya saya tak keluar sangat kecuali ada urusan penting. Masalah kulit masih berlarutan sehingga bulan ke dua selepas bersalin. Masa tu baru saya teringat yang saya ada beli VITAMIN C shaklee (dalam set berpantang).Saya mula makan setiap hari dan bersama-sama ESP. Alhamdulillah, ada perubahan yang positif. Kulit saya tak lagi kering tapi jeragat masih ada. Saya malu dengan suami.Setiap kali kalau nak keluar dengan suami, saya akan ambil masa yang agak lama untuk bermakeup.... tapi hasilnya mcm opera cina kata suami.....putih bedak sesaje.... Kecik hati saya...

Sebelum mula kerja selepas cuti bersalin saya beli foundation. Mula-mula pakai macam ok, tapi lama kelamaan muka saya jadi berminyak. Ini menyebabkan jeragat bertambah banyak. Walaupun saya cuba tutup dengan bedak masih boleh nampak jika muka mula berminyak. Jalan terakhir, saya beli VITAMIN E atas nasihat kakak kesayangan Kak Suhaila kat tempat kerja.Siap saya tunjuk lagi jeragat-jeragat yang bertempek kat muka. Kebetulan masa tu VITAMIN E tengah promosi. Jimat duit . Dalam masa yang sama, saya juga gunakan NUTRIWHITE CLEANSER yang saya dapat percuma dari pertandingan yang saya sertai. Jadinya saya menggunakan ikhtiar dengan ESP, VITAMIN C, VITAMINE dan NUTRIWHITE CLEANSER tu serta tawakal kepada Allah.

Alhamdulillah, setelah makan VITAMIN E beberapa minggu kulit saya tak lagi berminyak pada waktu tengahari. Saya bukan sahaja makan VITAMIN E tu..tapi sapu pada muka juga. Syukur alhamdulillah, walaupun baru beberapa minggu makan VITAMIN E berselang-seli dengan ESP dan VITAMIN C saya nampak perubahan yang positif pada kulit saya. Kulit rasa lebih licin tak menggerutu seperti sebelum ni dan lembut. Jeragat pun mula nampak pudar walaupun belum hilang sepenuhnya.Kulit muka yang dulu berlubang-lubang akibat parut jerawat dah nampak sekata.

Walaupuan saya terdedah kepada matahari tiada lagi garisan kulit terbakar dan yang paling best kalo nak keluar dengan suami... saya tak perlu nak bermakeup tebal-tebal macam opera cina yang dia cakap tu.. adań∑alanya saya makeup pun kalau keluar ke tempat berdekatan dengan rumah. Lagi satu.. yang buat saya senyum sorang-sorang bila ada anak murid tegur muka saya nampak 'flawless' ...hehheeh. Semoga saya terus istiqamah bersama vitamin-vitamin saya dan dapat menyelesaikan masalah jeragat yang dialami dengan Izin Allah.

                                             

SEKIAN TERIMA KASIH
FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni: Set Asas Bersalin Buat Puan Ayu Jatuh Cinta Untuk Beli Set Menyusu


Saya Ayu, ummi kepada 3 orang permata hati. Berusia 32 tahun dan bekerja. Saya mula mengenali Shaklee sewaktu berpantang anak ke 3 pada hujung Disember 2013 lalu.Dulu, saya tak suka dengan Shaklee,sebab hanya menganggap ia sekadar MLM.

Apa yang membuatkan saya mencuba Shaklee iaaah apabila saya mencari set berpantang yang terbaik, setelah saya mencuba 2 jenis set berpantang yang berbeza pada dua kelahiran yang lalu.

Namun keduanya tidak memberikan saya kepuasan. Bila ditanya, ramai yang suggest Shaklee,namun saya rasa was was lagi, Sehinggalah saya bertanya dalam group kawan2 sekolah dahulu, ade seorang kawan (doktor gigi) suggest Shaklee..

Haish!!Shaklee lagi..oklah, saya cuba..tapi taknak banyak2 takut x habis mkn so, lepas bersalin saya beli set asas bersalin dengan kawan saya tu..masa tu hanya beli zinc, vitalea, b complex dan vita C..

Seminggu selepas mencuba, saya hanya perasan satu perkara, saya tak penat! saya tak lesu! saya x pening mahupun beremosi ketika dalam pantang. Lantas terdetik ingin mencuba set 'milk booster' pula memandangkan saya perlu membuat stok susu sebelum masuk bekerja.

Saya oder lagi..kali ni, saya mengikut sahaja apa yang di cadangkan, sehinggalah saya register member secara percuma kerana cukup point. Saya bukan setakat beli set menyusu,malahan set untuk kurus bagi ibu menyusu sekali.. Rasa macam waah, betul ke tindakan aku ni, tapi sebab nak cuba, dan yakin saya cuba juga

Alhamdulillah..

Pelaburan saya berbaloi.. apalah sangat nilai wang jika nak dibandingkan dengan apa yang saya dapat berikan pada bayi saya..

Alhamdulillah...sebanyak 1500 oz susu ebm berjaya saya kumpulkan sebelum saya mula bekerja.Suami 'terpaksa' beli deep freezer sendiri untuk simpan susu tersebut dan bonus!!!!
berat saya turun sehingga 14 kg berbanding berat sebelum ini..memang rekod!!

Alhamdulillah...

Inilah cinta pertama saya dengan Shaklee sebelum cinta2 lain berputik..



FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni ; Set Tulang Patah Bantu Percepatkan Tulang Bercantum Semula


Assalammualaikum..

Saya Muhammad Faiz Bin Ahmad berusia 23 tahun. Saya ingin kongsikan#ShakleeEffect saya kepada semua. Sebenarnya saya sebelum ni anti-supllemen tau! Tu lah orang cakap, bila tak sakit memang kita tak cari supplemen-supplemen ni..Bila dah kena sendiri baru rasa kepentingannya.

Jom ikuti kisah saya..

Saya terlibat dalam kemalangan jalan raya awal bulan 3 tahun ni. Semasa tu saya menunggang motosikal. Badan saya tercampak dalam gaung setelah saya cuba mengelak daripada sebuah kereta yang ‘makan’ jalan laluan saya. (Masa tu rasa macam superman plak badan melayang terbang). Akibatnya saya mengalami patah tulang belakang dan juga patah tulang di atas telapak kaki saya.

Menurut doktor tulang belakang yang patah tu tulang yang no 2 seperti carta di atas. Doktor cakap akan ambil masa untuk sembuh dan akan baik dengan sendiri sebab usia saya masih muda lagi baru 23 tahun. Tapi, ambil masa tu berapa lama? Doktor pun tak dapat nak pastikan dan saya pula takkan nak menunggu sahaja tanpa usaha apa-apa..

Sampai bila saya nak berkerusi roda dan terbaring atas katil sahaja tunggu tanpa buat apa-apa. Perlukan usaha juga kan sebab doktor hanya bagi ubat tahan sakit sahaja. Takkan boleh sembuh dengan ubat tu ja..Jadi, saya meminta kakak saya yang kebetulan pengedar Shaklee memberi cadangan supplemen yang mana boleh membantu mempercepatkan proses penyembuhan tulang saya ni.

Jadi, kakak saya cadangkan ESP, Zinc, Ostematrix dan AJHT. Alhamdulillah setelah mengamalkan supplemen tersebut dengan konsisten selama sebulan tanpa culas, tulang patah yang dialami oleh saya sudah bercantum semula!!. Dengan izinNya jua. Alhamdulillah...Menakjubkan!!

Doktor pun berkali-kali tengok xray macam tak percaya. Siap tanya dah berapa lama accident ni sehinggakan doktor tu pun panggil doktor yang dari pemerhatian saya lebih senior dari dia untuk mengesahkannya. Jadi balutan simen di kaki doktor terus buka dan menyuruh saya menggunakan tongkat pula sebab katanya tulang baru bercantum dan tak mau bagi tekanan yang kuat sangat ke atas kaki saya..

Lagi pula untuk menampung tulang belakang saya sebab doktor minta untuk teruskan pakai bengkung keras tu sekurangnya selama 6 bulan untuk memastikan tulang tu betul-betul kukuh dan bercantum dengan baik sebab melibatkan tulang belakang takut menekan saraf yang akan beri kesan buruk pada badan saya nanti.

Bulan ke -3 iaitu temujanji ketiga saya dengan doktor, doktor kata bengkung keras yang membalut badan saya tu dah boleh dibuka. Katanya tulang saya dah bercantum elok cuma dalam masa setahun ni saya tidak dibenarkan untuk angkat benda-benda yang berat dan juga menunggang motor.

Alhamdulillah gembira lah saya. Saya dah boleh bergerak dengan bebas tanpa perlu rasa seperti “Iron Man” lagi!! Saya juga tak perlu jumpa dengan doktor lagi dan hanya diberikan ‘open appoinment’ sekiranya terjadi apa-apa seperti rasa sakit dan sebagainya.

Alhamdulillah!!Sekarang ni saya masih konsisten mengamalkan Ostematrix dan juga ESP sahaja. Saya perlu mengambil bekalan kalsium secukupnya untuk pastikan tulang saya betul-betul kuat.

Syukur Alhamdulillah. Terima Kasih.



FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 19, 2015

Testimoni : Suami Bertambah Baik Dari Stroke Selepas Amalkan Vivix




Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.

Tanggal 28 April 2014...suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah...hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.

1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.

Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.

4 MEI 2014..keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami..

1- tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga...
2- boleh mengingat tapi cepat lupa..
3- masalah pertuturan..

Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.

Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal stroke ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.

Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah setelah hampir setahun...saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

I love Shaklee...

                                           
(BEFORE) Keadaan suami pada bulan MEI 2014
(AFTER) Keadaan suami selepas setahun menggunakan Vivix.
FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 18, 2015

Testimoni : Set Kurus Turunkan Berat Sehingga 13kg


Asalamualaikum..

Saya Ruzanna Hanee, saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan Set Kurus Shaklee. Sebelum kenal Shaklee, saya pernah cuba macam-macam set kurus yang ada dipasaran. Asal iklan je nak cuba. Tapi mungkin tak serasi dengan saya..Kesannya sampai nak ke toilet pon tak sempat dah ‘terbuang’ dalam seluar. Ada sekali tu kena cery-bery sampai 2 minggu akibat makan produk XXX. Berat badan tak turun-turun, sakit je yang saya dapat..

Sampai la satu hari tu tgk kawan dok post pasal Shaklee..Time ni la first time saya berkenalan dengan Shaklee, bukan takde sebelum ni kawan post tapi buat dek je time tu hehe.. Permulaan nye saya ambik Vitalea, Lecithin, Alfalfa Complex dan Herb-Lax. Mula tu takut jugak, fobia takut kena ulang alik ke tandas.. Tapi alhamdulillh, saya takde pon kena masalah seperti ‘terbuang’, atau tercery-bery..

Proses buang air besar tu macam biasa dan badan saya rasa lebih segar dan sihat. Penurunan berat badan? Alhamdulillah berat badan saya turun dengan pengambilan set diet ni secara disiplin dan konsisten. Turun 13kg, dari 88kg, now tinggal 75kg.


Sekarang, saya maintain makan Lecitin dan Alfalfa Complex (orang panggil set kurus bajet Shaklee) untuk membantu saya menurunkan berat badan sehingga mencapai BMI yang normal. Apa yang penting pilihlah produk yang selamat, semulajadi dan berkesan…Saya sudah, anda bila lagi ?


FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni : Set Berpantang Shaklee Cepat Sembuhkan Luka Bersalin


Assalamualaikum.

Hai, nama saya Asilah. Berumur 27 tahun, ada 2 orang anak. Sorang boy dan sorang girl. Yang boy tu, dah 3 tahun 4 bulan. Yang girl tu pulak, baru 7 bulan lebih.

Ok, saya nak share something yang bestt sangat dengan anda semua. Rugi sangat sapa yang tak baca sampai habis ni. Hihi..Saya ada pengalaman bersalinkan anak saya dengan cara yang berbeza. Si abg tu, bersalin secara czer. Yg si adik tu pulak, bersalin normal. Alhamdulillah anak2 saya sihat, saya pun ok. wink emoticon

First time rasa betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee, sebab set pantang ni lah..Masa tu, saya baru beranakkan anak sulung saya. Firas Ammar dilahirkan secara czer seberat 3.5kg.Dah balik rumah, kak ipar saya hadiahkan set pantang Shaklee ni. Tapi masa tu dia bagi VITALEA, ZINC, B COMPLEX dan VITA C je.

Memang sebenarnya saya tak beli apa-apa set pantang lagi pun masa tu. 3 Rezekii...Hehe...Tanpa sebarang jamu, saya hanya bergantung kat set pantang Shaklee ni 100%..Saya tak join membership Shaklee lagi tau time ni, kak ipar saya je yang bergiat aktif dengan Shaklee. Dalam hati kata la jugak, ok ke Shaklee ni...Vitamin je pn...Selalu orang pantang amek jamu kan..huhu...

14 hari berpantang, berat saya turun, back to normal. Macam sebelum mengandung, 46kg...Sukaa sangat-sangat la..Dah bersalin czer, anak sulong pulak tu kan.Saya hanya bergantung sepenuhnya kepada set pantang Shaklee.

Yang anak kedua ni pun, saya amalkan set pantang Shaklee. (Vitalea, B Complex, Vita C Plus, Zinc, Ostematrix dan ESP) Walaupun bersalin normal, saya senang nak buang air besar. Seawal hari ke-3 berpantang, saya dah buang air besar. Ostematrix tu best, melembutkan najis dan sekaligus menyenangkan saya untuk ke toilet. Legaa sangat-sangat.

Set pantang ni bukan je bagi luka bersalin saya cepat baik, tapi memberikan tenaga berpanjangan. Seriously saya cakap, set pantang ni memang best! Even malam-malam berjaga susukan baby, tapi bila siang tu, tak rasa sakit-sakit kepala pun..(B Complex hindar stress). ESP tu memudarkan strech marks tau..Tak la nampak perut tu hitam je dari kesan strech marks.

Bila saya share cerita set pantang ni dengan kawan-kawan saya, mostly memang akan pilih set pantang ni sebagai pilihan mereka ketika berpantang. Alhamdulillah, apa yang saya kongsikan ni, saya dah lalui dan rasa sendiri kehebatan Set Pantang Shaklee.

Tq kepada semua yang baca kisah cinta saya dengan Shaklee ni sampai habis.

Kredit

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni : Herbal Blend Cream Untuk Ruam Anak


Assalamualaikum & have a nice day!

Everyday a happy moments bagi setiap insan yang bergelar ibu. Terutamanya first time jadi ibu like me. Anak ada merah sikit, selesema mesti risauu sesangat kan! Dengan ZERO pengalaman.

Saya nak share, puteri si cilik ini semasa umur dua bulan jadi ruam & dah jadi kulit tebal dikawasan ruam kat sisi muka.. Saya perasan si anak ini cuaca panas, even dlm rumah pon, akan jadi merahh kwsan ruam tu.

Mak mana tak risauuu..try sapu minyak, rupanya kulit x tahan minyak. Lagi naik bintik-bintik merah @ rashes. Beli bedak ruam, sapu losyen & macam2 lagi,.hilang juga ya.. But, still naik 'ruam-ruam' bila dia nangis, panas, dan  tak hilang sepenuhnya.. Masih tebal kulit stengah tempat dimuka. Sisi atas pipi kanan kiri

Lastly, baru terfikir nak mencuba HERBAL BLEND CREAM. Terus contact SID berdekatan yg ready stock. I pick up. Malam itu jugak, sapu & esoknya sapu juga.. Sehari sekali, sapu nipis..

Tup tup... Alhamdulillah. Dengan izin Allah! Ruam-ruam tu hilang.. Selang dua hari ada baki2 ruam sikit2... Saya sapu utk 3rd time. Setelah sebulan bergelut nak hilangkan ruam muka anak.

Finally, recover sepenuhnya.. Syukur sangat. Kulit anak skg dah licin..happy! Bukan sy je yg happy, encik suami lebih gembira bila tgk muka anak tiada lgi merah2 mcm dulu. Setiap malam, pagi petang, tido msti check muka anak ada tak lagi merah-merah  tu..haha.

Terima kasih Allah menemukan HB cream yg bebas PARABEN! Kini ia terbukti pada saya.

Before ni asyik tengok testimoni sahabat2 yang mencuba HB cream ini pada anak2 mereka. Doakan puteri saya ini sihat sentiasa.

Semoga anak-anak kita semua membesar dengan sihat.
Membesar menjadi anak yg soleh & solehah.

Aaminnn.

Kredit

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Testimoni : Set Menyusu Shaklee



Set Menyusu Shaklee Penyebabnya...

Alhamdulillah.. dengan izin Allah, set menyusu Shaklee bantu melancarkan perjalanan penyusuan saya bersama anak2..

Mula kenal Shaklee ketika anak pertama berumur 6 bulan.. saya google, cari vitamin untuk ibu menyusu.. niat saya untuk dapatkan lebih nutrien dlm badan sbb saya tau saya menyusukan anak perlukan berganda2 nutrien. Nutrien untuk diri saya serta anak yg saya susukan..

Saya cari vitamin bukan untuk tambah susu yea.. alhamdulillah dengan mengamalkan konsep penyusuan iaitu supply vs demand, bekalan susu anak mencukupi..

Tapi apabila saya consume set menyusu Shaklee, perjalanan penyusua jadi lebih indah.. bekalan susu lebih meriah. Sebabnya.. vitamin yg saya ambil bantu memberikan kesihatan yg baik pada saya. Badan lebih bertenaga, mood lebih happy, xde stress2..

Bonus pada saya bila saya consume set menyusu Shaklee nie, perubahan ketara juga pada kulit wajah saya.. walaupun saya consume set menyusu tapi dalam masa sama set menyusu ini juga adalah set kecantikan Shaklee.. unik kan vitamin Shaklee nie..

Alhamdulillah dari tahun 2010 sehingga sekarang sedang menyusukan anak ketiga, saya masih consume set menyusu Shaklee.. bila anda konsisten mengamalkannya, manfaat lain juga anda akan rasa..

Anda consume set menyusu Shaklee, anda boleh teruskan pengambilannya apabila anda mengandung, berpantang dan menyusukan semula.. kan saya kata unik.. sebab tue saya CINTA produk Shaklee.

Kredit

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 16, 2015

Perhatikan Bahan Pencuci Di Rumah Anda Jika Anak Kerap Asthma Tanpa Sebab

Assalamualaikum


Saya terpanggil untuk berkongsi dengan semua tentang satu cerita benar @ kisah benar mengenai usaha seorang bapa yang cuba menangani masalah asthma anaknya yang kerap kali terjadi walaupun kedua ibu bapanya tiada sejarah penyakit tersebut.

Pada tahun 2004 segalanya bermula apabila mereka mengambil keputusan untuk mebersihkan kediaman serta persekitaran mereka.

Anak lelaki Roger Bannet dan Sloan Bannet yang berumur 3 tahun pada ketika itu  iaitu Spencer mula menunjukkan tanda-tanda yang tidak sihat pada sistem pernafasannya. Pada mulanya Spencer batuk -batuk dan ianya berterusan sehingga jantungnya agak laju. Pasangan tersebut mengejarkannya ke hospital dimaklumkan Spencer menghadapi masalah pernafasan dan akan mengalami asthma.

Memandangkan mereka berdua tidak mempunyai sejrah penyakit tersebut, Spencer mungkin mendapat penyakit tersebut dari persekitaran yang tidak sihat dan bertoksid.

Dari itu, Sloan barnett mula giat membersihkan rumah mereka bagi membersihkan segala punca yang mungkin menyebabkan asthma Spencer. Pada mulanya Sloan cuma membersihkan bahagian luar rumah anmun usahanya gagal sehinggalah dia menjumpai punca sebenranya adalah dari dalam rumahnya sendiri.

Spencer didapati alah dengan bahan toksik yang terkandung dalam cecair pencuci biasa di rumah mereka. Sememangnya rumah nampak seperti bersih tetapi hakikatnya ia meninggalkan bahan kimia bertoksik yang tidak selamat untuk kesihatan.

Bermula dari saat itulah, keluarga ini telah bertukar kepada cecair pencuci Basic H2 daripada rangkaian Shaklee Get Clean Set untuk kesemua kerja pembersihan rumah mereka.

Ekoran dari kesihatan Spencer yang bertambah baik dan tidak perlu lagi ke hospital, ia telah menyedarkan Roger Barnett akan keberkesanan produk Shaklee dan mendorongnya untuk membeli keseluruhan Shaklee Corporation.

Inilah dia, Basic H2 yang telah membuatkan Roger Barnett jatuh cinta.
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate ni mempunyai  kepekatan berganda dan sangat selamat digunakan. Boleh juga digunakan untuk  menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata.Tak caya cubalah. Kalau attiey memang suka sebab  Basic H² ni berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan banyak lagilah nak cerita.

Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain 

Keunikan Shaklee

Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. 
  • Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.

Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Kenali Beberapa Petanda Bayi Anda Sedang Mengalami Alahan

Assalamualaikum


Pernah alami atau tahu tak terdapat bayi yang minum susu ibu secara ekslusif tetapi masih terkena alahan? Ini bukan perkara luar biasa kerana bayi yang minum susu ibu secara eksklusif bukan sepenuhnya bebas daripada masalah alergi tetapi ia bukanlah  disebabkan oleh susu ibu yang diminum sebaliknya makanan yang dimakan oleh ibu tadi.

Kan biasa kita tahu bahawa makanan yang dimakan oleh ibu menyusu akan masuk ke dalam aliran darah ibu dan boleh membuatkan alahan kepada bayi tersebut. Ibarat bayi juga makan makanan tu. Jadi, ibu kena bijak memilih apa yang dimakan. Jika mommies dapati bayi mengalami sesetengah alergi, janganlah  hentikan pemberian susu ibu pula sebaliknya ibu yang perlu bijak memilih jenis makanan yang tidak menyebabkan reaksi alergi kepada bayi.

Beberapa makanan yang mudah menyebabkan alergi melalui susu ibu adalah susu lembu, kacang tanah dan makanan laut. Apapun, attiey tak  bermaksud mommies  perlu terus menghentikan pengambilan makanan tersebut sepanjang menyusu kerana ibu dan bayi berdua masih memerlukan khasiat yang ada dalam makanan tersebut.

Mungkin ibu perlu mengelakkan makan makanan yang menyebabkan alergi secara serentak atau ‘berpantang’ makan makanan tersebut dalam tempoh masa tertentu dan sekiranya rasa nak makan, cuba pastikan dalam kuantiti yang sedikit. Jangan bantai semangkuk penuh pula. Cukup sekadarnya sahaja.

Ada beberapa tanda yang boleh diperhatikan jika bayi kita  mengalami alergi:

*Ruam pada kulit
Bintik-bintik merah di kawasan pipi bayi menandakan petunjuk awal bayi mengalami alergi terutama jika belum hilang dalam jangka masa yang lama.


*Selesema
Ia berbeza dengan selesema biasa. Bayi yang mengalami selesema akibat alergi akan mengeluarkan cairan yang cair dari hidungnya. Sementara bayi yang mengalami selesema biasa mengeluarkan cecair kental dan kadang kala berwarna hijau dari hidung.


*Buang air besar berdarah
Apabila alergi sudah mengganggu saluran pencernaan, bayi akan membuang air besar berdarah. Ia biasa berlaku dalam kalangan bayi berusia dua hingga enam minggu.


*Cirit dan muntah
Sekiranya masalah alergi tidak dikenal pasti puncanya dan ibu tidak sedar anak sedang mengalami alergi, bayi cenderung mengalami cirit birit dan muntah.


Jangan pandang ringan jika bayi kita mengalami tanda-tanda di atas tau. Pantau perkembangan dari masa ke semasa dan cari jalan untuk membantunya kembali seperti sediakala.

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

December 15, 2015

3 Kesan Yang Kita Tak Perasan Selepas Amalkan Kolagen

Assalamualaikum..


Ada kolagen sarang burung, kolagen rumpai laut dan bermacam jenis sumber kolagen lagi di pasaran. Tapi biasanya kita dengar orang ambil kolagen ni sebab nak cantik, nak awet muda, nak kulit anjal, nak badan bergetah kan. Tapi tahu tak tau tak sebenarnya kolagen ni sangat banyak kegunaan dia?

December 13, 2015

Jom Banyakkan Susu Ibu Dengan Bahan Semula Jadi Dari Dapur

Assalamualaikum


Bestnya cuti sekolah sangat dihargai oleh ibu-ibu menyusu terutamanya guru-guru. Bila lagi nak berpeluang cuti lama-lama dengan ahli keluarga especially anak-anak kan.

Bagaimana Untuk Berdepan Dengan Masalah Buasir Selepas Bersalin

Assalamualaikum


Pernah tak mommies rasa bimbang sekiranya selepas bersalin nanti akan terkena buasir seperti kebanyakan ibu lain yang  selepas bersalin mengalami buasir? Senang untuk mengesannya iaitu melalui bengkak yang terjadi pada saluran dubur. Pembengkakan yang berlaku di bahagian tersebut disebabkan oleh pengembangan saluran darah di dubur ataupun ketumbuhan sel-sel yang melapisi saluran dubur.

Featured Post

Pengalaman Guna Massage Oil Shaklee Baby, Anak Tak Jadi Demam

Hai mommies semua. Dah try Shakleebaby? Best ke best? Ada kawan saya share pengalaman beliau gunakan salah satu rangkaian Shakleebaby iai...