Skip to main content

Percuma Sebotol Vitalea (with Iron Formula) Dengan Pembelian Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum

Salam hari  Khamis u'olls. Cepat-cepat nau masa ni berlalu. Sekejapannn je rasanya dah masuk bulan September. Dalam bulan September ni jugak, Shaklee ada promosi Istimewa nak bagi kat ibu-ibu hamil ni. Baik kan? Waaa..untung lah sapa yang memang consume Shaklee ni. Yang baru nak kenal, meh Attiey ceritakan.

Bagi ibu-ibu hamil yang tengah cari makanan tambahan untuk diri sendiri dan dalam masa yang sama nak support baby dalam kandungan, Shaklee memang dah fikir dan rancang serta sediakan Set Hamil ni tau.

 Set  Hamil ni terdiri daripada;
- Energising Soy Protein (ESP)
-Ostematrix
-Omega Guard
-B-Complex with Folic Acid
-Sustained Released Vitamin C Plus
-Vitalea (with Iron Formula)

ESP ni sangat bagus untuk memberi tenaga berpanjangan kepada ibu dan tahan selama berjam-jam lamanya. Makanya takdelah rasa asyik nak tidur je kan. Selain itu ianya membantu untuk menghasilkan sel-sel yang berkualiti untuk tubuh kita dan secara tak lansung untukl bayi yang dikandung.

Ostematrix ni saya sangat sarankan untuk diambil masa hamil. Selain membekalkan kalsium, ia juga membantu kita untuk tidak mengalami kejang kaki dan lenguh-lenguh badan.

Omega Guard membekalkan DHA yang penting untuk perkembangan otak bayi.

B-Complex mendapat permintaan tinggi untuk mencegah stress ibu hamil, pembentukan asid amino serta proses dan perbaiki sel-sel darah merah. Dalam masa yang sama. ia membantu ibu hamil untuk dapatkan bacaan Hb yang cantik...

SR Vitamin C
Vitamin C memang terkenal dengan vitamin yang membantu meningkatkan imunisasi tubuh dan dalam masa sama membuatkan kulit lebih cantik.

Vitalea with Iron Formula
Membekalkan multimineral dan multivitamin kepada ibu serta janin dalam kandungan. Asid foliknya juga membantu pertumbuhan otak janin dengan baik.

Antara respon yang diterima daripada mereka yang telah menggunakan set ini ialah
  • mood stabil dan kurang berlakunya mood swing disebabkan keletihan dan perubahan hormon
  • badan yang lebih sihat dan cergas dan ianya sangat memberi faedah bagi mereka yang suka travel dan perlu ke sana sini.
  • Hb sentiasa atas 11 walaupun badan rasa penat
  • takde masalah sembelit atas kesan Ostematrix dan B complex
  • Ibu masih steady masa nak melahirkan walaupun baby besar.

Ok, berita baik untuk bulan ni sebab once dah beli Set Pre Natal ni, anda akan dapat PERCUMA Vitalea tau..

Buat apa vitalea banyak-banyak?

Takpe, vitalea ni multivitamin jadi kalau akak, adik puan tak nak makan dah lepas ni boleh bagi kat suami atau mak, ayah. Kalau nak sambung makan untuk breastfeed pun takde masalah.  Nanti secara tak langsung, baby pun nanti dapat vitamin jugak.

Promosi YES masih berlangsung. Kalau berminat, hubungi Attiey untuk dapatkan harga ISTIMEWA (pengurangan harga 5%)  dan anda berpeluang lagi sekali untuk dapat satu botol Vitalea. Haaa...baru tak berebut.. 3 botol semua sekali Vitalea anda dapat.

Vitalea ni vitamin yang dah berusia 100 tahun pengeluarannya. Memang diyakini hingga kini. Pelbagai kajian dah dilakukan. Alhamdulillah, ternyata HALAL.

Ok, kalau anda rasa info ni berguna, jangan lupa share kepada yang memerlukan ye. Konsultasi istimewa Attiey bagi nanti dan KHAS untuk customer Shaklee Attiey sahaja tau.

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!! Rafhati Mohamad Napi ♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram) ♥ Emel : attieymohamad@gmail.com ♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya

Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja…

Cara Makan Sustained Release Vitamin C Yang Betul dan Selamat Supaya Lebih Berkesan

Berapa biji sepatutnya pengambilan vitamin c kita setiap hari? Pernah tahu tak atau cukup sekadar makan sebiji oren sehari je?

Kalau ikut saranan dari FDA, kita memerlukan 75mg vitamin c setiap hari untuk mantain kesihatan.

Bagaimana nak dapatkan bekalan vitamin c yang optimum? Kalau nak tahu, vitamin c ni sensitif pada suhu panas tau. Buah yang duk ada kat pokok dengan buah yang kita dah petik tu pun dah berbeza kandungan vitamin c nya. Sangat sensitiflah.

Sebab tu saya suka untuk syorkan supaya kita amalkan Sustained Release Vita-C Plus ni.

Sebotol mengandungi 180 tablet.
Satu tablet pula mengandungi lebih kurang 1000mg dan berat satu tablet adalah 992mg.


Tadi kata FDA sarankan ambik cuma 75mg. Tapi ni dah sampai 1000mg satu tablet. Tak lebih ke?


Ok, sebenarnya dalam satu tablet tu Absorbic Acid hanyalah 500mg manakala selebihnya adalah Bioflavonoid untuk penyerapan yang lebih berkesan.


Tapi 500 mg masih banyak kan.


Vitamin C Shaklee ni diformulasikan dengan teknologi pe;epasan sec…

Air Kencing Berbuih? Ketahui Cara Kawal Protein Dalam Urin

Assala,mualaikum

Hari ni dah berapa kali u'olls buang air kecil? Pastikan minum air masak secukupnya untuk melancarkan proses pembuangan air kecil tau.

Apasal tanya pasal air kecil pulak ni kan..

Sebelum terhasilnya air kencing (atau air kecil), dah jadi tugas buah pinggang kita untuk menapis cairan tubuh dan nutrisi termasuk protein sama ada untuk dikeluarkan melalui urin atau disimpan.

Umumnya, molekul protein adalah lebih besar namun adalah normal jika sesekali terdapat dalam urin kita.

Namun, sekiranya berlebihan ia adalah berbahaya kerana boleh menyebabkan jangkitan pada ginjal/saluran tertentu. Apabila terjadinya perkara ini, langkah seterusnya perlu diambil iaitu dapatkan rawatan.

Bagaimana nak tahu sama ada protein dalam urin kita tu normal atau berlebihan?

Pernah dengar air kencing berbuih? Ya, itu adalah antara petanda bahawa terdapatnya protein yang berlebihan dalam urin anda.

Apa penyebabnya?
-Masalah berkaitan  buah pinggang
-Diabetes
-Hipertensi
-Masalah jantung yang…

Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Mudah Pening dan Mudah Pitam Tanpa Perlu Makan Hati Lembu ?

Pernah tak rasa macam nak pitam atau pun pening bila nak bangun lepas duduk lama sangat. Kadang-kadang bila tundukkan kepala dan angkat dengan cepat?


Agak-agakla kan....kenapa jadi camtu ek? Rasa cam gelap mata sekejap.. Ada kaiatan dengan masalah kesihatan ke?


Biasanya bila jadi camtu, rata-rata kita anggap tu benda biasa je dan selalunya takkan berpanjangan. Betul tak? Tapi, sebenarnya kita kena tahu bahawa perkara yang kita anggap biasa tu boleh mengundang risiko di luar jangkaan.

Ini kerana ia sebenarnya  menandakan tekanan darah ketika itu adalah rendah. Jika kita mengalami tekanan darah rendah, ia menandakan bahawa anda mungkin menghidap penyakit-penyakit tertentu yang boleh memudaratkan.

Macam mana nak tahu tekanan darah kita rendah ke tak? Selalunya kita akan periksa tekanan darah kan. So, kalau salah satu bacaan bahagian atas (sistolik) kurang daripada 90 dan tekanan bawah (diastolic) kurang daripada 60 mmhg atau kedua-duanya kurang daripada angka tersebut, makan maks…

Bagaimana Cara Banyakkan Susu Badan Sampai Melimpah Ruah Meriahnya?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Ada tak ibu-ibu di luar sana yang tengah susah hati sebab rasa macam susu badan tak cukup untuk anak sedangkan anak baru nak masuk 2 bulan.. Tak lama lagi dah nak naik kerja (bagi yang keje la)..Hurm...kalau boleh nak bagi ekslusif breast feeding la kan...


Sebenarnya, persediaan untuk menimang cahaya mata perlu seiring dengan keterujaan untuk memberi bayi anda menikmati susu badan yang sangat berkhasiat. Bukan sahaja memberi kebaikan kepada bayi bahkan juga kepada ibu sendiri.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Untuk memastikan si kecil benar-benar memperolehi segala kebaikan penyusuan susu ibu, anda digalakkan memberi susu ibu sepenuhnya secara ekslusif tanpa dicampur dengan makanan atau minuman lain sehingga bayi berusia 6 bulan.Kemudian diteruskan sehingga bayi mencapai 2 tahun.
Kebaikan Susu Ibu Untuk bayi: Susu ibu membekalkan nutrien yang terbaik untuk bayi andaIa mengandungi nutrien d…