Skip to main content

Cadangan Kombinasi ESP Shaklee Untuk Hasil Yang Lebih Baik



Assalamualaikum

Panas la weyh hari nikan. Ops, syukur masih sihat dan rezeki yang melimpah ruah dari Nya.
Biasanya kalau hari panas macam ni Attiey akan minum performance drink Shaklee. Kalau nak tahu, Performance Drink ni diorang dah bawah naik p angkasa untuk minuman para angkasawan. Ye lah, kat atas sinun mana boleh minum banyak2, so dgn air yang terhad ni boleh minum sambil tambah tenaga sekali serta mengelakkan kekurangan air dalam badan.

Tapi, masa bulan puasa lepas, Performance Drink ni Attiey campur dengan ESP dan minum minum waktu sahur. Memang badan segar sampai buka puasa.

Alang-alang cerita pasal campur mencampur ni, Attiey nak cadangkan beberapa jenis produk lain yang boleh kita gabung sekali dengan pengambilan ESP untuk mendapatkan hasil yang lebih ohsem dan tujuan yang berbeza.

KESIHATAN OPTIMUM (ESP + Vitalea)
Membekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan seharian agar kekal bertenaga. Bagus untuk mereka yang terlalu sibuk dengan kerja dan tugasan harian.

TAMBAH TENAGA (ESP + Performance Drink)
Bagus untuk kekal bertenaga secara berpanjangan. Ini untuk anda yang memang amalkan gaya hidup aktif dan gemar bersukan. Ia juga baik untuk diamalkan ketika berpuasa macam yang Attiey cerita kat ats tu.
 

KESUBURAN LELAKI (ESP + Zinc Complex)
Memelihara kesihatan prostat lelaki. Juga membantu menyembuhkan luka dengan cepat terutamanya luka pembedahan (wanita selepas bersalin juga disarankan untuk ambil set ni)

KESUBURAN WANITA (ESP + GLA Complex)
Gabungan dua produk ini boleh membantu untuk menstabilkan hormon. Ia mewujudkan kitaran haid yang teratur. Membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.
 IBU HAMIL (ESP + B-Complex)
Berfungsi untuk membantu mengurangkan tekanan dan meningkatkan tenaga. Mengandungi asid folic yang baik untuk wanita hamil.

IBU MENYUSU (ESP + Alfalfa Complex)
Memberikan tenaga berpanjangan kepada ibu terutamanya selepas bersalin. Ia juga membantu untuk merangsang penghasilan susu ibu. (Supplemen berfungsi untuk memastikan tubuh ibu sentiasa sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat. Secara tak langsung mampu membekalkan susu ibu kepada bayi anda).

PELANGSINGAN (ESP + Lecithin)
Membantu mengurangkan berat badan. Memberi rasa kenyang. Membakar lemak dalam badan dan membantu mengurangkan kolestrol.


TAMBAH BERAT (ESP + Mealshakes)
Membantu untuk meningkatkan selera makan. kandungan protein dan vitamin lengkap untuk tubuh kita boleh didapati dengan gabungan produk ini. Lagi pula, membantu pembentukan otot dan tulang. Say NO tu otot yang menggeleber.

KULIT CANTIK (ESP + Vita-E Complex)
Kandungan protein membantu pertumbuhan sel kulit baru. ia juga membantu menghilangkan parut jerawat serta bertindak sebagai antipenuaan.

OTAK CERDAS (ESP + Omega Guard)
Memberi tenaga berpanjangan serta kaya dengan DHA dan Omega 3 untuk perkembangan otak. Jangan tak tahu bahawa sekali lagi set ini bagus untuk wanita hamil juga. 
 
Set-Set di atas ni adalah set bajet sahaja. Untuk kesan yang lebih optimum, anda boleh hubungi Attiey untuk tanyakan tentang Full Set atau pun mungkin tambahan beberapa produk  mengikut keperluan dan  bajet anda.

Kebaikan dan Manfaat Shaklee ESP 



FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya

Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja…

Cara Makan Sustained Release Vitamin C Yang Betul dan Selamat Supaya Lebih Berkesan

Berapa biji sepatutnya pengambilan vitamin c kita setiap hari? Pernah tahu tak atau cukup sekadar makan sebiji oren sehari je?

Kalau ikut saranan dari FDA, kita memerlukan 75mg vitamin c setiap hari untuk mantain kesihatan.

Bagaimana nak dapatkan bekalan vitamin c yang optimum? Kalau nak tahu, vitamin c ni sensitif pada suhu panas tau. Buah yang duk ada kat pokok dengan buah yang kita dah petik tu pun dah berbeza kandungan vitamin c nya. Sangat sensitiflah.

Sebab tu saya suka untuk syorkan supaya kita amalkan Sustained Release Vita-C Plus ni.

Sebotol mengandungi 180 tablet.
Satu tablet pula mengandungi lebih kurang 1000mg dan berat satu tablet adalah 992mg.


Tadi kata FDA sarankan ambik cuma 75mg. Tapi ni dah sampai 1000mg satu tablet. Tak lebih ke?


Ok, sebenarnya dalam satu tablet tu Absorbic Acid hanyalah 500mg manakala selebihnya adalah Bioflavonoid untuk penyerapan yang lebih berkesan.


Tapi 500 mg masih banyak kan.


Vitamin C Shaklee ni diformulasikan dengan teknologi pe;epasan sec…

Air Kencing Berbuih? Ketahui Cara Kawal Protein Dalam Urin

Assala,mualaikum

Hari ni dah berapa kali u'olls buang air kecil? Pastikan minum air masak secukupnya untuk melancarkan proses pembuangan air kecil tau.

Apasal tanya pasal air kecil pulak ni kan..

Sebelum terhasilnya air kencing (atau air kecil), dah jadi tugas buah pinggang kita untuk menapis cairan tubuh dan nutrisi termasuk protein sama ada untuk dikeluarkan melalui urin atau disimpan.

Umumnya, molekul protein adalah lebih besar namun adalah normal jika sesekali terdapat dalam urin kita.

Namun, sekiranya berlebihan ia adalah berbahaya kerana boleh menyebabkan jangkitan pada ginjal/saluran tertentu. Apabila terjadinya perkara ini, langkah seterusnya perlu diambil iaitu dapatkan rawatan.

Bagaimana nak tahu sama ada protein dalam urin kita tu normal atau berlebihan?

Pernah dengar air kencing berbuih? Ya, itu adalah antara petanda bahawa terdapatnya protein yang berlebihan dalam urin anda.

Apa penyebabnya?
-Masalah berkaitan  buah pinggang
-Diabetes
-Hipertensi
-Masalah jantung yang…

Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Mudah Pening dan Mudah Pitam Tanpa Perlu Makan Hati Lembu ?

Pernah tak rasa macam nak pitam atau pun pening bila nak bangun lepas duduk lama sangat. Kadang-kadang bila tundukkan kepala dan angkat dengan cepat?


Agak-agakla kan....kenapa jadi camtu ek? Rasa cam gelap mata sekejap.. Ada kaiatan dengan masalah kesihatan ke?


Biasanya bila jadi camtu, rata-rata kita anggap tu benda biasa je dan selalunya takkan berpanjangan. Betul tak? Tapi, sebenarnya kita kena tahu bahawa perkara yang kita anggap biasa tu boleh mengundang risiko di luar jangkaan.

Ini kerana ia sebenarnya  menandakan tekanan darah ketika itu adalah rendah. Jika kita mengalami tekanan darah rendah, ia menandakan bahawa anda mungkin menghidap penyakit-penyakit tertentu yang boleh memudaratkan.

Macam mana nak tahu tekanan darah kita rendah ke tak? Selalunya kita akan periksa tekanan darah kan. So, kalau salah satu bacaan bahagian atas (sistolik) kurang daripada 90 dan tekanan bawah (diastolic) kurang daripada 60 mmhg atau kedua-duanya kurang daripada angka tersebut, makan maks…

Bagaimana Cara Banyakkan Susu Badan Sampai Melimpah Ruah Meriahnya?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Ada tak ibu-ibu di luar sana yang tengah susah hati sebab rasa macam susu badan tak cukup untuk anak sedangkan anak baru nak masuk 2 bulan.. Tak lama lagi dah nak naik kerja (bagi yang keje la)..Hurm...kalau boleh nak bagi ekslusif breast feeding la kan...


Sebenarnya, persediaan untuk menimang cahaya mata perlu seiring dengan keterujaan untuk memberi bayi anda menikmati susu badan yang sangat berkhasiat. Bukan sahaja memberi kebaikan kepada bayi bahkan juga kepada ibu sendiri.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Untuk memastikan si kecil benar-benar memperolehi segala kebaikan penyusuan susu ibu, anda digalakkan memberi susu ibu sepenuhnya secara ekslusif tanpa dicampur dengan makanan atau minuman lain sehingga bayi berusia 6 bulan.Kemudian diteruskan sehingga bayi mencapai 2 tahun.
Kebaikan Susu Ibu Untuk bayi: Susu ibu membekalkan nutrien yang terbaik untuk bayi andaIa mengandungi nutrien d…