Blog Archive

March 4, 2015

Perbandingan Susu Formula

Assalamualaikum warahmatulkahiwabarakaatuh

Salam ceria semua dan semoga diberkati Allah swt sentiasa.

Bercakap tentang susu formula, kita dapati banyak pengeluar yang mana masing - masing mendakwa bahawa keluaran mereka adalah yang terbaik.

Tetapi ada seorang doktor yang saya petnah temui memberikan pendapat beliau bahawa pokok pangkalnya semuanya adalah susu lembu.

Betul juga tu.

Saya tunjukkan satu kajian tak rasmi la ni ek yang telah dibuat oleh seorang ibu prihatin.Apa yang cuba dinyatakan adalah, terdapat trans fat dan kandungan gula yang agak tinggi bagi sesetengah susu.

No wonder kenapa gigi anak-anak cepat rosak skang ni. Kecik2 lagi dah kenal gula kan.

Tak hairan juga kalau anak-anak bertukar mnjadi hyperactive walhal dah sampai waktu tidur. Tak lain tak bukan,gula adalah puncanya.

Berhati-hati jika si kecil anda terlalu gemuk. Bimbang obesiti pula yang terjadi dek kerana trans fat tersembunyi yang terdapat dalam susu formula si kecil anda

Bila bab menyusu,hampir semua ibu bapa pening mencari yang terbaik. Namun jika boleh diusahakan susu ibu,cubalah sedaya upaya kerana sangat banyak kebaikannya kepada ibu dan bayi.

Semoga jumpa lagi dan salam ceria

Sid 869588
Rafhati
are_t84@yahoo.com
0139218084 (whatsapps/telegram/sms)
Facebook: Attiey Mohamad
Page: Chantiq Shop

Featured Post

Atasi Masalah Kolestrol Tinggi Dengan Protein

Assalamualaikum. Sekarang ni dah ramai yang mula alert dengan tahap kesihatan masing-masing kan. Tengok je lah trend larian beramai-ramai s...