Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Tips Pengurusan Masa Untuk Suami isteri serta Anak-anak

Hari-hari yang mendatang takkan sama dengan hari-hari yang telah berlalu. Kalau dua tiga tahun lepas, anak baru satu, tahun ni anak mungkin dah masuk dua atau tiga.

Bbagi yang tinggal bersama ibudan ayah, mungkin situasi tidaklah begitu merumitkan. Mereka pasti membantu sedikit sebanyak sama ada dalam menjaga anak-anak atau mnghulurkan masakan sebagai penghilang lelah.


Tapi, bagaimana dengan pasangan yang tinggal jauh dri bantuan ibu bapa dan pengasuh serta pembantu rumah pun tiada? Tentu banyak kali kita dengar keluhan dari para isteri :

" penatlaa, asyik isteri je kana kemas tu kemas ni"
"suami tak tolong pun"
" nanti i nak resign laa"

hehe...jangan riisau. Anda tak berseorangan. Ramai yang berdepan dengan sitiasi ini.

Bagi ati, apa yang penting adalah

1) kerjasama suami isteri.




Isteri perlu pandai main peranan berbincang dengan si suami bagaimana untuk minta pertolongan. Suami bukanlah kejam sgt sebenarnya. pandai pujuk, jalan jer. :)
Sebagai contoh, …

Ceritera Kejayaan Para Master Shaklee

salam ceria pembaca blog sekalian yang sudi singgah ke sini.

Mesti ada yang sampai ke sini kerana mencari kisah "master" atau kerana keyword shaklee..

Di sini ati nak kongsi kisah Master Mama Faiz atau kak Cery yang ohsem dan sangat memotivasikan kita semua...



Ok, Master kedua yang boleh menaikkan rasa brkobar2 untuk berjaya pula adalah Mommy Lyna
 kemudian yg terakhir buat post kali ini ialah supermom Hadhatina


Sebab2 knapa ati pilih 3 org master ni akan ati sambung pada next2 post ye...InsyaAllah..

***********Jika Berminat nak dapatkan produk Shaklee...nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Nak Berjaya Dengan Shaklee?

Pasti ramai yang tertanya-tanya soalan ni dalam minda masing-masing kan. Benda yang sama berlaku pada ati dulu..

-Shaklee boleh buat duit ke?
-boleh kaya ke dgn biz ni?
-macammane kalau xder org nak beli?
-camane nak jual? 
-kena jumpa org ke?
-kena attend kelas ke?

Kebanyakan jawapan bagi soalan-soalan kat atas ni adalah ya dan tidak...aik! mane satu? ya  ke tak?




Contoh mudah, kalau hari ni kita bekerja di Pejabat A, bulan depan kita dipindahkan ke Pejabat B, mesti terasa sedikit susah dan kekok di Pejabat B sebab.. suasana dan kerjanya pasti ada sedikit berbeza dengan pejabat lama. Jadi kita perlu belajar dan menyesuaikan diri dengan pejabat dan situasi baru, betul tak? Sama juga dengan bisnes Shaklee. Anda perlu belajar tentang produk terutamanya. Mula-mula memang susah sebab tak tau. Lama-lama nanti anda akan terasa seperti doktor pula, sebab ramai yang akan tanya anda, sakit lutut nak ambil suplement apa? Ha.. kan best! Masa tu semua dalam otak je.. Orang tanya, kita terus jawab! Dan bagi …

Pentingnya Air Walaupun Pada Bukan Musim Cuaca Panas

Hari ni ati nak bercerita tentang kenapa air ni penting. Kalau dalam Shaklee ni kita galakkan pengguna untuk cuba kekalkan dengan 3 liter air bersama supplemen yang diambil. Antara keperluan air untuk tubuh kita ialah:

1.Weight loss< -- jadi siapa2 yang dalam prosesberdiet... harus makes sure tak berenggang dgn plainwater..Tahukah anda yangAIRadalah alat terbaik untuk menurunkan berat badan..kenapa..sebab ianya dapat menggantikan minuman yang berkalori tinggi seperti soda dan juice..Dan yang anda perlu tahu yang AIR ni bertindak menekankan selera makan anda...maksud saya mcm ni.. Dikala anda berasa lapar,yang sebenarnya anda hanya haus..so instead of minum air.anda pergi makan...cemanalah nak diet..jadi cukup sekadar minum air okay.Water has no fat, no calories, no carbs, no sugar. Drink plenty to help yourweight-loss regimen.

2.Heart healthy <--Ini lagi satu fakta yang anda perlu tahu untuk minum lots of plain waer...Minum air dalam kadar yang cukup dapat menurunkan risikoserang…

Tips Atasi Rambut Gugur di Kalangan Wanita Terutama Selepas Bersalin

Apa Istimewa ESP Shaklee Sehingga Ramai Update Kehebatan ESP Bulan Mac Ni?

Wanita dan kecantikan memang sangat sinonim. Tubuh yang langsing, kulit yang halus mulus gebu serta badan yang sihat bertenaga sememangnya menjadi idaman setiap wanita. Wanita sanggup melaburkan ribuan ringgit demi merealisasikan impian ini, demi kepuasan hati.

Namun, melalui pengambilanvitamin Shakleeyang tepat dan konsisten, anda tidak perlu berbelanja besar apatah lagi kerugian. Cantik dan sihat, serta tahap keyakinan pun bertambah. Lebih menarik, anda juga mampu jana pendapatan dengan Shaklee.

Testimoni Puan E** digroup ekslusifpelanggan Shaklee kami.

Baru 2 minggu guna produk ShakleeHasilnya:--Jerawat Kecut-Parut mula pudar-Body dah susutAdik saya cakap,badan saya dah kurus,nanti kalau kurus sangat takut x sesuai dgn ketinggian saya.dia syorkan bagi je semua shaklee tu pada dia.Waduh....waduh...mmg bijak adik saya.



Puan E** mengamalkanESP,Vitamin E,Vitamin CdanAlfalfa

PROMOSI HARGA ESP SUPER MAUT BULAN NI !!!!!

➽ Nama pun set bajet, harga pun haruslah bajet jer…
➽ Tak padan dengan harga, susu perahan yang dulunya hanya 1 oz, sekarang berubah menjadi paling kurang pun 8 oz sekali perah.

Testimoni seterusnya boleh lihat di sini:
http://jomsihatjomgojes.blogspot.com/2013/03/testimoni-kehebatan-esp-shaklee.html

Kenapa ibu menyusu WAJIB MENCUBA ESP & Alfalfa Shaklee??
✿ membantu dalam proses penghasilan susu secara EFEKTIF dan CEPAT
✿ membantu memekatkan susu yang dihasilkan
✿ mampu membuatkan si manja merasa lebih kenyang dan tidur lebih lena berbanding sebelum pengambilan Shaklee
✿ dengan adanya peningkatan penghasilan susu, tiada masalah lagi untuk mengumpul stok dan kembali bekerja
✿ tempoh penyusuan agak memenatkan bagi sesetengah ibu yang juga bekerja dalam masa yang sama. Tetapi, dengan mengamalkan supplemenet Shaklee, masalah tersebut mampu diatasi kerana ESP memberi tenaga secara SEGERA dab BERPANJANGAN.
✿ mengawal berat badan kerana ESP mengenyangkan dan Alfalfa pula ejen detox untuk penyingk…

Resipi ESP yang sangat delicious

credit to MommyLyna.Pengguna Shaklee yang sangat berpuashati!




Resepi Bancuh ESP Shaklee Yang Sedap!

Saya nak kongsi resepi bancuh ESP Shaklee yang sedap sangat ni. Ada banyak cara untuk anda bancuh ESP Shaklee, tapi ini cara saya sejak 6 tahun yang lalu.
Mula-mula sekali kena tahu pantang-larang ESP ni.... Pantang-larangnya...
JANGAN GUNAKAN AIR PANAS! Perlu guna air suam-suam sejuk atau air sejuk. Air sejuk sangat macam baru keluar peti sejuk pun tak boleh nanti tak larut pula.

Saya biasa gunakan air masak.

Untuk bancuhan sempurna, gunakan SHAKER.

gambar hiasan semata

Antara gabungan menarik yang pernah saya cuba :-

(ESP 1 sudu, benda lain tu ikut selera)
ESP sahaja tanpa campur apa-apaESP dengan SunquickESP dengan Meal ShakesESP dengan Meal Shake + Fiber (fiber plan dah discontinue, so boleh guna apa2 fiber)ESP dengan Meal Shakes dan Performance Drink (Mighty 3 Gems)ESP dengan susuESP dengan kurma (blend)ESP dengan almond (blend)ESP dengan jus buah-buahan segarESP dengan Cinch Shake


Dan ni dia s…

PROMO HEBAT BULAN MAC - ESP BELI 6 PERCUMA 1

PROMOSI BULAN NI...BELI 6 PERCUMA 1 CANISTER + KEAHLIAN PERCUMA JUGA !   

Kat bawah ni ati tepek antara testimoni pengguna ESP.. mmg berbaloi.. InsyaAllah.




Konsep asas penyusuan susu ibu ialah supply berkadar terus dengan demand. Ingat ye ni? Mana-mana suplemen mahupun milk booster (penggalak susu) takkan berhasil sekiranya anda tidak apply konsep asasitu.


Semakin kerap anda menyusukan bayi, semakin banyak susu dapat dihasilkan.Semakin kerap anda mengepam, semakin banyak susu dapat dihasilkan.

Oleh itu, rajin-rajinlahmengosongkan payudarasecara konsisten dan betul.


Set-set penyusuan hebat untuk ibu menyusu yang disyorkan :-
Set Tripple Matau Set Super Duper Milk Booster yang lengkap dengan Vitalea,B Complex, Vitamin C (atau Zinc),Alfalfa, Ostematrix danESPSet Eatau Medium yang biasanya menjadi pilihan ibu-ibu yang kerap keletihan dek stay up malam, yang dah mula didatangi haid (susu drop time period). Set ini kami sediakan denganVitalea, B Complex, Vitamin C (atauZinc), Alfalfa dan Ostema…