Blog Archive

March 24, 2014

Tips Pengurusan Masa Untuk Suami isteri serta Anak-anak





Hari-hari yang mendatang takkan sama dengan hari-hari yang telah berlalu. Kalau dua tiga tahun lepas, anak baru satu, tahun ni anak mungkin dah masuk dua atau tiga.

Bbagi yang tinggal bersama ibudan ayah, mungkin situasi tidaklah begitu merumitkan. Mereka pasti membantu sedikit sebanyak sama ada dalam menjaga anak-anak atau mnghulurkan masakan sebagai penghilang lelah.


Tapi, bagaimana dengan pasangan yang tinggal jauh dri bantuan ibu bapa dan pengasuh serta pembantu rumah pun tiada? Tentu banyak kali kita dengar keluhan dari para isteri :

" penatlaa, asyik isteri je kana kemas tu kemas ni"
"suami tak tolong pun"
" nanti i nak resign laa"

hehe...jangan riisau. Anda tak berseorangan. Ramai yang berdepan dengan sitiasi ini.

Bagi ati, apa yang penting adalah

1) kerjasama suami isteri.




Isteri perlu pandai main peranan berbincang dengan si suami bagaimana untuk minta pertolongan. Suami bukanlah kejam sgt sebenarnya. pandai pujuk, jalan jer. :)
Sebagai contoh, minta suami terus asingkan pakaian beliau yang dah dipakai di satu tempat khas. takdelah susah untuk kita isteri nak kena buat kerja dua kali.
Kemudian bila bab makan, minta suami tolong handle bab basuh pinggan dan alatan2 selepas makan dan isteri kemaskan meja...romantik bukan?

2) Telus

Suami isteri perlu telus dalam membincangkan ketidak puasan hati dan apa2 saja yang boleh menimbulkan rasa marah bagi diri masing2. Berterus teranglah. Jika masing2 memendam rasa, takut si anak yg terima akibat. Sebagai contoh, isteri mengharapkan suami yang pulang lebih awal untuk mengangkat kain di jemuran tetapi hal tersebut tidak berlaku dam akibatnya isteri bermasam muka dgn suami bila tiba di muka pintu.
Apa salahnya jika sebelum sampai ke rumah, sms dulu suami meminta beliau mengangkat kain di jemuran ? Sekurang2nya jika beliau berasa agak sukar membantu, tidaklah isteri terus berharap :).

3) Masa untuk anak-anak

Setengah jam selepas tiba di rumah, luangkan lah dulu masa bersama anak atau anak-anak.tanya mereka soalan2 yang mudah, gelak ketawa bersama mereka, mandikan dan selepas itu baru lekakan mereka dengan aktiviti atau perkara2 yang boleh membuatkan anda berpeluang mennyiapkan kerja rumah.

4) Masa untuk suami

Sambutlah suami yang baru pulang dr kerja dengan senyumandan salam. Tanyakan jika suami aktiviti2 yg telah dilakukan. Kemudian minta kebenaran suami untuk meneruskan kerja anda yg terhenti seketika.





Namun, janganlh dilupa masa untuk diri sendiri.. pastikan anda selitkan sedikit keriangan untuk kepuasan diri sama ada dgn reward sesuatu ataupun apa sahaja yg menggembirakan hati anda.. Selamat mencuba :)

 ***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************

RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 23, 2014

Ceritera Kejayaan Para Master Shaklee

salam ceria pembaca blog sekalian yang sudi singgah ke sini.

Mesti ada yang sampai ke sini kerana mencari kisah "master" atau kerana keyword shaklee..

Di sini ati nak kongsi kisah Master Mama Faiz atau kak Cery yang ohsem dan sangat memotivasikan kita semua...



Ok, Master kedua yang boleh menaikkan rasa brkobar2 untuk berjaya pula adalah Mommy Lyna

 
 kemudian yg terakhir buat post kali ini ialah supermom Hadhatina


Sebab2 knapa ati pilih 3 org master ni akan ati sambung pada next2 post ye...InsyaAllah..

***********Jika Berminat nak dapatkan produk Shaklee...nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 22, 2014

Nak Berjaya Dengan Shaklee?

Pasti ramai yang tertanya-tanya soalan ni dalam minda masing-masing kan. Benda yang sama berlaku pada ati dulu..

-Shaklee boleh buat duit ke?
-boleh kaya ke dgn biz ni?
-macammane kalau xder org nak beli?
-camane nak jual? 
-kena jumpa org ke?
-kena attend kelas ke?

Kebanyakan jawapan bagi soalan-soalan kat atas ni adalah ya dan tidak...aik! mane satu? ya  ke tak?




Contoh mudah, kalau hari ni kita bekerja di Pejabat A, bulan depan kita dipindahkan ke Pejabat B, mesti terasa sedikit susah dan kekok di Pejabat B sebab.. suasana dan kerjanya pasti ada sedikit berbeza dengan pejabat lama. Jadi kita perlu belajar dan menyesuaikan diri dengan pejabat dan situasi baru, betul tak?
Sama juga dengan bisnes Shaklee. Anda perlu belajar tentang produk terutamanya. Mula-mula memang susah sebab tak tau. Lama-lama nanti anda akan terasa seperti doktor pula, sebab ramai yang akan tanya anda, sakit lutut nak ambil suplement apa? Ha.. kan best! Masa tu semua dalam otak je.. Orang tanya, kita terus jawab!
Dan bagi persoalan takut tu, itu hanyalah “peperangan dalaman” anda. Ada suara-suara negatif  dalam diri yang menghalang anda untuk berjaya. Atasi ketakutan anda dengan banyakkan membaca buku motivasi dan bergaul dengan orang-orang yang positif. Jangan menyerah kalah sebelum bertempur.. Nanti anda yang rugi.



Kesimpulannya, tak susah pun berniaga Shaklee ni cuma anda perlu rajin belajar pada permulaan bisnes. Bila anda dah master semua, bisnes ni memang mudah sebabnya produk interbank dah ada, cara marketing kami ajarkan dan group support juga ada disediakan. Yang tinggal hanya usaha anda je.. dan keinginan nak berjaya!


Memang best buat business Shaklee ini kerana:
  • Semuanya dijalankan secara online baik menjual produk mahupun bertemu usahawan baru lain yang berminat menyertai kumpulan saya.
  • Training juga menerusi online, malah saya dan kumpulan saya dapat bermesyuarat menerusi  'secret group fb' yang hanya boleh diakses oleh ahli kumpulan sahaja.
  • Tiada kongkongan. Kita yang bertanggunjawab kepada busineess kita sendiri. Jika kita malas, maka 'malas' jugalah pendapatan kita. Jika kita rajin dan ikut segala nasihat dan kaedah yang betul, maka habuan besar menanti kita.
  • Mudah diuruskan Shaklee business ni. Saya yang bekerja di tapak kontrak ni pun mampu menjalankan business ini. Nak hantar barang kepada customer pun mudah. Hanya send email kepada pejabat Shaklee dan urusan pos akan dilakukan Shaklee. Nak pos sendiri pon boleh jika ada masa yang banyak. Saya memang kesuntukan masa selalu. 
  • Nak order barang pun senang. Saya order je terus dengan Shaklee. Esok sampailah stok barang di rumah saya. Kekadang tu kenalah buat stok siket. Senang nak cod kepada customer yang berhampiran dengan kediaman saya ini. 
  • Dunia online memang tiada sempadan. Shaklee business memang tiada had dan limit. 24 jam 7 hari seminggu beroperasi. Customer pula dari seluruh Malaysia seperti Langkawi, Padang Besar, Pendang, Nibong Tebal, Bota Kanan, Teluk Intan, Sabak Bernam, Dengkil, Kota Bharu, Kemaman, Jerantut, Mersing, Kuala Pilah, Merlimau, Muar, Kuching, Miri, Kota Kinabalu dan sebagainya
  • Walaupun sesibuk mana saya bekerja, Shaklee business tetap dapat dilaksanakan. Yang penting kena pandai dan berdisiplin menguruskan masa. 
  • Sejak buat shaklee ni, setiap hari, memang ada masa diluangkan untuk timba ilmu, follow up customer, anak buah, belajar dengan upline dan belajar tingkatkan lagi skill pengetahuan tentang produk dan business. Nak tahu? Semuanya dilakukan melalui online tau. Kita ada kelas online yang dipanggil webinar. Walaupun busy dengan kerja hakiki, tapi dengan jadual yang tersusun, semuanya tak mustahil untuk berjaya dalam shaklee.
  • Dalam dunia online kita tak perlu cari orang, tapi kita akan menjadi lebih suka buat jualan. Yang kelakarnya orang yang akan mencari kita. Cara kita berbisnes memang rileks dan santai.
  • Produk Shaklee memang bagus dan sentiasa diamalkan pengguna. Tambahan pula Shaklee memang sudah kukuh 50 tahun dan setiap produknya dihasilkan begitu rapi dan teliti serta wajib menjalani ujian klinikal terlebih dahulu. Yang penting produk Shaklee halal.
  • Leader baik belaka. Amalan kerohanian dititik beratkan dalam kumpulan saya seperti mengamalkan wajib tunaikan solat 5 waktu, solat sunat Dhuha, bacaan Mathurat, Zikir-zikir rezeki, amalan sedekah dan semua yang baik-baik jer. Sentiasa ditekankan dengan nilai-nilai positif dan berfikiran mulia untuk berjaya dalam business ini.
  • Tak perlu nak paksa orang melabur duit beribu riban untuk berniaga. Hanya rm75 sahaja dah boleh Shaklee business. Yang penting orang pun tak menyampah dan meluat dengan kita. 
  • Jika ada kelas atau seminar yang perlu hadiri, boleh bawa anak sekali. Kalau anak ada 8 orang, maka semua anak boleh diangkut untuk attend kelas bersama. Konsep kita adalah keluarga jiwa negara.
  • Pelbagai bonus boleh kita raih seperti bonus kereta, bonus kepimpinan, bonus pencapaian terbaik, bonus umrah dan sebagainya. Semua bonus dalam bentuk tunai.
  • Yang paling best, jika orang lain mengalami hari sengkek menjelang 15 haribulan, tapi kita yang Shaklee business ni pula tersenyum lebar. Bonus akan dibayar setiap 15 haribulan.  Tiada istilah poket kering dan hujung bulan kepada pengedar Shaklee. Insyallah.



Kenapa anda perlu mendaftar dengan saya?
  • Anda akan diberi akses ke dalam 'secret group fb' saya yang hanya boleh disertai oleh downline saya sahaja. Anda juga secara automatik akan diakseskan ke secret group fb upline saya (Master) yang sudah berjaya. Dalam group ini banyak info tentang perniagaan online, tips marketing, cara closing dengan betul, bagaimana nak menarik pelanggan dan banyak lagi rahsia perniagaan yang akan diberikan kepada anda
  • Anda juga akan dimasukkan ke satu lagi group iaitu group untuk belajar teknik pemasaran online. Di sini anda akan diajar bagaimana facebook marketing, selok belok berbloging, dan cara nak menconqure google.
  • Personal coach akan diberikan berdasarkan permintaan melalui seminar dan kelas.
  • Jika anda tidak tahu berfacebook atau berblog, kami akan ajar bagaimana caranya. Semuanya akan diberikan. Janji anda ada kemahuan yang jitu untuk berjaya.
  • Ramai downline saya mendapat income 4 angka hanya selepas menyertai kumpulan kami selama 1 atau 2 bulan sahaja. Anda bagaimana? Nak seribu daya, taknak seribu alasan.
Memang best buat  Shaklee business ni! Jom daftar Shaklee bersama saya sekarang!



***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 21, 2014

Pentingnya Air Walaupun Pada Bukan Musim Cuaca Panas

Hari ni ati nak bercerita tentang kenapa air ni penting. Kalau dalam Shaklee ni kita galakkan pengguna untuk cuba kekalkan dengan 3 liter air bersama supplemen yang diambil. Antara keperluan air untuk tubuh kita ialah:

1. Weight loss < -- jadi siapa2 yang dalam proses berdiet... harus makes sure tak berenggang dgn plainwater..Tahukah anda yang AIR adalah alat terbaik untuk menurunkan berat badan..kenapa..sebab ianya dapat menggantikan minuman yang berkalori tinggi seperti soda dan juice..Dan yang anda perlu tahu yang AIR ni bertindak menekankan selera makan anda...maksud saya mcm ni.. Dikala anda berasa lapar,yang sebenarnya anda hanya haus..so instead of minum air.anda pergi makan...cemanalah nak diet..jadi cukup sekadar minum air okay.Water has no fat, no calories, no carbs, no sugar. Drink plenty to help your weight-loss regimen.

2. Heart healthy <-- Ini lagi satu fakta yang anda perlu tahu untuk minum lots of plain waer...Minum air dalam kadar yang cukup dapat menurunkan risiko serangan penyait jantung....A six-year study published in the May 1, 2002 American Journal of Epidemiology found that those who drink more than 5 glasses of water a day were 41% less likely to die from a heart attack during the study period than those who drank less than two glasses.
3. Energy...Ingat tak entry ni dimana saya share fakta tentang yang mengantuk tu tanda kekurangan air...Hakikatnya ..kekeringan dlm bdn dapat menarik tenaga anda dan membuat anda letih.... If you're thirsty, you're already dehydrated -- and this can lead to fatigue, muscle weakness, dizziness and other symptoms.
4. Headache cure..Lain2 gejala kekurangan air adalah sakit kepala... Ada sebab lain punca2 kita sakit kepala tapi kekeringan/dehydration adalah salah satu punca atau penyebabnya.
5. Healthy skin..Orang kata minum air akan dpt membersihkan kulit dan membuat ianya berseri... Well...semua ni bukan dalam satu malam yer.... tapi cuba dalam seminggu ni consisten minum air..dan lihat kesan ke atas kulit anda.
 
6. Digestive problems..Sistem penghadaman kita memerlukan air yang cukup untuk digest the food..Water can help cure stomach acid problems, and water along with fiber can cure constipation.
7. Cleansing..Yang ni semua orang tahu lah kan..yang air ni digunakan olehbadan untuk flush out all the toxin sampah sarap dari body kita ni..kan
8. Cancer risk..drinking a healthy amount of water has also been found to reduce the risk of colon cancer by 45%. Drinking lots of water can also reduce the risk of bladder cancer by 50% and potentially reduce the risk of breast cancer.
9. Better exercise..Kalau bdn kita kekurangan air..ia akan melambatkan dan merencatkan aktiviti bersenam kita...semua jadi slow dan susah.Bersenam ni perlukan air tambahan..jadi make sure sebelum dan selepas bersenam tu.minum air yang mencukupi yer..

..nah..sekarang dah tahu kepentingan air.maka kenelah pilih yang terbaik..



 ***********Jika Berminat nak Buat Pembelian..nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 17, 2014

Tips Atasi Rambut Gugur di Kalangan Wanita Terutama Selepas Bersalin


Rambut gugur? Hurm, ati pun alami masalah sama 3 tahun dulu lepas bersalinkan Raisha...Rasa rambut cam kering, kusam dan sangat tak terurus. Kecewa sgt sbb rambutkan mahkota wanita..
Bersalin anak kedua ni, ati standby ESP siap2...kenapa? sebab ati dah tahu puncanya..
Jom selidik dulu...

Mengapa rambut dikaitkan dengan protein? Ini kerana rambut terbina daripada asid amino dan mengandungi 91% protein. Kulit, rambut, organ, otot dan kelenjar terbina daripada protein, di mana protein merupakan sebahagian daripada sel dalam tubuh manusia. Oleh itu, sel yang baik terbina daripada jumlah protein yang mencukupi dan diserap dengan baik. Ia membantu tumbesaran, memelihara dan memulihkan sel yang rosak. Maka tidak hairanlah jika masalah rambut gugur berkait rapat dengan kekurangan protein. 

***Hair loss is a symptom of protein deficiency. Hair grows from a hair root that is inside a follicle just under the skin. New hair cells are created in the root, fulled by nutrients taken from the blood. As cells are formed, they move up through the hair root going through keratinization, where the cells lose their nucleus and are filled with fibrous protein. Hair is made up of long strands of amino acids, and is 91 percent protein. Without adequate protein, the hair slowly thins out, as there will not be enough protein to fill the cells during keratinization, and will eventually fall out***
 
JUMLAH PROTEIN YANG DISARANKAN DALAM NUTRISI HARIAN

Bagaimana menentukan protein yang diperlukan oleh tubuh kita adalah mencukupi. Malah apa yang lebih penting lagi, adakah selama ini kita tahu kadar protein yang diperlukan oleh tubuh kita? 

***According to the Dietary Guidelines for Americans, men and women over the age of 19 require 0.80 g of protein for every kg of body weight. For adults, 10 to 35 percent of the diet should be made up of protein, based on calories consumed, difference in body size and weight and activity level. During pregnancy and lactation, a woman's protein needs increase to 1.1 g of protein per kg of body weight, and then to 1.3 g per kg of body weight, respectively.***

Sumber: www.livestrong.com


SUMBER PROTEIN

Sumber protein adalah pelbagai, terdiri daripada dua sumber utama iaitu dari sumber haiwan dan tumbuhan. Protein dari sumber haiwan seperti telur, ikan, daging dan produk tenusu manakala protein dari sumber tumbuhan pula misalnya produk soya, bijian dan kekacang. Kelebihan mengambil protein daripada sumber tumbuhan ialah ianya diperkaya dengan vitamin A dan C serta antioksida yang boleh melawan radikal bebas. Protein tumbuhan juga tidak mengandungi lemak dan kolesterol, manakala sumber protein daripada haiwan mengandungi lemak dan kolesterol yang perlu dipantau pengambilannya. Menurut kajian di Amerika Syarikat, pengambilan protein penduduk di sana adalah mencukupi, tetapi masalah timbul akibat penyerapan yang tidak baik oleh tubuh.

SHAKLEE ESP (SOY PROTEIN ISOLATE POWDER)

Shaklee ESP ternyata dapat membantu mencukupkan keperluan protein harian kita. ESP mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan4 sumber mineral. Kacang soya yang digunakan adalah 'non-GMO' (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses dengan air dan bukan alkohol pada suhu yang rendah. ESP sesuai untuk semua peringkat umur, ibu mengandung dan menyusu. Kandungan Indeks Glisemiknya juga rendah iaitu pada kadar 39, membuatkan ia sesuai untuk pesakit diabetis. 
Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, ianya rendah lemak, TIADA KOLESTEROL, tiada asid urik dan SANGAT MUDAH DISERAP OLEH TUBUH.
kredit  minaina-ilaaina.blogspot.com 

Sambil2 apa kata usha testimoni yang dah berpuashati dengan penggunaan vitamin shaklee untuk kesihatan rambut dan kesihatan menyeluruh.
 



 ***********Jika Berminat Nak Dapatkan Produk Shaklee.. Nak Join Biz Shaklee..************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad
*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 14, 2014

Apa Istimewa ESP Shaklee Sehingga Ramai Update Kehebatan ESP Bulan Mac Ni?






Wanita dan kecantikan memang sangat sinonim. Tubuh yang langsing, kulit yang halus mulus gebu serta badan yang sihat bertenaga sememangnya menjadi idaman setiap wanita. Wanita sanggup melaburkan ribuan ringgit demi merealisasikan impian ini, demi kepuasan hati.

Namun, melalui pengambilan vitamin Shaklee yang tepat dan konsisten, anda tidak perlu berbelanja besar apatah lagi kerugian. Cantik dan sihat, serta tahap keyakinan pun bertambah. Lebih menarik, anda juga mampu jana pendapatan dengan Shaklee.

Testimoni Puan E** di group ekslusif pelanggan Shaklee kami.

Baru 2 minggu guna produk Shaklee 
Hasilnya:- 
-Jerawat Kecut 
-Parut mula pudar 
-Body dah susut 
Adik saya cakap,badan saya dah kurus,nanti kalau kurus sangat takut x sesuai dgn ketinggian saya.dia syorkan bagi je semua shaklee tu pada dia.Waduh....waduh...mmg bijak adik saya.


Testimoni kurus dan cantik dengan Shaklee
Puan E** terkini (gambar ihsan group ekslusif)


Puan E** mengamalkan ESP, Vitamin E, Vitamin C dan Alfalfa

Alfalfa ibarat kacip fatimah
Alfalfa Shaklee Bapa Segala Tumbuhan

Vitamin E Shaklee kaya selenium dan tinggi antioksidan
Vitamin E Shaklee untuk kulit tiada parut

Petua kulit cantik? Amalkan masker ESP dan Vitamin E. 


credit


 ***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************
 RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
 SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 4, 2014

PROMOSI HARGA ESP SUPER MAUT BULAN NI !!!!!




➽ Nama pun set bajet, harga pun haruslah bajet jer…
➽ Tak padan dengan harga, susu perahan yang dulunya hanya 1 oz, sekarang berubah menjadi paling kurang pun 8 oz sekali perah.

Testimoni seterusnya boleh lihat di sini:
http://jomsihatjomgojes.blogspot.com/2013/03/testimoni-kehebatan-esp-shaklee.html

Kenapa ibu menyusu WAJIB MENCUBA ESP & Alfalfa Shaklee??
✿ membantu dalam proses penghasilan susu secara EFEKTIF dan CEPAT
✿ membantu memekatkan susu yang dihasilkan
✿ mampu membuatkan si manja merasa lebih kenyang dan tidur lebih lena berbanding sebelum pengambilan Shaklee
✿ dengan adanya peningkatan penghasilan susu, tiada masalah lagi untuk mengumpul stok dan kembali bekerja
✿ tempoh penyusuan agak memenatkan bagi sesetengah ibu yang juga bekerja dalam masa yang sama. Tetapi, dengan mengamalkan supplemenet Shaklee, masalah tersebut mampu diatasi kerana ESP memberi tenaga secara SEGERA dab BERPANJANGAN.
✿ mengawal berat badan kerana ESP mengenyangkan dan Alfalfa pula ejen detox untuk penyingkiran LEMAK
✿ membantu mencantikkan kulit ibu dan juga si manja anda. Amalan meminum ESP semenjak hamil juga membantu mendapatkan kulit baby yang putih bersih.
✿ supplement yang dijamin:
✔ BERKESAN
✔ HALAL
✔ MEMPUNYAI KELULUSAN KKM
✔ ORGANIK
✔TIADA KESAN SAMPINGAN


 ***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 3, 2014

Resipi ESP yang sangat delicious


credit to MommyLyna.Pengguna Shaklee yang sangat berpuashati!




Resepi Bancuh ESP Shaklee Yang Sedap!


Saya nak kongsi resepi bancuh ESP Shaklee yang sedap sangat ni. Ada banyak cara untuk anda bancuh ESP Shaklee, tapi ini cara saya sejak 6 tahun yang lalu.

Mula-mula sekali kena tahu pantang-larang ESP ni....
Pantang-larangnya...

JANGAN GUNAKAN AIR PANAS!
Perlu guna air suam-suam sejuk atau air sejuk. Air sejuk sangat macam baru keluar peti sejuk pun tak boleh nanti tak larut pula.


Saya biasa gunakan air masak.


Untuk bancuhan sempurna, gunakan SHAKER.


gambar hiasan semata


Antara gabungan menarik yang pernah saya cuba :-


(ESP 1 sudu, benda lain tu ikut selera)

  • ESP sahaja tanpa campur apa-apa
  • ESP dengan Sunquick
  • ESP dengan Meal Shakes
  • ESP dengan Meal Shake + Fiber (fiber plan dah discontinue, so boleh guna apa2 fiber)
  • ESP dengan Meal Shakes dan Performance Drink (Mighty 3 Gems)
  • ESP dengan susu
  • ESP dengan kurma (blend)
  • ESP dengan almond (blend)
  • ESP dengan jus buah-buahan segar
  • ESP dengan Cinch Shake



Dan ni dia satu resepi smoothie yang saya nak share...




Gabungan ESP, Meal Shakes, buah-buah beri, almond (badam), fiber dan madu.


Sedap sangat rasanya... protein anti oksidan mix :D


Anda boleh cuba campur ESP dengan apa-apa minuman kecuali minuman berkafein.


Macamana pun yang paling best, ESP dengan Meal Shakes.. yumm yumm.


Semoga dapat manfaatnya ya!




 ***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
 SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

March 2, 2014

PROMO HEBAT BULAN MAC - ESP BELI 6 PERCUMA 1



PROMOSI BULAN NI...BELI 6 PERCUMA 1 CANISTER + KEAHLIAN PERCUMA JUGA !   

Kat bawah ni ati tepek antara testimoni pengguna ESP.. mmg berbaloi.. InsyaAllah.


 

Konsep asas penyusuan susu ibu ialah supply berkadar terus dengan demand. Ingat ye ni? Mana-mana suplemen mahupun milk booster (penggalak susu) takkan berhasil sekiranya anda tidak apply konsep asas itu.


  • Semakin kerap anda menyusukan bayi, semakin banyak susu dapat dihasilkan.
  • Semakin kerap anda mengepam, semakin banyak susu dapat dihasilkan.


Oleh itu, rajin-rajinlah mengosongkan payudara secara konsisten dan betul.


Set-set penyusuan hebat untuk ibu menyusu yang disyorkan :-


  1. Set Tripple M atau Set Super Duper Milk Booster yang lengkap dengan Vitalea, B Complex, Vitamin C (atau Zinc), Alfalfa, Ostematrix dan ESP
  2. Set E atau Medium yang biasanya menjadi pilihan ibu-ibu yang kerap keletihan dek stay up malam, yang dah mula didatangi haid (susu drop time period). Set ini kami sediakan dengan Vitalea, B Complex, Vitamin C (atau Zinc), Alfalfa dan Ostematrix
  3. Set Eu-4 Pack yang menjadi alternatif buat mereka yang tidak mahu atau tidak boleh mengambil Alfalfa. Terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C (atau Zinc) dan Ostematrix.
  4. Set B atau Basic (Asas) yang terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C (atau Zinc) dan Alfalfa.



 ***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Featured Post

Potty Train Anak Kecil Perlu Kesabaran.

Hari ni atiey nak share satu kejayaan potty train Adib. Start awal tahun baru-baru ni, oleh kerana Adib belum kami daftarkan ke mana-mana ta...