Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Ostematrix Shaklee : Bukan Sekadar Supplemen Kalsium menggantikan Susu Tapi Juga Keperluan Semua Wanita Untuk Kesihatan Tulang dan Gigi

Salam..
nak cerita secara ringkas. Dua hari lepas Ati travel..wow! Travel ye? hehe.. sebenarnya balik berpantang kat kg dan take time slama 8 jam.. bayangkan dalam kereta tu  memang sgt melenguhkan..

Bila sampai umah mak,  mlm tu nk tidur la kan..sekali tgah tidur bgn tidur bgun tu, tetiba kaki cramp pulak.
So, esoknya terusla Ati grab ostematrix ni 2 bji lpas lunch n 2 bji sebelum tidur..

Alhamdulillah dgn izin Allah, 3-4 hari dgn amalan yg sama, no more cramp lagi kat kaki ni..

Nak cuba?  Boleh hubungi Ati tau...

***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************
RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588)
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Cara Mendaftar Sebagai Ahli dan Pengedar Shaklee

Salam...Anda Berminat?
Ati dulu mula mula amik shaklee sebab niat nak tambah susu. masa tu Raisha baru 6 bulan dan time tu  bulan puasa.
Mula2 amik, pastu nak repeat order. Kali ketiga terus daftar jadi ahli...
urm, sape yang berminat...nak join Shaklee tak susahpun... bahkan banyak manfaat yg kita dapat selepas tu.


Kelebihan dan Cara mendaftar Keahlian Shaklee
Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya (sms/email untuk medapatkan no id) sebagai sponsor/upline.

Yuran keahlian Shaklee
Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepa…

BAGI YANG INGIN MENCARI SET TAMBAH BERAT BADAN @ SET WEIGHT GAIN SHAKLEE , INI TIPS UNTUK MENINGKATKAN BERAT ANDA !

Bismillah,
ANDA TERLALU KURUS? MAKAN BANYAK PUN BADAN MASIH TERLALU KURUS?
InsyaAllah SET WEIGHT SHAKLEE boleh membantu anda!

SET NAIKKAN BERAT @ SET WEIGHT GAIN terdiri daripada:
1) Multivitamin (Vita-Lea)
2) B-complex
3) Mealshakes


BAGAIMANA SET WEIGHT GAIN SHAKLEE INI MEMBANTU ? 
1)VITA-LEA :  ❀ Membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.  ❀ Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya ❀ Membantu mencegah penyakit tiroid atau beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vita-Lea kita) ❀ Memberi tenaga agar tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.
2) MEAL SHAKES :  ❀ Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting.  ❀ Membekal Nutrisi kepada sel tubuh kerana ia kaya dgn protein untuk bantu membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah dll ❀ Kaya kalsium, fiber dan p…

Tips Sihat Semasa Hamil Untuk Masalah Kurang Darah dan Hb Rendah

Vita-Lea ni pada asalnya adalah dalam bentuk cecair pada masa awal dihasilkan oleh Dr. Forrest Shaklee. Dr. Shaklee ni study tentang tumbuh-tumbuhan dan in the end telah menghasilkan satu produk yang dinamakan Vitalised Mineral. Seiring dengan kemajuan dan peredaran masa, Vitalised Mineral ni diupgrade dan diubah bentuk daripada liquid kepada tablets. Maka terhasil la Vita-Lea Iron Formula yang kita tengok sekarang ni.


Secara umumnya, Vita-Lea Iron Formula ni sesuai diambil oleh semua peringkat umur. Tapi untuk lebih memahami keberkesanan supplement ni, jom kita tengok apakah kebaikan utama Vita-Lea Iron Formula dan faedah pengambilan Vita-Lea Iron Formula secara konsisten.


Kebaikan Utama Vita-Lea:
Penambahan Tenaga Segera - memberikan tenaga serta meningkatkan kecergasan tubuh dan mental. Secara tak langsung, ini membantu sistem memori serta meningkatkan tahap fokus terhadap pembelajaran mahupun kerja seharian.Pelengkap Nutrisi - tidak semua makanan yang kita ambil adalah seimbang dan l…

Vitalea Shaklee Multivitamin Keperluan Semua Lapisan Masyarakat Yang Ingin Sihat

Vitalea Shaklee merupakan multivitamin terbaik kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral yang amat diperlukan untuk tubuh badan kita. Vitalea Shaklee ini diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. Ia juga vitamin larut air yang sangat mudah dan pantas diserap oleh tubuh badan kita.


Ujian klinikal menunjukkan bahawa individu yang mengambil Vitalea Shaklee ini selama setahun dapat mengurangkan risiko jatuh sakit sehingga 65%. Ia merupakan multivitamin terbaik kerana ia adalah formulasi yang disokong oleh 7 kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dengan kualiti yang luar biasa sekali.

Antara khasiat yang diperolehi sekiranya anda mengambil Vitalea Shaklee ini ialah :
Meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh, memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental.Menyokong jangka hayat hati, usus, jantung dan buah pinggang.Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi.Menyediakan asas nutrisi dan membantu dalam stimulasi metabolisme.Memberikan per…

Multivitamin Pembekal Nutrisi Yang Paling Baik Bagi Anda Memulakan Hari Yang Ceria dan Sihat

Multivitamin Terbaik Adalah Vitalea Shaklee Multivitamin menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. 
Memilih multivitamin terbaik menyokong diet harian kerana makanan disekeliling kita dipenuhi makanan yang telah diproses daripada sos, kicap dan makanan segera. Jadi sangat sukar bagi kita untuk mendapatkan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.