Skip to main content

Bantu Suami Yang Kepenatan Dengan Shaklee Set A ( Optimum Set)

Kasihan bila melihat suami lena kepenatan setelah seharian berada di pejabat. Bila masa suami nak melayan anak-anak dan sebagainya?

Penat dan lesu, itu dah menjadi sebahagian dari kehidupan kita sekarang ni. Kemungkinan disebabkan oleh..

  • Pengambilan makanan yang tidak seimbang
  • Selalu mengambil makanan rapu dan fastfood
  • Tidak mengamalkan senaman
  • Kerja yang stress
  • Tidak cukup rehat dan tidur


Keadaan lesu ini jika dibiarkan ia boleh memberi kesan kepada kehidupan seharian, produktiviti kerja dan hubungan kekeluargaan. Kerana mereka yang mengalami kelesuan melampau ini biasanya:

  • Senang dilanda murung
  • Sentiasa gelisah
  • Cepat marah
  • Kurang sabar
  • Kurang dapat memberi tumpuan
  • Mengantuk semasa memandu (ini bahaya!)


Jadi bagi isteri2 yang mana suaminya mengalami masalah kelesuan, pertama sekali ialah memastikan suami mendapat nutrisi harian yang cukup, bekalkan suami anda dengan set A (optimum set) yang terdiri dari Vita-Lea, B-Complex dan Vita-C yang mampu menjaga tubuh badan suami dan memberi ketenangan kepadanya.

mei 041
Set A (Optimum Set)
Full Set : RM 205

Sekiranya suami anda mengalami masalah kelesuan yang agak kronik dan memerlukan peningkatan tenaga segera, anda boleh mencuba set di bawah program energy booster:

SHAKLEE JUN 003SHAKLEE JUN 011
L-R : Omega Guard, Cinch Energy Tea Mix dan CorEnergy.

Saya sendiri mengambil Omega Guard setiap hari, kerana ia bukan saja membantu meningkatkan daya tumpuan tapi jugamengandungi DHA dan EPA yang diperlukan untuk perkembangan minda yang sihat.

Sebagai penggemar teh, saya mengambil cinch tea mix sebagai mengurangkan dos teh harian saya. Saya ni tak boleh ‘hidup’ tanpa minum teh. 

Dengan cinch energy tea mix, ia bukan saja mengandungi campuran teh sejati, tapi juga tanpa bahan2 pengawet dan pewarna tiruan.

CorEnergy pula mengandungi ginseng yang dah lama terkenal terutama dalam masyarakat Cina Purba sebagai makanan yang meninggikan daya ketahanan mental dan fizikal. Ia juga mengandungi cordyceps yang dikatakan tonik istimewa untuk daya ketahanan badan. Ia juga mengandungi teh hijau yang amat baik untuk kekuatan fungsi otak.

Tapi secara peribadi saya sarankan jika suami anda tidak pernah mengambil sebarang vitamin atau supplement sebelum ni (susah sebenarnya nak jumpa orang lelaki yang makan supplement kalau bukan sebab isterinya), anda boleh ambil Set A dahulu kerana kemungkinan kelesuan yang dialami adalah masalah asas tubuh badannya, contohnya terlalu banyak radikal bebas dalam tubuhnya, hormon yang tidak stabil, banyak sel yang rosak dan sebagainya.


Read more http://vitaminsemulajadi.com/shaklee-untuk-lelaki-bila-suami-selalu-kepenatan/



::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 :::Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di are_t84@yahoo.com | SMS 013-9218084 untuk tips kesihatan/kecantikan. 

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - tanda Jahitan Episiotomi Anda Terbuka dan Komplikasinya

Jahitan terbuka memang menakutkan. Bagi yang pernah mengalaminya mesti akan panik dan trauma. Ini biasa berlaku kepada yang baru pertama kali bergelar ibu.


Sebenarnya episiotomi dan ceasarean adalah dua jenis luka yang memerlukan penjagaan sepanjang waktu. Tempoh yang memberi risiko untuk jahitan itu terbuka adalah dalam dua minggu selepas bersalin dan ianya hanya jika tidak dijaga dengan teliti.


Menurut Pakar Perunding O&G dari Pusat Bersalin Barakah, Bandar Puteri Klang, Dr Khairiah Seman menyatakan bahawa kebanyakan kes jahitan terbuka adalah disebabkan jangkitan kuman pada luka bersalin.


Tanda-tanda Jahitan Terbuka

Ibu akan berasa sakit yang amat atau melebihi dua hingga tiga hari. Seingat Atiey, sakit akibat episiotomi hanyalah sekitar 2  hari sahaja. Jika kesakitan tu berlarutan, mungkin jangkitan kuman dah berlaku. Jumpa doktor segera untuk pastikan adakah jahitan tu dah terbuka atau sebaliknya.

Sekiranya ada tanda-tanda seperti bengkak, merah, bernanah atau keluar apa saja…

Cara Makan Sustained Release Vitamin C Yang Betul dan Selamat Supaya Lebih Berkesan

Berapa biji sepatutnya pengambilan vitamin c kita setiap hari? Pernah tahu tak atau cukup sekadar makan sebiji oren sehari je?

Kalau ikut saranan dari FDA, kita memerlukan 75mg vitamin c setiap hari untuk mantain kesihatan.

Bagaimana nak dapatkan bekalan vitamin c yang optimum? Kalau nak tahu, vitamin c ni sensitif pada suhu panas tau. Buah yang duk ada kat pokok dengan buah yang kita dah petik tu pun dah berbeza kandungan vitamin c nya. Sangat sensitiflah.

Sebab tu saya suka untuk syorkan supaya kita amalkan Sustained Release Vita-C Plus ni.

Sebotol mengandungi 180 tablet.
Satu tablet pula mengandungi lebih kurang 1000mg dan berat satu tablet adalah 992mg.


Tadi kata FDA sarankan ambik cuma 75mg. Tapi ni dah sampai 1000mg satu tablet. Tak lebih ke?


Ok, sebenarnya dalam satu tablet tu Absorbic Acid hanyalah 500mg manakala selebihnya adalah Bioflavonoid untuk penyerapan yang lebih berkesan.


Tapi 500 mg masih banyak kan.


Vitamin C Shaklee ni diformulasikan dengan teknologi pe;epasan sec…

Air Kencing Berbuih? Ketahui Cara Kawal Protein Dalam Urin

Assala,mualaikum

Hari ni dah berapa kali u'olls buang air kecil? Pastikan minum air masak secukupnya untuk melancarkan proses pembuangan air kecil tau.

Apasal tanya pasal air kecil pulak ni kan..

Sebelum terhasilnya air kencing (atau air kecil), dah jadi tugas buah pinggang kita untuk menapis cairan tubuh dan nutrisi termasuk protein sama ada untuk dikeluarkan melalui urin atau disimpan.

Umumnya, molekul protein adalah lebih besar namun adalah normal jika sesekali terdapat dalam urin kita.

Namun, sekiranya berlebihan ia adalah berbahaya kerana boleh menyebabkan jangkitan pada ginjal/saluran tertentu. Apabila terjadinya perkara ini, langkah seterusnya perlu diambil iaitu dapatkan rawatan.

Bagaimana nak tahu sama ada protein dalam urin kita tu normal atau berlebihan?

Pernah dengar air kencing berbuih? Ya, itu adalah antara petanda bahawa terdapatnya protein yang berlebihan dalam urin anda.

Apa penyebabnya?
-Masalah berkaitan  buah pinggang
-Diabetes
-Hipertensi
-Masalah jantung yang…

Bagaimana Cara Mengatasi Masalah Mudah Pening dan Mudah Pitam Tanpa Perlu Makan Hati Lembu ?

Pernah tak rasa macam nak pitam atau pun pening bila nak bangun lepas duduk lama sangat. Kadang-kadang bila tundukkan kepala dan angkat dengan cepat?


Agak-agakla kan....kenapa jadi camtu ek? Rasa cam gelap mata sekejap.. Ada kaiatan dengan masalah kesihatan ke?


Biasanya bila jadi camtu, rata-rata kita anggap tu benda biasa je dan selalunya takkan berpanjangan. Betul tak? Tapi, sebenarnya kita kena tahu bahawa perkara yang kita anggap biasa tu boleh mengundang risiko di luar jangkaan.

Ini kerana ia sebenarnya  menandakan tekanan darah ketika itu adalah rendah. Jika kita mengalami tekanan darah rendah, ia menandakan bahawa anda mungkin menghidap penyakit-penyakit tertentu yang boleh memudaratkan.

Macam mana nak tahu tekanan darah kita rendah ke tak? Selalunya kita akan periksa tekanan darah kan. So, kalau salah satu bacaan bahagian atas (sistolik) kurang daripada 90 dan tekanan bawah (diastolic) kurang daripada 60 mmhg atau kedua-duanya kurang daripada angka tersebut, makan maks…

Bagaimana Cara Banyakkan Susu Badan Sampai Melimpah Ruah Meriahnya?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakaatuh

Ada tak ibu-ibu di luar sana yang tengah susah hati sebab rasa macam susu badan tak cukup untuk anak sedangkan anak baru nak masuk 2 bulan.. Tak lama lagi dah nak naik kerja (bagi yang keje la)..Hurm...kalau boleh nak bagi ekslusif breast feeding la kan...


Sebenarnya, persediaan untuk menimang cahaya mata perlu seiring dengan keterujaan untuk memberi bayi anda menikmati susu badan yang sangat berkhasiat. Bukan sahaja memberi kebaikan kepada bayi bahkan juga kepada ibu sendiri.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Untuk memastikan si kecil benar-benar memperolehi segala kebaikan penyusuan susu ibu, anda digalakkan memberi susu ibu sepenuhnya secara ekslusif tanpa dicampur dengan makanan atau minuman lain sehingga bayi berusia 6 bulan.Kemudian diteruskan sehingga bayi mencapai 2 tahun.
Kebaikan Susu Ibu Untuk bayi: Susu ibu membekalkan nutrien yang terbaik untuk bayi andaIa mengandungi nutrien d…