Blog Archive

January 20, 2014

Cara Hebat Untuk Tampil Gorgeous dan Menawan Dengan Shaklee Omega Guard



Berat badan turun cepat dengan Shaklee OmegaGuard 

“Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, MealShake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.

Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.

Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.

Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated.... kembung perut atau senak.

Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari. Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin.


 Kelebihan Shaklee Omega Guard - minyak Ikan Terbaik di Dunia


1. Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di
perairan negara Jepun.

2. Omega Guard adalah 3 kali lebihh tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.

3. Berbanding dengan produk minyak ikan lain, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen
di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi
termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

4. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.

5. Kebanyaan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk
mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah
nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang mebahayakan kesihatan. Shaklee
menggunakan kaedah ultatulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan
Omega Guard.

6. Omega Guard dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak
asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan
berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated
biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.)


MANFAAT UTAMA

1. ASID LEMAK

omega-3 merupakan asid lemak yang penying yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditkarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada muncul andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.


2. MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti,
mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan sakit jantung.


3. MEMBANTU TUMBESARAN & PERKEMBANGAN OTAK JANIN DAN MEMBANTU
PERKEMBANGAN MEMORI

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.


4. MENINGKATKAN SISTEM IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU

Mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.


5. MEMBANTU MENNGURANGKAN RISIKO PENYAKIT KRONIK

Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara,
prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.


6. MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI (ARTHRITIS)

Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu boleh mencegah kemusnahan
enzim yang mebentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan
gout dengan efektif.


7. MENCEGAH INSOMNIA DAN MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan
emosi dan membantu perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan,
kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizopherenia.



*These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.


:::Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di 013-9218084.

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

January 19, 2014

Walaupun Anda Disahkan Menghidap PCOS Anda Masih Boleh Mendapatkan Tips Hamil Dengan Shaklee


Jangan bersedih sekiranya anda disahkan oleh doktor bahawa anda berada dalam kategori yang mempunyai PCOS..
BERJAYA HAMIL WALAUPUN ADA PCOS....

Hari ni nk bercerita tentang PCOS.. PCOS tu ape?? bagi yang blom tahu PCOS ni adalah
singkatan kepada Polycystic ovary syndrome. Dengan bahasa mudahnya adalah ia berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk lagi ia akan mengganggu penampilan anda.


Antara kesan-kesan PCOS:

  • Hormon sex menjadi tidak stabil. Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen.Tetapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lelaki dan ini menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tidak dingini.  
  • Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin, makanya gula dalam darah akan meningkat. Ia seterusnya boleh meningkatkan peluang pengidap PCOS mengalami diabetes.  


Simptom-simptom PCOS:

  • Jerawat
  • Berat badan naik mendadak dan susah turun
  • Lebihan rambut dimuka dan badan.
  • Rambut gugur
  • Period yang tidak teratur
  • Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
  • Tekanan.






Setiap pasangan yang berkahwin pasti mendambakan kehadiran si comel bagi mengeratkan lagi
hubungan dan penyeri di dalam rumahtangga. tetapi berapa ramaikah yang berjaya hamil? orang-orang di sekeliling saya juga masih ramai yang belum mendapat peluang menimang anak. lebih malang jika pasangannya menghidap penyakit PCOS. nauzubillah. tetapi tahukah kalian penghidap PCOS juga mampu untuk hamil? ia bukan sesuatu yang mustahil. 




Alhamdulillah, itulah jika kita usaha tanpa jemu, akhirnya rezeki akan datang jua. Ramai yang menjangkakan pesakit PCOS susah untuk mendapatkan anak namun kuasa Allah tiada siapa boleh melawannya kan.


Jom tengok testimoni penghidap PCOS ni... dengan usaha yang berterusan dan doa yang tidak putus2 akhirnya beliau berjaya hamil. alhamdulillah hepi dgr :)



  ALHAMDULILLAH..



"Saya mengandung 4 minggu, walaupun saya disahkan PCOS. 

Period saya regular, namun berat badan yang bertambah mengganggu tahap kesuburan saya. Saya terpaksa mengambil Clomid + Metmorfin atas nasihat Pakar O&G. Saya tak habis lagi consume GLA + Alfalfa + Omega.


Untuk pengetahuan semua pembaca juga, saya baru menjalani operation pada November 2012 yang lalu kerana "ectopic pregnancy". Alhamdulillah, tergerak hati nak cuba Shaklee ni atas nasihat Norliza Ibrahim, saya mula consume Shaklee 1 Jan 2013.


Semalam saya check UPT +ve. Last period sy 25 Disember 2012. Ya Allah syukur sangat-sangat. 


Kepada yang menghidap PCOS seperti saya, In Sha Allah ada jalannya. Usaha+Doa+Ikhtiar...:)"
 - Puan Azuraini Abd Majid Aju


 


Insyaallah setiap Usaha yang Bersulamkan Doa kepa ALLAH... adakan dimakbulkan...


 ***********Jika Berminat nak Join Biz Shaklee...nak Jadi Ahli************
 RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588) 
SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je 
 Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Cara Mengatasi Masalah Sakit Pinggang Ketika Hamil

Ibu -ibu hamil di luar sana, Ati nak kongsi sesuatu yg amatlah penting semua wanita hamil di luar sana..tq to superbvitamin

Ada tak ibu-ibu yang tidak pernah mengalami gejala sakit pinggang ketika hamil? Saya rasa 75 peratus pasti pernah mengalami sakit pinggang ketika hamil. Wahai kaum Adam ingat senang ke nak lahirkan umat Muhammad SAW ke dunia? Perit tau! Sayangilah isteri anda! Gejala sakit pinggang ketika hamil ini sedikit sebanyak akan mengganggu keselesaan rutin harian ibu mengandung. Tapi bagaimana ia boleh berlaku?


ostematrix shaklee melegakan sakit pinggang ketika hamil

  • Meningkatnya hormon selama kehamilan membuat sendi anda tidak stabilsehingga area pelvis mengembang seiring dengan pertumbuhan bayi.
  • Kenaikan berat badan mencapai 11-15 kilogram selama kehamilan yang biasanya rasa sakitnya menjalar hingga sekeliling perut.
  • Perubahan postur tubuh saat hamil yang semakin membesar sehingga mengubahpusat gravitasi anda sebelumnya.


Ibu hamil akan mengalami begitu banyak perubahan pada emosi, mental dan fizikalnya. Maka ibu hamil disarankan mendapatkan keperluan nutirisi yang mencukupi ketika fasa kehamilan bagi menjaga kesihatan diri sekaligus mengelakkan sebarang komplikasi terjadi.

Kebiasaanyan menjelang trimester kedua dan ketiga ibu hamil akan mengalami sakit pinggang dan kekejangan kaki. Bayi di dalam kandungan akan membesar sekaligus memberi tekanan kepada rahim. Ini menyebabkan simptom sakit pinggang dan kekejangan kaki terjadi. Jadi sebaiknya ibu hamil disarankan sentiasa cuba mengurangkan sebarang beban di bahagian belakang sama ada ketika duduk, berdiri, mengangkat barang, tidur/baring atau pun berjalan.

American Institute for Preventive Medicine telah membuat kajian ibu hamil perlu mendapatkan kalsium, magnesium dan air yang cukup bagi mengatasi masalah sakit pinggang ketika hamil. Kalsium dan magnesium sangat penting kerana boleh membantu memelihara saraf normal, yang mana saraf inilah yang akan mengawal pengecutan otot-otot tubuh kita. Kalsium juga penting untuk proses kelahiran yang memerlukan otot-otot badan bekerja keras terutama semasa kontraksi nanti.
sumber  Umm.Edu


Bolehkah ibu-ibu hamil menyediakan makanan yang mempunyai kalsium dan magnesiumsetiap hari? Ibu hamil perlu makan makanan seperti susu, keju, yogurt, makanan laut, sayuran hijau dan sebagainya. Mudah ke nak sediakan hari-hari? 

ostematrix sakit pinggang ketika hamil
Jangan risau! Jika ibu-ibu sukar menyediakan makanan tersebut shaklee ada menyediakan vitamin yang lengkap dengan kalsium dan magnesium iaitu Ostematrix. Jom kita baca apa yang best ostematrix ni.

Khasiat Ostematrix

  • boleh melegakan sakit pinggang dan kejang kaki
  • bagus untuk pelawasan dan elakkan sembelit
  • membantu pembentukan janin bayi yang kuat
  • melegakan migrain
  • mencegah osteoporosis
  • Tidur lebih lena dan senang bangun di awal pagi 

Advanced Joint Health Tablet Vitamin Sendi Kesayangan Ramai


Hari ini  ati nak  perkenalkan kepada anda, vitamin kesayangan ramai - Advance Joint Health Tablet. 





AJHT diperbuat daripada bahan-bahan sumber semulajadi (jagung) dan diuji secara klinikal untuk keberkesanan terhadap masalah sendi. Ia mengandungi  jagung, boswellia dan vitamin & mineral penting dari segi menolong mempertingkatkan tahap keselesaan sendi dan pergerakan seperti vitamin C, Zinc, Mangan dan sebagainya.
Kenapa MESTI  AJHT?

1) Menyokong keselesaan sendi 
Ekstrak Boswellia memberi extra keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ia juga anti-radang yang semulajadi.

2) Bertindak sebagai kusyen 
AJHT menbantu mengekalkan tulang rawan. Kandungan ekstrak jagung merupakan sumber kepada glukosamina (bahan binaan utama bagi membina tulang rawn dan melincirkan sendi).  Ia juga ditemui di dalam tendon dan ligamen

3) Memelihara tisu penyambung
Kandungan zink, tembaga, mangan dan vitamin C boleh memelihara tisu penyambung supaya sentiasa sihat. Kandungan ini jugalah yang membekalkan nutrien bagi menyokong kolagen dan tisu peyambung lain yang memberi kekuatan kepada struktur sendi.


Keistimewaan Shaklee adalah ... 


SENTIASA BERKESAN
  • Ekstrak Boswellia yang digunakan dalam Shaklee AJHT bukan sahaja mengandungi asid Boswella AKBA yang pekat bagi menyokong keselesaan sendi, tetapi juga mengandungi bahan semulajadi lain daripada resin Boswellia yang mempunyai bioaktiviti yang lebih baik bila bergabung dengan berbanding AKBA sahaja.
  • 100 % bebas kondroitin bagi penyerapan ekstrak jagung yang lebih baik. (Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat kondrotin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina)

SENTIASA SELAMAT
  • 100% diperbuat daripada sayur-sayuran
  • Bentuk Kaplet yang mudah ditelan
  • Selamat dan Bebas Gluten

SENTIASA MESRA ALAM

  • Pembungkusan yang bebas bisfenol-A dan dikitar semula.

Hasilnya menunjukkan bahawa5hari ke seminggu, anda sudah boleh merasai keberkesannya. Berminat nak mencuba AJHT? 

 
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 :::Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di are_t84@yahoo.com | SMS 013-9218084 untuk tips kesihatan/kecantikan.
 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

January 17, 2014

Ubat Sakit Sendi Yang Mujarab Istimewa Sebagai Hadiah Paling Berharga Kepada Ibu dan Ayah


Risau...Risau....Bila ayah atau ibu mengadu sakit-sakit lutut...BETUL?

Kali ni jom kita scroll.... 




10 Kebaikan AJHT (UBAT SAKIT SENDI PALING HOT)

  1. menyokong keselesaan sendi
  2. membantu kekalkan tulang rawan
  3. memelihara tisu penyambung yang sihat
  4. melancarkan pergerakan harian
  5. sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal tau)
  6. menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
  7. anti radang semulajadi
  8. dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
  9. memberi kekuatan kepada struktur sendi
  10. bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen.
hanya dibuat dari tumbuhan semulajadi 100%

kenapa perlu pilih AJHT?


Yelah, badan kita kan umpama enjin. Jika tak diletak minyak pelincir, akan sangkut tak boleh jadi. Dah jadi satu kewajiban untuk kita jaga badan yang Allah bagi pinjam nie. Ada cara bagi mengelak sakit sendi nie, tapi pencegahan mesti buat dari awal. Kalau dah sakit, makan AJHT nie...lepas tu kita cuba cegah dari sakit kembali. 

Sebagai contoh yang sakit sendi sebab berat badan berlebihan nie. Cara nak cegah, kurangkan pengambilan makanan. Makan yang cukup-cukup je. Jangan ikutkan nafsu. Pilih makanan yang sihat. Dan juga ada masa, buatlah senaman sikit-sikit. 

Yang sudah 'senior' atau berumur, makanlah makanan yang membantu penghasilan lendir di sendi-sendi. Jika susah nak dapatkan, amalkan je AJHT nie. Jangan risau, tiada kandungan dadah. Jadi boleh dimakan non-stop. 

Harga AJHT, ubat sakit sendi nie taklah mahal sangat. RM126.00 sahaja. Dan jika beli dengan saya, pastilah harga istimewa akan diberikan. Juga cara makan yang berkesan juga akan dikongsikan. Sebab saya sayang semua customer saya.
inilah AJHT

Nak lebih baik, boleh cuba Set Shaklee Ubat Sakit Sendi. Dalam set ini ada AJHT, Omega Guard dan Ostematrix. Omega Guard bertindak sebagai anti radang, menurunkan kolestrol dan menjaga kesihatan jantung. Ostematrix pula sumber kalsium terbaik. Menjaga kekuatan tulang, mengelakkan kejang atau kebas, juga pelancar bahan buangan badan. Set nie pula dalam RM323. Harga super special akan diberikan jika buat pembelian dengan saya. 
set sendi sihat shaklee
Tak rugi labur untuk kesihatan. Jangan sampai duit yang disimpan-simpan dihabeskan semua di hospital. Jadi jagalah kesihatan sendi. Sendi yang sihat dan baik akan membolehkan kita bergerak aktif setiap hari. Sendi sakit...nak jalan pun payah.

Jadi jangan lupa untuk harga yang istimewa untuk ubat sakit sendi nie, hubungi saya secepat mungkin:

credit

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 :::Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di are_t84@yahoo.com | SMS 013-9218084 untuk tips kesihatan/kecantikan.

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Featured Post

Potty Train Anak Kecil Perlu Kesabaran.

Hari ni atiey nak share satu kejayaan potty train Adib. Start awal tahun baru-baru ni, oleh kerana Adib belum kami daftarkan ke mana-mana ta...