Kesan Pengambilan Shaklee Collagen Powder (SCP) . Kulit Cantik dan ...

Banyak dah baca fakta ttg SCP dalam web atau sumber-sumber lain yang anda percayai?

Mesti kalau adapun banyak menyentuh soal kulit je kan?

Tapi tahu tak kolagen memang sangat banyak manfaatnya, bukan setakat nak cantikkan kulit je.

Kolagen adalah protin yg paling banyak terdapat dalam badan kita. Ia ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan dan banyak lagi. Ia penting dalamm memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel, dan sebagai gam utk lekatkan anggota-anggota badan kita.

Badan kita hasilkan kolagen secara semulajadi. Tapi bila dah masuk 30-an, production kolagen ni jadi slowdown... haaa masa ni la kita mula nampak kedut-kedut kat muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sengal sini.... dan paling tak best, sekarang ni muda-muda pun dah rasa simptom-simptom tu.

Kenapa? Sebabnya banyak sangat benda yg boleh memusnahkan kolagen kita, iaitu

- pengambilan gula
- asap rokok
- pendedahan kpd matahari
- pencemaran udara
- kurang nutrisi
- stress

Sekarang dah tahu kan pentingnya kita amal colagen ni. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma tau. Memang kalau nak disenaraikankan manfaat colagen ni mmg banyak. Bukan sekadar untuk dapat kulit cantik je.

Cepat-cepatlah amalkan kokagen ni dan pastinya pilih yang paling terbaik iaitu Shaklee Collagen Powder.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...