Kenapa saya Selalu Promote Shaklee?


Sejak ada kesedaran tentang pentingnya utamakan sumber makanan semulajadi ni, memang jadi agak cerewet sikitla bila nak pilih makanan.


Kalau dulu pernah tergoda tengok kawan yang keding tiba-tiba jumpa dah montok dan mantap, ai is ada rasa nak cuba. Tapi bila tanya makan apa, katanya makan ubat merah. Ubat ape? Ntah, namanya ubat gemuk. Hrmmm... terus tak jadi.


Dulu juga selamber beli dan makan benda-benda yang penuh pewarna dan perasa tanpa rasa bersalah. Masa tu belum faham perbezaan sintetik dan semula jadi. Semua hadap.


Bila start join Shaklee, dah mula buka mata sebab banyak baca buku dan join kelas dalam group. Jadi, keuntungan tu yes tapi tanggungjawab untuk menyedarkan rakan-rakan dan orang sekeliling tentang penjagaan kesihatan jadi matlamat utama.


Serius sangat, bila tengok budak kecik makan benda yangkurang berzat, rasa sangat kasihan dan risau. Sebab, kesan dia bukan esok tapi bila budak tu besar. Hailahhh omak. Sayangilah anak-anak.


So kalau korang tengok akak duk memenuhkan wall korang dengan status akak tentang benda-benda semula jadi, bacalah ye. Hihi


Kalau nak sedut ilmu tentang makanan tambahan dan apa yang terbaik untuk korang dan keluarga, pm akak tau.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...