JUJUR DENGAN DIRI SENDIRI

Kita berniaga bukan nak menunjuk kat orang. Kita nak carik rezeki halal untuk diri sendiri.

Jadi kena tahu sendiri apa nak buat, pukul berapa nak start, bila nak mula. Rasa malas dan sikap berlengah tu memang kena buang jauh-jauh.

Kita berniaga, kitalah bos kitalah pekerja. Ada rezeki nak upah orang itu lain cerita. Sebelum nak upah, kita sendiri kena tahu apa nak buat.

Duit modal duit untung kita sendiri kena tahu macam mana nak asing. Jangan mudah tergoda pulak semua nak tarik masuk poket. Sikap kita tentukan hayat biz kita.

Jangan setakat claim semua teknik marketing dah belajar tapi kalau tak apply, hasilnya tadak.


Jujurlah dengan diri sendiri bila berniaga.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...