Turunkan Darah Tinggi Dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum.

Dengan keadaan ekonomi kita sekarang ni, ramai yang makin sibuk mencari peluang untuk menambah pendapatan. Atiey rasa makin ramai yang stress dan ligat memikirkan cara untuk dapat income. Betul tak? Ditambah dengan gaya pemakanan yang tak sihat, sebenarnya ia mendedshkan kita kepada satu penyakit popular iaitu tekanan darah tinggi.

Kat sini atiey senaraikan siapa yang berisiko untuk mengalaminya iaitu mereka yang;

-mempunyai keturunan hipertensi, jantung & diabetes.
-berumur 55 tahun ke atas
-obesiti
-tidak aktif
-merokok
-suka makanan masin
-mengambil ubat-ubatan

Seboleh mungkin, cubalah elakkan daripada berada dalam senarai golongan berisiko tu ye. Caranya adalah;

Kurangkan berat badan jika berlebihan dan kekalkan jika dah mencapai berat ideal.

Usahakan untuk bersenam setiap hari walaupun senaman ringkas. Bila kita aktif, risiko berkurang sebanyak 20% - 50% berbanding mereka yang kurang aktif.

Elakkan makanan tinggi garam sama ada dalam masakan atau makanan.

Jauhi minuman beralkohol.

Kawal tekanan dan elakkan stress


Disarankan beberapa nutrien ya g perlu kita ambil untuk membantu mengurangkan risiko darah tinggi ni.

Potassium

Kalsium -

  • 1,000mg kalsium = dewasa 19 hingga 50 tahun.
  • 1,200mg kalsium = dewasalebih dari 50 tahun, ibu hamil dan ibu menyusu.


Magnesium

Minyak ikan (sumber Omega-3)

Bawang Putih


Takpe, untuk dapatkan semua tu tak susah. Tak perlu cangkul dan pisau. Sediakan air kosong. Kemudian cari supplemen berikut:-


Vivix
Resveratrol yang ada dalam vivix dapat membantu mengawal tekanan darah terutama bahagian sistolik. Selain tu, ia juga membantu mengurangkan iritasi dan melancarkan perjalanan darah melalui saluran darah.


Garlic Complex
Dalam dua tablet Garlic Complex ada 1,000mg khasiat bawang putih tulen. Sama macam makan dua biji bawang putih mentah. Ia boleh membantu menurunkan paras tekanan darah dan mengawal kolestrol.


Ostematrix
Mengimbangi tekanan darah dan memelihara jantung.


Omega Guard
EPA & DHA membantu menurunkan tekanan darah tinggi dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah dan melancarkan peredaran darah.


Jaga pemakanan kita, bersenam dan kawal stress dengan baik. Jika berminat untuk dapatkan Set Turunkan Darah Tinggi Shaklee, whatsapps atiey atau email ke attieymohamad@gmail.com.


Atiey Mohamad
013.9218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...