Mudah Je Kalau Nak Kurus Selepas Bersalin

Assalamualaikum.

Susah ke mudah nak turunkan berat badan selepas bersalin ni?


Atiey ada sembang dengan kawan,Za nama dia. Anak dah tiga. Katanya lepas bersalin anak ketiga ni, berat takmau turun. Susah nak kurus.


Atiey tanya Za, baby menyusu badan tak? Rupanya kali ni tak. Ada beberapa masalah. Sebenarnya tulah. Bila ibu bagi susu badan, secara tak langsung,berat badan ibu akan mudah nak turun.


Selain menyusu, tahu tak kombinasi beberapa vitamin Shaklee boleh membantu badan untuk kurus dan dalam masa yang sama sesuai untuk ibu dalam pantang dan menyusu.



Mula-mula sekali minum ESP dulu. Susu soya yang berkualiti tinggi tanpa bahan pengawet ni mampu buat ibu rasa kuat dan bertenaga. Selain membuatkan si ibu kenyang dalam tempoh yang lama, ESP juga akan menggantikan sel badan yang tak elok tu dengan sel yang lebih sihat dan berkualiti. Oh ye..ESP ni bagus untuk kembalikan kepejalan otot-otot perut yang kendur tu .



Dalam Set Menyusu Shaklee ada Omega Guard. Atiey suka nak suggest Omega Guard ni sangat-sangat. Sebelum tu, tahu tak kenapa dimasukkan dalam set menyusu? Sebabnya Omega Guard mengandungi DHA isitu nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Bila ibu makan dan menyusu, khasiat tu anak pun akan dapat juga. Manfaat lain, lemak-lemak yang termendap dalam badan ibu juga akan dibuang. Ibu untung, anak pun untung.

Alang-alang baru bersalin, teruskan usaha untuk bekalkan susu ibu semampu mungkin buat si comel. Atiey dulu Alhamdulillah, dapat rasa pengalaman 2 tahun lebih menyusu Raisha. Rindu suasana tu.



Masa tu Atiey ambik Alfalfa Shaklee. Suka bila susu lebih pekat. Alfalfa ni "milk booster". Boleh bikin susu banyak kalau betul caranya. Haa..bila susu dah banyak nyummies, berselera nanti si comel..Selain sebagai penggalak susu, Alfalfa terkenal sebagai ejen pencuci badan kita atau detox satu badan.

Pernah ada sorang customer atiey yang respon bagitahu lawas setiap hari sejak makan Alfalfa. Haish...makib cepat kempis perut mama camtu..

Berminat nak dapatkan
1-ESP
2-Omega Guad
3-Alfalfa

atau boleh add on Ostematrix sebagai sumber kalsium kita selepas bersalin serta vitamin C plus untuk meningkatkan sistem pertahanan ibu yang menyusu dan baby .

Whatsapps Atiey (013.921.8084) atau email attieymohamad@gmail.com

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...