Cukupkah Hanya Dengan Makan Sayur?

Selamatkan sayur-sayurankuuuu

Comelkan nenek dalam Boboiboy tu...sayang betul dengan sayur dia.

Atiey masa kecik dulu pernah belajar makan sayur, tiba-tiba dapat daun sawi yang pahit tu. Sejak hari tu memang anti sayur. Semua reject. Teruk benar kan.

Sampai satu masa duk fikir, sampai bila takutkan pahit sayur tu. Tryla. Alhamdulillah. Mula-mula secubit lama-lama jadi sepinggan.

InshaaAllah takkan tinggal sayur setiap hari. Kalau tak masak, cari ulam. Paling tak de sayur, cari jugak timun tu. Potong-potong makan.

Anak-anak pun atiey selitkan sayur dalam hidangan diorang. Tapi atiey  pastikan kalau sawi takkan terlebih masak n fresh. Kalau tak jadi pahit. Kesukaan masak sup taruh kentang, karot dan bunga kobis. Memang suk sayur ni.

Nak upkan lagi, atiey bagi diorang supplemen. Biasanya untuk anak-anak ni Vitalea for Children lah. Untuk mak ayah Vita-Lea Iron Formula tu. Jangan ingat bila makan sayur dah tak perlu ambik vitamin. Sekarang ni pemakanan kita tak macam dulu. Banyak yang segera dan kurang fresh. Jadi, support lagi nutrisi melalui multivitamin tu.

Semestinya multivitamin Shaklee lah. Takde pewarna tiruan
Takde perasa tiruan
Takde pengawet

Selamat kan.

Jom sebarkan kesihatan.

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...