Betul Ke Shaklee Tak Bahaya

Assalamualaikum.  

Biasanya pagi-pagi macam ni, kita akan mulakan dengan kolagen. Lepas tu ambik Vivix satu sudu. Dah sarapan nanti ambik Vitamin C dengan B-Complex pulak... Sesetengahnya minum ESP atau Mealshakes.. kena susunlah mana keutamaannya tau.

Banyaknya yang atiey senaraikan. Semua nak kena makan ke? Tak masuk multivitamin lagi tu. Tak bahaya ke?



Kalau makan semangkuk macam kat atas ni, memang sangat bahaya lah. 


Bagi attiey, bahaya atau tak sesuatu vitamin tu bergantung kepada pemilihan jenama. 
Ada berita kata ; 

Kes kematian kerana pengambilan produk kesihatan "x" .
Bahaya Produk "A"


Jenama yang memang atiey yakin sangat ianya selamat bukan sahaja kepada kita as a human being tapi juga kepada bumi yang kita diami ni iaitu SHAKLEE

Kenapa?

Terbukti dengan hasik kajian klinikal


Produk Shaklee memang berbeza dengan jenama lain. Buktinya 


  • Terdapat lebih 80,000 ujian kualiti  dijalankan dalam setahun




  • Lebih daripada 350 ujian dijalankan ke atas setiap ramuan baru untuk bahan pencemaran bahaya.
dan selanjutnya seperti dalam rajah di bawah.



Yang paling utama mengapa atiey katakan ia adalah yang paling selamat adalah kerana adanya Landmark Study yang telah dilakukan ke atas vitamin Shaklee. Tiada kajian seumpamanya ke atas vitamin jenama lain lagi.


 
Landmark study adalah satu kajian ke atas 3 kumpulan berbeza iaitu;

Pengguna lebih 20 tahun produk Shaklee
Pengguna multi supplemen BUKAN Shaklee
Mereka yang tidak mengamalkan supplemen

Tujuannya untuk melihat kesan ke atas setiap individu dalam menilai kepentingan supplemen dan risiko yang wujud.

Walaupun ia mempunyai 3 kumpulan berbeza, tetapi jantina, usia, bangsa dan berat adalah SAMA.

Hasil yang diperolehi adalah


Nutrisi di dalam suplemen Shaklee adalah sangat "bioavailable"–nutrisi tersebut mudah diserap dan dapat digunakan oleh tubuh dengan baik, terbukti melalui kandungan nutrisi dalam darah yang lebih baik berbanding dua kumpulan sasar MV dan tanpa suplemen.

Pengambilan nutrisi Shaklee membantu pengamalnya untuk mendapatkan level biomarkers yang lebih sihat, mengurangkan risiko mendapat penyakit.

Pengguna suplemen Shaklee menunjukkan mereka mempunyai kadar yang rendah dalam mendapat penyakit.

Shaklee suplemen adalah SELAMAT tanpa menyebabkan pengumpulan nutrisi pada aras toksik dalam tubuh pengguna.

Dr. Gladys Block turut mengakui bahawa hasil kajian beliau mendapati ianya sangat mengagumkan dan menyokong keberkesanan pengamalan supplemen Shaklee dalam jangka masa yang lama!


Janganlah ragu-ragu lagi dengan keselamatan produk Shaklee kerana ia telah dibuktikan dengan FAKTA. Perlu difahami bahawa Landmark Study ini hanya untuk peroduk Shaklee sahaja dan tidak boleh disamakan dengan mana-mana supplemen brand lain.






Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih! Attiey : 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...