Jom Amalkan 6 Petua Rambut Gugur Supaya Tak Nampak Botak Macam Lelaki

Pernah tak pasangan anda merungut terlalu banyak rambut gugur di mana-manasahaja dalam rumah?

Dalam bilik mandi
Ruang tamu
Bilik tidur
Dapur

Si dia dah rimas...

Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.

Ha...akak dalam video ni kata macam tulah. Rambut dia merata-rata. Sampai takut nak bukak tudung tunjuk kat suami sebab rambut suami lagi cantik. Huhu.

Sebenarnya, kita boleh amalkan beberapa petua untuk merawat rambut gugur ni iaitu;

1. Minyak Lavender
Sapukan sedikit minyak lavender pada rambut dan urut bahagian kulit kepala secara perlahan. Amalkan sekurang-kurangnya dua kali sebulan. Minyak Lavender akan membantu menggalakkan pertumbuhan rambut.

2. Minyak Kelapa/ Minak Zaitun
Campurkan satu sudu minyak zaitun dan satu sudu minyak kelapa. Kemudian sapukan ke seluruh bahagian rambut bermula dari kulit kepala. Urut bahagian kulit kepada secara perlahan. Tutup dengan shower cap dan biarkan untuk lebih kurang lima jam kemudian basuh rambut seperti biasa dengan menggunakan syampu.

3. Makanan Tinggi Protein
Campurkan satu sudu minyak zaitun dan satu sudu minyak kelapa. Kemudian sapukan ke seluruh bahagian rambut bermula dari kulit kepala. Urut bahagian kulit kepada secara perlahan. Tutup dengan shower cap dan biarkan untuk lebih kurang lima jam kemudian basuh rambut seperti biasa dengan menggunakan syampu.

4. Santan Kelapa
Ambil santan yang pekat dan lumurkan ke seluruh bahagian rambut dan kulit kepala. Urut kulit kepala untuk seketika dan biarkan selama sejam sebelum membasuh rambut seperti biasa. Amalkan petua ini dua kali seminggu untuk melihat hasilnya. Penggunaan santan kelapa bukan sahaja akan melebatkan rambut tetapi ia juga akan membuat rambut kelihatan lebih bersinar dan hitam.


5.Yogurt
Lumurkan yogurt ke atas seluruh bahagian rambut seperti masker rambut. Biarkan selama sejam dua sebelum anda membasuh rambut seperti biasa. Amalkan sekurang-kurangnya dua ke tiga kali seminggu.
6. Kacang Hijau
Ambil secawan kacang hijau dan merendamkannnya terlebih dahulu. Rendam semalaman. Tapis kacang hijau tersebut dan ambil airnya. Sapukan air kacang hijau pada seluruh bahagian kulit kepala dan urut perlahan. Amalkan tiga kali seminggu untuk hasil yang berkesan.


Pertama, perasan tak point nombor dua tu?
Patutlah dalam video kat atas tu ada disebut tentang ESP. 


Yelah, ESP kan sumber protein. Jadi ia memang tepatlah kalau  anda yang alami masalah rambut gugur mengamalkan ESP Shaklee.

Keduanya, Alhamdulillah. Mujur akak ni jumpa Set Syampu Untuk Rambut Gugur dari Shaklee.




Selamat amalkan tips-tips tadi dan jika anda nak cuba ESP dan Set Syampu Untuk Rambut Gugur, Atiey boleh hantarkan. Hubungi je 013.9218084.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...