Resveratrol dan Polyphenols Yang Terkandung Dalam Vivix Membantu Memperlahankan Penuaan Sel

Nak tak nampak dan rasa seperti orang muda walaupun hakikatnya umur semakin meningkat? Mestilah nak ye tak.Sememangnya usia akan tetap bertambah dan ketegangan yang berlanjutan, toksin dari sekeliling juga masalah kesihatan boleh mengakibatkan proses penuaan kita berlaku lebih awal dari yang sepatutnya. OMG!!


Apa punca yang menyebabkan dan mendorong proses penuaan ni berlaku lebih cepat dari yang sepatutnya dan bagaimana pula cara untuk menentang proses penuaan sebelum waktu ni?


Kajian mendapati penuaan bermula dari sel kita. Kesihatan sel ni boleh dilihat dari penampilan dan juga bagaimana kita rasa, namun sel kita sentiasa mengalami kerosakan akibat terdedah kepada radikal bebas.


Radikal bebas boleh merosakkan komponen sel seperti DNA dan merangsang keradangan lalu menyebabkan berlakunya penuaan sel. Walaupun seringkas perbuatan seperti makan mendorong kepada penghasilan radikal bebas.


Resveratrol dan polyphenols menunjukkan kemampuannya dalam menentang radikal bebas dengan menghalang proses penuaan dari peringkat sel lagi.


Kajian makmal juga menyarankan bahawa polyphenol yang dihasilkan dari campuran anggur muscadine, polygonum cuspidatum, lobak ungu dan elderberri eropah mampu;


  • Membantu sel kita untuk melindungi serta membaiki DNA dan menentang radikal bebas


  • Memperlahankan pembentukan protin perosak AGE yang mendorong kepada penuaan sel


  • Membantu merangsang kesihatan telomere yang melindungi kromosom


Penuaan sememangnya tidak dapat dielakkan, namun pilihan harian kita  dalam  dalam menjaga kesihatan mampu untuk memperlahankan proses penuaan dan meningkatkan kemungkinan untuk kita menikmati kehidupan yang panjang, gembira dan lebih sihat.


Kita boleh memilih untuk mengambil pendekatan proaktif kepada penuaan dengan mengamalkan diet yang kaya dengan resveratrol dan juga polyphenols yang semestinya dengan mengamalkan Vivix.


InshaaAllah, dengan Vivix kita boleh menikmati peningkatan usia dan nampak serta rasa lebih muda, lebih lama.


Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Vivix?

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084


Juga boleh dapatkannya terus melalui apabila anda klik di sini.

Beli disini


Attiey Mohamad
 Contact No. : 013.921.8084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...