Kurangkan Kesakitan Akibat Slipped Disc Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum.



Apakah Slipped Disc?

Menurut Dr Ahmad Mahyuddin, ia adalah  merujuk kepada bahagian disk atau kusyen pelapik tulang belakang yang beralih tempat, membonjol ke belakang lantas menekan bahagian saraf tunjang (spinal cord) atau saraf akar (nerve root) tulang belakang pesakit. Bagi pengamal perubatan, mereka menyebutnya sebagai Prolapsed Intervertebral Disc (PID) atau Herniated Nuclus Pulposus (HNP).


Segar dalam ingatan, tahun 2010 masa tu. Abah mengadu sakit belakang yang teramat selepas menolak batang pokok kelapa menggunakan kakinya. Kalau nak ikutkan, banyak kali dah abah buat macam tu tapi dengan pertambahan umur, tulang-tulang abah mungkin dah tak boleh nak menampung daya tolakan tu lagi.


Ingatkan sakit biasa macam tersalah urat ke tapi setelah imbasan x-ray, doktor bagitahu abah alami slipped disc dan syorkan supaya dilakukan pembedahan untuk emmbetulkan saraf yang tertekan tu.


Kalau kita sekalipun, pembedahan adalah jalan terakhir yang kita pilih. Lagi pula bila doktor kata peluang untuk pulih adalah 50/50 dan mungkin risiko lain boleh berlaku. Abah tak sanggup nak bayangkan dan terus menolak untuk bedah. Takkan...


Dua tahun pertama, abah masih boleh bertahan. Tapi masuk tahun ketiga, abah kerap sakit belakang dan tak selesa. Kaki abah kadang bengkak, kadang ok sebab menampung berat secara tak seimbang kerana nak elakkan tekanan pada pinggang yang sakit.


Tahun 2015, Atiey nampak abah jalan makin tak stabil. Senget ke kanan. Kaki seakan diseret. Solat kadang duduk kadang berdiri. Ikut kemampuan. Ada masa berdiri, susah betul nak bangun dari rukuk. Hati ni rasa nak menangis melihat keuzuran begitu.


Atiey nekad nak approach abah dengan Vivix Shaklee.


Kenapa Vivix?


Vivix ni mengandungi resveratrol dan polifenol tumbuhan yang sangat power untuk melindungi dan baiki DNA kita. Kalau dalam badan kita ni banyak radikal bebas, vivix  akan lindungi dan sel badan kita tak terkesan sangatlah.


Bila DNA kita dilindungi, pengawalan genetik badan kita berlaku dnegan lebih baik yang seterusnya dapat meningkatkan tenaga kepada sel-sel badan. Bila tenaga dalam sel bertambah, sel tu sendiri akan lambat rosak.


Jadi, bagi pesakit slipped disc, Vivix ni sangat membantu bahagian sel badan tu termasuk sraf dan sendi untuk lebih kuat dan sihat. Bila diamalkan secara konsisten sebanyak satu sudu teh setiap hari, InshaaAllah mampu melindungi sel-sel sekitarnya dan dapat meningkatkan tenaga sel-sel tersebut yang dah rosak agar lebih kuat untuk bertahan.


Dengan adanya flavonoid dalam Vivix, ia membantu untuk melegakan kesakitan dan bertindak sebagai anti radang.


Atiey rasa lega bila abah dah berjaya habiskan sebotol Vivix Ogos lepas dan abah bagitahu memang ada kesan positif. Kesakitan tu dah berkurang dari sebelumnya. kalau sebelum ni jarang nak keluar tapi sekrang ni bila call, asyik keluar je drive situ sini. Alhamdulillah dengan izin  Allah.


Bila dapat tahu Vivix juga bertindak sebagai anti-penuaan, Atiey tidaklah berharap untuk undurkan masa supaya abah jadi muda balik. Cuma, bila badan abah sihat dan bila resveratrol tu kuat kuasakan sifat anti penuaan tu, Atiey nak body aged abah meningkat. biar umur 60-an tapi body aged 40. Maksudnya susah nak dapat penyakit lain seperti sakit jantung atau diebetes tu. Badan pun kuat.


Sekarang ni mak pun dah  amalkan Vivix. Semoga kesihatan mereka menjadi inspirasi ramai orang di luar sana. Sayang mak ngan abah...





Atiey kongsikan juga testimoni pengguna Vivix yang mengalami slipped disc, kesan terjatuh 3 bulan sebelumnya. Baru amalkan  sebotol tapi dah dapat lihat kesan yang positif.



Bagi yang nak cuba Vivix ni jangan bertangguh lagi. Cuba cepat-cepat dan alami perubahannya.



Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...