Bagaimana Mengurangkan Rabun Dengan Berkesan Hanya Dalam Lima Minggu?

Masa Atiey zaman sekolah menengah dulu, ramai sangat yang menjadikan pemakaian cermin mata ni sebagai satu trend. Nampak smart la gitu kot. Atiey pun rasa camtu jugak memula tapi tak pulak sampai betul-betul ada cermin mata.


Sekadar melihat je.


Tapi, semakin meningkat usia, pemakaian cermin mata ni Atiey rasa macam sabagai satu benda yang membataskan aktiviti seseorang pulak.


Yela, nak main bola contohnya. Kena bukak kan. Kang terkena bola naya jugak. Hehehe.





Mungkin bila dah biasa dah tak hairan kan. Tapi kalau diberi pilihan mesti nak turunkan balik power tu kan.


Tula, nak cerita pasal Siti Mashihayu ni.


Jom baca apa yang dia nak kongsikan.



"Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.


Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.


Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.


Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.


Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening.


Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi.


Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.


Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya.


Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix.


Inilah Vivix 

Klik untuk lebih jelas


Dah habis baca perkongsian kat ats tu?
Best tak rasanya bila bebas dari cermin mata?

Mestilah best.


Kalau anda nak cuba, hubungi Atiey. Nak tanya-tanya dulu pun boleh. Konsultansi percuma akan diberikan. Jangan risau.

===>013.921.8084<===
===>013.921.8084<===
===>013.921.8084<===
===>013.921.8084<===


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...