Prostaglandin dan Fungsi GLA Complex Shaklee

Mencari fungsi GLA Complex?

Oh ye, ada seorang mentor saya kongsikan info ni.

Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, beliau akan standby GLA Complex siap-siap. 

 

Baru-baru  ni masa raya, suami beliau bagitau badan dia dah mula panas nak demam... Jadi beliau terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.


Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Tapi kenapa berikan GLA? 


Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh.


Apa pula prostaglandin?

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. 

Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. 

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Berminat untuk buat pesanan atau mungkin nak tanya beberapa perkara dulu?

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

Jadikan GLA Compelx first aid anda mulai hari ni.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...